Dlhodobé účinky botoxu. Skúsenosti a názory po 10 rokoch
Ja chapem, ze kratkodobo to urobi maly zazrak. Ale mna zaujimaju dlhodobe ucinky, aj tie vedlajsie.
Tie co ho mate 10 a viac rokov, ako to hodnotitens odstupom casu?
Rada by som aj uz nieco ucinne pouzila, ale pred botoxom mam respekt.
Ked si clovek zlomi ruku, uz po 3 tyzdnov sadre je ta ruka taka ochabnita, svaly, koza.. Ked niekto viac rokov pouziva botox a potom zrazu nemoze, napr. kvoli chemoterapii, ako bude vyzerat?
Taka Kate vyzera hrozne. Ano , ma velku charizmu, je krasna a zial brala chemoterapiu. Ale aj tak to vyzera, ze uz nejaky cas asi uzivala botox, potom musela kvoli chemoterapii prestat a teraz vyzera ako 50+
Ja viem , ze vela robi aj genetika, ale predsa zeny , ktore sa o seba primerane staraju, sportuju, maju normalnu vahu a ziadny botox a kyselinu casto vyzeraju lepsie ako tie co maju tieto vylepsenia.
Ako hodnotite teda botox po rokoch? Vyhody a nevyhody? Dali by ste si ho znova ako 30 rocne?
Jedna mlada ma tu presviedcala ze ona ako 30ka ma prevwntivny botox a ze v 50ke bude vdaka tomu vyzerat ako 30ka, no neviem... ked pozeram tie vsetky celebrity po 40ke..
https://www.modrykonik.sk/group/7291/ - opýtaj sa v tejto skupine
@anonym_autor áno, botox pomáha žene vyzerať krajšie 🙂 a áno aj to je pravda, že ak na neho pravidelne chodíš tak o 15+ rokov Vdaka nemu budeš vyzerať mladšie. Mna skôr zaráža tvoje zmýšľanie, keď človek dokáže na druhu ženu napísať, ktorá ma rakovinu že vyzera na 50 rokov je to od teba hyenizmus. Radšej zamakaj na tvojom vyjadrovaní ako o otázkach o botoxe.
Nerozumieš asi vôbec botoxu. Je to krátkodobá záležitosť, ktorá vyprchá. U každého individuálne, čím pravidelnejšie aplikujes, o to lepší efekt. Ale keď sa botox odbúra, budeš tam, kde na začiatku. Takže áno, keď prestaneš aplikovať, objavia sa normálne vrásky akoby si nikdy nič nemala. Kyselina hyaluronová je telu vlastná, tam je ten efekt trochu iný, dlhší a môže mať vplyv aj na to, že budeš vyzerať trosku mladšie. Každopádne to, že 60-ky vyzerajú na 35 (Hollywood atď), nie je botoxom, ale extrémnymi faceliftami a aj tie časom odoznejú. Čože botox super, ale nečakaj, že nikdy neostarneš.
Botox je kratkodoba zalezitost, vydrzi ako u koho niekolko mesiacov. Urcite sa nebavime o rokoch po jednej aplikacii. Ak chces vidiet vysledky, musis si ho davat dopichavat pravidelne. Takze ak niekto na botoch dochadza viackrat rocne a moze kludne aj 10-15 rokov, nie je to problem.
Ano, Kate nevyzera dobre , ale aj tak posobi milo a charizmaticky. Ale nenapadlo vam, ktore si to pichate 1,2,3 x rocne po dobu viac rokov, 10+ ze ako budete vyzerat ked zrazu z nejakeho dovodu si to nemozte znova dat pichnut? Ved tak koza so svalmi bude ovisnuta, ked to bolo tolko rokov znehybnene..
Ano, Kate nevyzera dobre , ale aj tak posobi milo a charizmaticky. Ale nenapadlo vam, ktore si to pichate 1,2,3 x rocne po dobu viac rokov, 10+ ze ako budete vyzerat ked zrazu z nejakeho dovodu si to nemozte znova dat pichnut? Ved tak koza so svalmi bude ovisnuta, ked to bolo tolko rokov znehybnene..
