Dlhodobé účinky botoxu. Skúsenosti a názory po 10 rokoch
Ja chapem, ze kratkodobo to urobi maly zazrak. Ale mna zaujimaju dlhodobe ucinky, aj tie vedlajsie.
Tie co ho mate 10 a viac rokov, ako to hodnotitens odstupom casu?
Rada by som aj uz nieco ucinne pouzila, ale pred botoxom mam respekt.
Ked si clovek zlomi ruku, uz po 3 tyzdnov sadre je ta ruka taka ochabnita, svaly, koza.. Ked niekto viac rokov pouziva botox a potom zrazu nemoze, napr. kvoli chemoterapii, ako bude vyzerat?
Taka Kate vyzera hrozne. Ano , ma velku charizmu, je krasna a zial brala chemoterapiu. Ale aj tak to vyzera, ze uz nejaky cas asi uzivala botox, potom musela kvoli chemoterapii prestat a teraz vyzera ako 50+
Ja viem , ze vela robi aj genetika, ale predsa zeny , ktore sa o seba primerane staraju, sportuju, maju normalnu vahu a ziadny botox a kyselinu casto vyzeraju lepsie ako tie co maju tieto vylepsenia.
Ako hodnotite teda botox po rokoch? Vyhody a nevyhody? Dali by ste si ho znova ako 30 rocne?
Jedna mlada ma tu presviedcala ze ona ako 30ka ma prevwntivny botox a ze v 50ke bude vdaka tomu vyzerat ako 30ka, no neviem... ked pozeram tie vsetky celebrity po 40ke..
Inak Esthetic A. Rozborilovej alebo Derma Revolta su tiez dobre kliniky? Ja doverujem len skusenym lekarom.. A co MEZOBOTOX? Je to ok? Ja som este relativne mlada, ale tu glabellu a vejariky okolo oci po 30ke uz vidiet...
Necháte si napichať všelijaké sajrajty do seba, kvôli "kráse", hlavne ze odmietate očkovanie,kvoli zdraviu,co je 100x dôležitejšie ako krása. Však?
@anonym_05d56e ukludni sa babi.. ja nanteba neutocim, za to ze sa nevuznas v jadrovej fyzike. Preco na mna utocis ked sa slusne pytam na temu v ktorej sa nevyznam?
@anonym_autor ja na teba neutocim. Opakovane sme ti to tu viaceré vysvetlili a vkuse ideš svoje. Chod sa konzultovať priamo s lekárom, bude to najjednoduchšie riešenie. Toto nemá zmysel. A oslovenia podobného typu hovor doma svojej mame, ja na teba nie som zvedavá.
@vler a kam chodis presne, do ktorej kliniky?
@anonym_autor chodum do kliniky Envy. Botox raz za 2 roky stacit nebude, ale trocha pomoze. Ja som bola naposledy v maji.
Vysledky budu individualne. Odkedy chodim, dbam na to aby som sa zbytocne nemracila, nerobila mimiku ako ironicke krcenie cela. Uz desatrocia dbam na zdravu stravu a pitny rezim; poslednych 15 rokov aj na denny spf.
Co ide proti mne su roky stravene na slnku ako aktivna tenistka v detstve a rannej dospelosti, casto bez spf
Necháte si napichať všelijaké sajrajty do seba, kvôli "kráse", hlavne ze odmietate očkovanie,kvoli zdraviu,co je 100x dôležitejšie ako krása. Však?
@anonym_a270bf čo ty tu trepeš s očkovaním?? Nejaká si agresívna, zvážila by som očkovanie proti besnote.
@anonym_a270bf Som ockovana proti chripke, je to teda takto v poriadku?
@anonym_a270bf Som ockovana proti chripke, je to teda takto v poriadku?
@mandzula áno je 😄
@anonym_autor chodum do kliniky Envy. Botox raz za 2 roky stacit nebude, ale trocha pomoze. Ja som bola naposledy v maji.
Vysledky budu individualne. Odkedy chodim, dbam na to aby som sa zbytocne nemracila, nerobila mimiku ako ironicke krcenie cela. Uz desatrocia dbam na zdravu stravu a pitny rezim; poslednych 15 rokov aj na denny spf.
