Čo pomôže na suchú citlivú pleť?

bocka33
22. máj 2023

Viete mi poradiť čo by mi pomohlo na suchú citlivú pleť? Na lícach a okolo úst mám šupiny suché a pleť mám napnutú. Všetko čo obsahuje hoci aký alkohol ma štípe. Krém Bioderma sensibio rich mi sedí ale je asi pre mňa málo, ďalej používam Cosrx slimačiu esenciu,kyselinu hyaluronovú. Spf tiež používam. Pleť si čistím ráno aj večer mliekom Instree yam root milk. Už som z toho zúfala.
Ďakujem za kazdú odpoveď a radu.

domiklik
22. máj 2023

@bocka33 išla by som k doktorovi, lebo to co používaš by ta dráždiť nemalo...

lilianka28
22. máj 2023

@bocka33 Určite nič čo obsahuje alkohol. Hľadaj krémy na citlivú pleť s obsahom kyseliny hyalurónovej. Alebo pleťové olejové séra tiež s kyselinou HA

domiklik
22. máj 2023

@bocka33 možno cica krém na noc, cez deň niečo s probiotikami napr spfko beauty of joseon

zuzana212722
22. máj 2023

@bocka33 no ja som mala to isté..odkedy používam len kozmetiku z lekárne tak je moja pleť úplne ok značky bioderma a avene ( ta je podľa mňa macher na takú suchú pleť) nemohla som ani make up lebo to bolo otrasne no trvalo to minimálne 2 mesiace..

marcellka32
22. máj 2023

Z lekárne LA roche posay cicaplast baume

bocka33
autor
22. máj 2023

@zuzana212722 na tym avene som aj ja premýšľala. Krémy su také mastnejšie? A aký používaš?

bocka33
autor
22. máj 2023

@marcellka32 to mám a nepomohlo

bocka33
autor
22. máj 2023

@domiklik spr beauty of joseon som používala ale začal ma štípat na tvári

bocka33
autor
22. máj 2023

@domiklik vidím to asi tiež na tu kozmetičku

majamat
22. máj 2023

hydratacia, hydratacia, hydratacia.
nie je dolezite len SPF,a cistenie,a le aj produkty na osetrenie.

majamat
22. máj 2023

pred par rokmi mi zacali problemy s citlivou pletou, supinky som nemala, lebo od mlada sa o plet staram.

pred par mesiacmi som zacala pouzivat tiez korejsku kozmetiku ( resp azijsku ) a tento rok v zime plet nebola citliva. obcas trosku pri odliceni citim jemne drazdenie, ale je to slabucke a plet sa necervena, rychlo to prejde.
vplyvom hormonov sa mi stava, zev pred ms neiktore produkty nemozem pouzivat, mimo to mi nevadia, pred ms sa mi zacne prekrvovat plet, vytvori ssa mi zihlavka. no je to asi fakt vyprovokovane hormonmi, inak by som to mala stale.

a teda idem popisat, co a ako pouzivam.

majamat
22. máj 2023

pri makeupe a SPF je vecer dolezite 2-fazove cistenie pleti. a citliva plet moze reagovat citlivo na uplne vsetko, preto netreba hned prepadat panike vylucit produkt z rutiny. pri spravnej starostlivosti to prejde vlemi rychlo.
okrem toho aj celkovy stav organizmu ovplyvnuje plet, napr. stresy, unava, choroba, prepracovanost a hned mam plet citlivejsiu. takze aj toto treba riesit. a zabudla som, pri nedostatku tekutim ju mam vzdy citlivu, vecer po takom dni to je hned badatelne.

- 1.faza:
skusala som odlicovaci balzam Heimish, nebol zly, ale strasne silno vonal. to mi vadilo. a konzistencne mam radsej oleje.
pouzivam olej Renovality, ale teraz som vsadila na Aziu a skusila som Hada Labo - ujde, no nezaujal ma, Skin1004 - Madagascar centella - rovnako ujde, no paci sa i celkom Kleirs a uplne najviac Haruharu wonder. okrem toho prveho som mala len male cestovne baleinia,a le je tam toho dost an vyskusanie.
a mam v zalohe velke balenie Nubuzin, ale nemam odskusane,
- dokladne premasiruje nasucho, potom pridam trosku vody, premasirujem( trosiicku sa to akoby napeni ) a potom splachnem, zotriem uteracikom na tvar jednou stranou

-2. faza:
mam doma aj cistiace kremy,a le na suchu plet by som skor nejake lahke mlieko odporucila. ja som skusila Vichy 3v1, co je fajn, len sa mi dobre nezmesti dos krinky, tka som hladala nieco ine. celkom ujde Pompom odlicovacie mlieko.
- rosku vymasirujem, oplachnem, utriem uteracikom - 2 str. ( a s nim aj zotriem necistoty)