@anonym_autor ty si uplne mimo. Botox sa nikdy nepicha tak ze mas svaly znehybnene na 100%. Kazdy dobry lekár ti to pichne tak, ze nejaká minimálna mimika ti zostane, ked nie tak je to pichnute zle. Chodim na botox uz viac ako 10 rokov, teraz ho nemam pichnuty skoro rok a vyzerám uplne normalne. Nemam nic ovisnute ani prehnane zvraskavene
@anonym_autor ty si uplne mimo. Botox sa nikdy nepicha tak ze mas svaly znehybnene na 100%. Kazdy dobry lekár ti to pichne tak, ze nejaká minimálna mimika ti zostane, ked nie tak je to pichnute zle. Chodim na botox uz viac ako 10 rokov, teraz ho nemam pichnuty skoro rok a vyzerám uplne normalne. Nemam nic ovisnute ani prehnane zvraskavene
@anonym_d4f0b0 a kde ti to pichaju?
@anonym_autor celo a okolie očí. Inde sa botox na tvari velmi nedava, to uz potom výplne kyselinou
@anonym_autor prosím ťa, chod na nejakú konzultáciu na kliniku a pýtaj sa tam, nech ti to vysvetlia. Lebo ty vôbec nevieš, o čom hovoríš, vôbec tomu nerozumieš a totálne spekuluješ.
Ako tak sledujem, tak tomu prepadlo uz vela zien... nevyhoda je taka, ze postupom casu vsetky zeny su si podobne, ako keby to robil len jeden clovek. Viď zvacsene pery...tie zeny su si vsetky podobne a este k tomu dlhodoby bottox, tak u starsich zien je to vidiet, ze tvar je umela...
@anonym_d4f0b0 to si len ty myslis. Botoxom sa meni mimika tvare, tie svaly tam nie su len na "skodenie krasy", ak ich co i len mierne oslabis, komoenzuju tommimicke svaly okolo oslabeneho svalu. Dosledkom toho je neprirodzena mimika tychto zien, napriklad obocie do strechy, vrasky nad oboim, poklesnute obocie - to su len najbeznejsie dosledky... nic pekne a v skutocnosti botox na veku neubera, ale pridava. Radsej ostat prirodzena a sama sebou
@anonym_autor prosím ťa, chod na nejakú konzultáciu na kliniku a pýtaj sa tam, nech ti to vysvetlia. Lebo ty vôbec nevieš, o čom hovoríš, vôbec tomu nerozumieš a totálne spekuluješ.
@anonym_05d56e ukludni sa babi.. ja nanteba neutocim, za to ze sa nevuznas v jadrovej fyzike. Preco na mna utocis ked sa slusne pytam na temu v ktorej sa nevyznam?
@anonym_d4f0b0 to si len ty myslis. Botoxom sa meni mimika tvare, tie svaly tam nie su len na "skodenie krasy", ak ich co i len mierne oslabis, komoenzuju tommimicke svaly okolo oslabeneho svalu. Dosledkom toho je neprirodzena mimika tychto zien, napriklad obocie do strechy, vrasky nad oboim, poklesnute obocie - to su len najbeznejsie dosledky... nic pekne a v skutocnosti botox na veku neubera, ale pridava. Radsej ostat prirodzena a sama sebou
@anonym_072a88 tvoj názor, ja mam svoj. S tvojim tvrdením sa absolútne nestotoznujem a nerozumiem načo komentujes ked nemas osobnú skúsenosť. To co opisujes je dôsledok zle pichnuteho botoxu a nie toho ze mimiku nahrádzajú ine svaly
@anonym_072a88 tvoj názor, ja mam svoj. S tvojim tvrdením sa absolútne nestotoznujem a nerozumiem načo komentujes ked nemas osobnú skúsenosť. To co opisujes je dôsledok zle pichnuteho botoxu a nie toho ze mimiku nahrádzajú ine svaly
@anonym_autor
@anonym_d4f0b0 no ozvali sa krasavice. ved postnite svoje fotky bez filtra a tipneme si vas vek
@anonym_autor celo a okolie očí. Inde sa botox na tvari velmi nedava, to uz potom výplne kyselinou
@anonym_d4f0b0 chapem. V ktorej kinike som myselala?
@anonym_autor belleza MUDr. Zdenko Zamboj
@anonym_autor belleza MUDr. Zdenko Zamboj
@anonym_d4f0b0 dakujem.
@anonym_autor
@anonym_d4f0b0 no ozvali sa krasavice. ved postnite svoje fotky bez filtra a tipneme si vas vek
@anonym_072a88 svoju fotku ti tu určite postovať nebudem a chod kaziť vzduch niekam inak. Nechapem potrebu ludi vyjadrovať sa k niečomu o com nemaju ani šajnu
@anonym_d4f0b0 dakujem.