-dalej uz zacinam osetrovanie
- pouzivam toner:
bud si dam an ruky,a lebo mam nieco v spreji. mam rada Haruharu wonder, tiez nei ej zly Pyunkang yul a tiez mam v spreji Hydrolat od TWO - mala som tusim Nevadzu a aj Tea tree. a v minulosti som pouivala aj tie spreje s termalnou vodou, daju sa aj rozne misty.
a pozor, akykolvek produkt,c o davam na tvar, davam an vlhku plet. na zaciatku tejto starostlivosti som pouzivala hydrolat nevadza a striekala som tvar skoro pred kazdym produktom, aby bola uplne vlhka. takto si plet zoberie nielen produkt,a le aj tekutiny z pleti.

- potom davam kludne aj viacere sera, ci ampule samozrejme na vlhku plet
mam rada sera Beauty of Joseon - viacere, teraz mam Numbuzin 6, mam rada ampuly Skin1004, resp mam len tu zakladnu - je taka vodickova, tiez am teraz ampulu s peptidmi od Ample:n. mala som aj serum s HA ( kys hyaluronovou ) od Pompom, pripadne mam rada aj Vichy 89mineral, The Ordinary Buffet, Renovality hyaluronove serum.
pacili sa mi aj sera od Skinium, ale to s HA je trosku lepkve, resp bolo lepkave, kym som si neurobila peeling. zrejme mi neslo dobre do pleti, ked som u mala zanesenu, tusim som mala druhe lipozomove, co bolo fajn, take hustejsie.

- niekedy davam viacere sera, vacsinou sa snazim dat vzdy neico s HA. ak davam sera s niecim, casto sice Ha obsahuju,a le este si kludne pridam Lotion Hada Labo. mam z DM, maju aj verziu s kolagenom a retinoidmi a aj cisto len s HA. okrem toho mam aj veriu z Azie s obsahom glycerinu, to je tak hustejsia gellovita konzistencia. smaozrejme na vlhku plet. inak tieto lotiony su vodicky, ci priehladne geliky,a j ked podla nazvu by som tipovala, ze to bude mlieko. nie je.

- rano davam gel od Pompom. na zaciatku sa mi apcil,a le uz mi nejak silno vonia, jeden s vit, c, druhy ani neviem,a el vonia pomarancovo. ten asi nebude idelany pre teba, zrejme oba obsahuju kyseliny ( s vit C je to bezne, ten druhy asi tiez, susi pocitovo podobne ), toto na vlhku plet nedavam, mam pocit, ze to je lepsie na suchu.

- potom kremujem, niekedy aj krem okolo oci, niekedy dam an celu tvar jeden.
opat na vlhku plet.
na noc mam nocnu masku dr,Jart, ktora ma prave pred ms svrbi.
okrem toho mam nejake kremy Pompom a tiez amm pocit, ze ma trosku svrbela tvar,a lenie som si ista, su tos kor lahsie kremy
no co mi uplne vyhovuje je peptidovy gelkrem Cos de Baha a tiez barierovy gelkrem Etude House Soon Jung ( ci so centelou, alebo bez ) -normalne aj napriek tomu, ez su to gelkremy, urobi to barieru na pleti.

- rano neikedy nekremujem, iba dam SPF - skor teraz, ke dje teplo. v zime kremujem aj pod SPF a obzvlast,a k nepotrebujem makeup, tak nakremujem. pod amkeup tolkokremovych vrstiev nerobi vzdy dobrotu.

- vecer ak potrebujem, dam na tvar este nieco hutnejsie - mam rada arganovy krem Nobilis Tilia, mam od nicha j anti-age luxe a tiez je fajn,a el ten arganovy je lepsi. opat na vlhku plet. teraz ich nemozem pouzivat, lebo su mi uz mastne - su nabuchane olejmi. tiez sa z nich sem tam trosku vychadzjem opat pred ms.
- pripadne sa daju kermy doplnit tzv "suchymi" olejmi. oleje sa musia davat na vlhku plet. lepsie sa rozlozia po pleti, plet sa spolus olejom napje tekutiny. ja oleje nepouzivam, ked som mala zavazne dehydrovanu a citlivu plet -bolo to zrovna pred ms, anvyse mi opuchli oci a lkoza okolo oci sa natiahla tak, ze ked odpuchla, zostala total vraskava, tak som davala aj oleje a moja plet ich vypila za 1-2hod. preto som proceduru osetrenia pleti opakovala aj kazde 2 hod - od najlahsiehio produktu po najtazsi ( cize serum, lahky krem, hutnejsi krem, olej ), takto sa dala dokopy za 2 dni a vrasky, ktore pribudli, zas zmizli ( zsotali len tie moje povodne )

takze takto to robim ja a vidim ucinky. plet citliva nie je., hoci k tomu sklony mam

majamat
22. máj 2023

ozaj a scitlivou pletou narabat setrne. netriet, nepresusovat, napr pri tych olejovych odlicovacoch pouzivam prsty, nie tampony, aj tie mi pridu niekedy drsne.

citlivu plet nepeeligovat, no ak yb sa dala dokopy, bolo by dobre opatrne skusit nejaky peeling, skor nieco jemnejsie. ja aj napriek citlivej pleti znesiem chem peelingy - The Ordinary,a lebo Revolution, ale ked u mam moc citlivu, tak nepouzivam vobec. nepeelingujem casti.
a tiezs u fajn masky. mam rada tie latkove. hocijake,

majamat
22. máj 2023

ten olej nasucho, somymslela olej, bez vody.

zuzana212722
22. máj 2023

@bocka33 celú túto radu striedam ako sa mi chce ale ten s spf len na deň..a ešte keď bolo veľmi zle ten modrý vit E ale na noc..akože za 4 e ale ten je super ten mam hlavne v zime keď už je teplo vôbec lebo neznášam mastné..
A tie avene sú také príjemné nie mastné chvíľu kým sa vpije tak je trošku ale ma veľmi dobrú konzistenciu mne nevadí na pleti práve naopak je super..

zuzana212722
22. máj 2023

@bocka33 napríklad ja sa odlicujem v sprche čisto vodou..málokedy použijem odlicovac a ak tak na citlivú pleť z dm také biele nespomeniem si presne názov ale ma tam balea med myslím plus tu istú radu pleťová pena na čistenie pleti..tampóny peeling vobec a ani vody pleťové žiadne micelarky lebo mi to nerobí dobre..veľmi pekne som si dala pleť dokopy vlastne sama..

gabym
22. máj 2023

@bocka33 kokosové maslo (olej)

bocka33
autor
22. máj 2023

@majamat woow super si mi to zhnula. Popozerám si to,musím hlavne nájsť produkty bez alkoholu,lebo ten ma fakt štípe a zčerveniem hneď a na druhý deň šupiny ešte horšie.

majamat
22. máj 2023

@zuzana212722 micelarky a ni nie su idelane, dobre robis, ze ich nepouzivas. no napr SPF ide dole zle, preto treba na to pripravok, inak ma pleti zostanu zbytky, ani makeup sa len cistou vodou dole neda. aj s odlicujucimi pripravkami to niekedy ide tazsie.
cize ej dobre neico pouzit, ale neico setrne, co nevysusuje.

@bocka33 ozaj, vcera so narazila na video nejakeho chlapa, nad dermatologa a on neodporuca napr cistiace gely, ci peny, lebo to vraj narusuje pokozku, moze sa pouzit nieco podobne, co malinko,a lebo vobec nepeni. ja som an taketo rpodukty nikdy nebola, preto pouzivam olej a mlieko. no rano mam plet niekedy mastnu, tak pouzijem taky akoby mydlrovy prirpavok,a le len lahko.
mam Frudia zeleny -hroznovy, ale su v nom zrniecka, co mi vadi a drazdi plet, je to velikanske balenie, moze klduen vypouzivat aj an telo, ale pouzijem ho kludne aj na tvar s tym, zei to dam do ruky, pridam vela vody, vysucham v rukacha zostane mi z toho taka riedka kremova pena. tie zdniecka tam uz tolko necitim a nesucham tvar vlemi, len lahko s tym cez tvar prebehnem a oplachnem.
podobny produkt, ale ovela lepsi ma Pyunkang Yul. ten sa mi paci. pridavam foto. ono to normalne napeni.

majamat
22. máj 2023

@bocka33 este mi napadlo, mama aj gelkrem od Skon1004 v zalohe. skusila som som ho a vyzera byt fajn, ale saozrejme na suchu, ci dehydrovanu plet moze byt slaby, preto ja pridavam vrstvu neicoho hutnejsieho a treba.