@anonym_autor nie je začo. Treba si nájsť kvalitného lekára
Myslim, ze kazdy ma pravo vybrat si , ale aj s tym ze nesie nasledky. Ked sa niekomu pacia kacacie pery, tak ok, ak nie, tiez ok. Atd aj s botoxom... Mna viac pritahuje prirodzenost, preto sa.pytam, ale na druhej strane by som rada spomalila prejavy starnutia. Tak premyslam nad vyhodami, nevyhodami, na nikoho nechcem utocit. A rovnako ocakavam, ze na mna nebudete utocit lebo nie som v danej tematike doma.
Ono je predsa prirodzene, ze ak si ho davame pichat a potom prestaneme, ze zrazu zostarneme, pretoze pichanim klameme vek, ludia nas vnimaju ako tie, co na svoj vek vyzeraju dobre, a ked s tym skoncime, akoby zrazu preskocime tych x oklamanych rokov. Ja mam botox pichnuty 3x za cca 3 roky zatial. Ak mi to financie dovolia, budem pokracovat, ak nie, bude vidiet, ze starnem viac ako s nim.
Choď na konzultáciu do estetickej kliniky a porozprávaj sa s doktorkou. Každý má na botox iný názor, ja si ho dávam od 26ky, teraz mám 30 a žiadne vrásky, mimika stále rovnako zachovaná. Keď som mala 26, moje čelo a vráska hnevu malo výraznejšie vrásky na môj vek. Pred botoxom som vyskúšala rôzne iné procedúry a nič nepomohlo, tak som išla na botox a ja som spokojná. Plus ma botox odnaučil mračiť sa. A žiadne poklesnuté viečka a podobne nemám. To sa stane skôr pri zlej aplikácií. Treba si vybrať dobrú doktorku/doktora.
Choď na konzultáciu do estetickej kliniky a porozprávaj sa s doktorkou. Každý má na botox iný názor, ja si ho dávam od 26ky, teraz mám 30 a žiadne vrásky, mimika stále rovnako zachovaná. Keď som mala 26, moje čelo a vráska hnevu malo výraznejšie vrásky na môj vek. Pred botoxom som vyskúšala rôzne iné procedúry a nič nepomohlo, tak som išla na botox a ja som spokojná. Plus ma botox odnaučil mračiť sa. A žiadne poklesnuté viečka a podobne nemám. To sa stane skôr pri zlej aplikácií. Treba si vybrať dobrú doktorku/doktora.
@mmia96 presne tak. Nikdy v živote by som na aplikaciu nešla ku kozmeticke alebo u nas to robia aj baby ktoré tetuju. Chodim roky rokuce k dr. Zambojovi a maximálna spokojnosť
@anonym_autor ja som si dávala pravidelne každé 4 mesiace 3 roky. Už som prestala. Prestalo sa mi to páčiť. Už to boli viditeľné. A Kate je jedna nádherná žena
Botox je v pohode, treba ale ísť k lekárovi, ktorému bude záležať na tebe viac ako na peniazoch. Výplň kyselinou by som však neabsolvovala, keďže na pohľad síce je vstrebaný ale vo vnútri sa kopí (do budúcna možné problémy - ale je to hop alebo trop).
A teda k tvojej fakt nevhodnej poznámke - nepoznám človeka, ktorému by choroba pridala na kráse a je jedno, či si pichali botox alebo nie. Napr. Mne osobne trvalo takmer 3 roky sa dať dokopy po akútnom stave mojej choroby a to v čase, keď som ledva mala 20 🤦♀️.
sestra si to dava od 30tky teraz ma 40 ale mam pocit akoby jej tvar napuchla pritom si dava iba celo
sestra si to dava od 30tky teraz ma 40 ale mam pocit akoby jej tvar napuchla pritom si dava iba celo
@anonym_d210b1 tvár jej určite nenapuchla kvôli botoxe v čele, menší opuch v mieste vpichu po aplikácií môže byť, ale ide len o pár hod/dní. Opuchnutú/zavodnenú tvár môže mať z iných príčin.
@anonym_autor ano, botox je ucinny a prvykrat som isla pred 9 rokmi. Chodim raz za rok ked som na Slovensku (u mna v zahr je drahy). Teraz mam 48 rokov a moj ciel je vyzerat na dajme tomu 42 rokov. NIE na 22. Botox dostavam do cela a medzi obocie; kazdy druhy rok aj na vejariky pri ociach, castejsie nie lebo lekarka vravi ze castym botoxom tam potom oci vyzeraju "mrtve". Mojim cielom je udrzat vrasky jemne a oddialit cas kedy budu hlboke. Moj ciel nie je nemat vrasky.

ja mám kyselinu medzi obočím - a k tomu trochu botoxu. inde botox nemám a ani nechcem.
čiže za mňa može byť