niekto si povie, ze na co tolko produktov, ale mam pocit, ze pleti vyhovuje, ked toho podavam vela, kazdy produkt neico obsahuje, nemaju rovnake zlozenie. plati len jedna hlavna zasada, ze najlahsie, vodickove ako prve a najtazsie,mastnejsie nakoniec. cez tu mastnotu by sa to vodickove uz nedostalo, preto to tak je.
a tieto krejske produkty s ami strasne pacia. no objadnavala som so Stylevana. trva to mesiac,a j ked naposledy ma sokli, obcas na nete citam, ze niekomu nieco neprislo, no mne zatial vsetko. udajne so stranky ani neraguju, ked chces avizovat, ze ti nieco neprislo. je to trosku rizikove, no je to znamy eshop. objednavjau z neho do celeho sveta, preto by sa mohli trosku aj posnazit, aby boli zakaznici spokojni. dufam, ez to tak bude aj nadalej, teraz neviem, ci objednavku treba mat nad 50-60e,a by bola psota zadarmo.
no ma jednu obrovsku vyhodu. tie produkty su tam fakt lacne,c aso aj o ppolovicu oproti nasim eshopom. maju casto zlavy a este ked objednam nad urcitu sumu, tak amm este casto zlavu napr 20% na celu objednavku. maju aj vyhodne balenia po viac kusov, ci uz kombinacia viacerych produktov, ci jeden produkt vo viacerych ks.

napadlo mi, ze popridavam foto. mam toho vela vyofoteneho.

majamat
22. máj 2023

t ma odlicovace, no mam dalsie, ktore amm vyfotene. pripadne asi ich mam v druhom mobile, ci neviem.
tu je ten Hada labo, v sacku, vo flaske mam Renovality, co nei je original, lebo to originalne balenie ma priserny davkovac. tiez je tam balzam Heimish a odlicovac Lidl.

bocka33
autor
22. máj 2023

@majamat na odličovanie a čistenie mám také čo mi vyhovuje. Skôr potrebujem nejaké sérum alebo krém,bez obsahu akéhokoľvek alkoholu,čo je dosť problém nájsť

majamat
22. máj 2023

este mam tento, zatial nepouzivam,a le mozno azchvilu zacnem
https://www.stylevana.com/en_EU/numbuz-n-no-1-e...

toto je ten, co ma az tak nezaujal
https://www.stylevana.com/en_EU/skin1004-madaga...

tento sa mi paci - toto ej cestovne balenie https://www.stylevana.com/en_EU/dear-klairs-gen...

a uplne anjviac sa mi paci tento https://www.stylevana.com/en_EU/haruharu-wonder...

majamat
22. máj 2023
majamat
22. máj 2023

tonery a hydrolaty
skusala som viacere tie amlicke balenia, no niektore obsahuju exfoliacne kyseliny a hoci su setrne, pri vlemi citlivej pleti zatial nevhodne.
je tam druhy taky amlicky ten modry Pyunkang Yul a potom ten hendy Haruharu wonder - flasku am hnedu zospodu, ten co je hendy z vrchu je tusim vhodnejsi an citlivu plet. ten som nemala,a le myslim, ze je dobry tiez, tusim len je bez nejakej drazdivej zlozky.

majamat
22. máj 2023

a teda vpravo su hydroaty TWO

majamat
22. máj 2023

tu su sera, ampuly a esencie
dole su Beauty of Joseon, vpravo su lotiony od Hadalabo a ese vlavo hore je Madagascar Centella od Skin1004.

okrem toho mam teraz tu petidovu ampulu od Ample:n - obsahuje vlakna peptidov. je to cldekom zaujimave.

a pre zaujimavost pozri na rodiel cien na Stylevane https://www.stylevana.com/en_EU/deal-skin1004-m...
a u nas asi najnizsia https://www.avel.sk/produkt/skin1004-madagascar... a videla som az az 32,90e.
dost vleky rozdiel.

majamat
22. máj 2023

fialovy je peptdovy cos de baha a ten malicky biely kelimok je EH Soon Jung. mam aj 130ml balenie po 18e.

majamat
22. máj 2023

tu mam A-derma, ten som nespominala. je fajn,a j La Roche Posay som mala kremy,a j Avene a tiez fajn, potom su tam 2 Nobilis Tilia -je to ceska prirodna kozmetika - pisala som o nich.
a ten kelimok bol fakt alcny krem,a el vobec sa mi nepacil. no skusila som.

lucimax
22. máj 2023

Mala som dlho suchú, citlivú a dehydratovanú plet.
Mne zafungoval tento postup:
Večer:
1. na vyčistenie - na mokrú pleť CERAVE Hydratačná čistiaca emulzia (zelená)
2. AVENE Termálna voda v spreji - pleť zostane mokrá
3. na mokrú pleť (toto je mega dôležité) AVENE HYDRANCE INTENSE SÉRUM
4. ešte kým je pleť vlhká - mandľový olej, alebo šípkový..olivový, arganový.. hociaký

Ráno:
bod 1,2,3 zopakovať
4. SPF 50 z DM značky.

Už tu máš veľa tipov od žien, držím palce aby ti nejaká kombinácia vyhovovala 🙂