Co ide proti mne su roky stravene na slnku ako aktivna tenistka v detstve a rannej dospelosti, casto bez spf
@vler envy v petrzalke? Botox raz za rok do glabelly a na ocne vejariky? Ja chapem ze spf je zaklad, hydratacia, dobre kremy, sera, vsetko roky praktizujem, ani sa nemracim, na slnku len slnecne okuliare, ale aj tak to dost vidiet, tie vrasky.. Ty vyzeras fakt uzasne, na fotke aj minus 20 rokov 🙂 A inak ti na klinike sa snazia pomoct a vyjst v ustrety podla tvojich predstav? Ze ta netlacili do castejsich procedur, vacsie davky, ine proceduri.. Lebo poznam viacerych doktorov a to su zaroven biznismeni, biznismenky, nepriamo sa vzdy preriekli ze im ide o peniaze. V rodine doktori detto......
@vler envy v petrzalke? Botox raz za rok do glabelly a na ocne vejariky? Ja chapem ze spf je zaklad, hydratacia, dobre kremy, sera, vsetko roky praktizujem, ani sa nemracim, na slnku len slnecne okuliare, ale aj tak to dost vidiet, tie vrasky.. Ty vyzeras fakt uzasne, na fotke aj minus 20 rokov 🙂 A inak ti na klinike sa snazia pomoct a vyjst v ustrety podla tvojich predstav? Ze ta netlacili do castejsich procedur, vacsie davky, ine proceduri.. Lebo poznam viacerych doktorov a to su zaroven biznismeni, biznismenky, nepriamo sa vzdy preriekli ze im ide o peniaze. V rodine doktori detto......
@anonym_autor Envy v Kosiciach. Raz za rok do glabelly a cela a raz za dva roky do vejarikov. Na klinike mi vychadzaju v ustrety vo vsetkom. Napr minuly rok som pani Dr povedala ze mam rozpocet 150 eur, nech mi botox v tej hodnote aplikuje podla uvazenia tam kde si mysli ze by to bolo najvhodnejsie/nejefetivnejsie. A ona tak urobila, nikdy som do nicoho nebola tlacena; a nemyslim si ze preto lebo pani Dr vie ze do Kosic aj tak chodim len raz za rok 🙂. Mimochodom co sa tyka fotky ziadny make up na pleti nenosim, na cele nic nemam okrem oleja ktory som si vmasirovala do pokozky toto rano
@anonym_autor Envy v Kosiciach. Raz za rok do glabelly a cela a raz za dva roky do vejarikov. Na klinike mi vychadzaju v ustrety vo vsetkom. Napr minuly rok som pani Dr povedala ze mam rozpocet 150 eur, nech mi botox v tej hodnote aplikuje podla uvazenia tam kde si mysli ze by to bolo najvhodnejsie/nejefetivnejsie. A ona tak urobila, nikdy som do nicoho nebola tlacena; a nemyslim si ze preto lebo pani Dr vie ze do Kosic aj tak chodim len raz za rok 🙂. Mimochodom co sa tyka fotky ziadny make up na pleti nenosim, na cele nic nemam okrem oleja ktory som si vmasirovala do pokozky toto rano
@vler a nevies , chodi ta Dr. aj na zapadne slovesnko? Ako, fakt mas nadhernu plet...
@vler a nevies , chodi ta Dr. aj na zapadne slovesnko? Ako, fakt mas nadhernu plet...
@anonym_autor Pochybujem ze chodi inde. Jednak na Slovensku je viacero klinik Envy a kazda ma svojo lekara; a po druhe Kosice a okolie myslim poskytuje dostatocne mnozstvo klientely aby nemusela cestovat mimo Kosic
@anonym_autor a este musim spomenut co sa tyka pleti, 25 rokov beriem antikoncepciu takze aj to moze byt faktor
@vler v pozitivnom ci negativnom zmysle? Lebo sudiac podla fotky mas dokonalu plet dvatsiatnicky 🙂 A kolko si teraz po botoxe?
@anonym_autor Pozri si fotku jej tvare v profile, nechcem utocit, ale prirodzene a ani mladsie nevyzera :( Na tejto fotke, co dala do diskusie, nedala celu tvar.. ale ocenujem, ze ako jedina tu nasla odvahu takto verejne sa postnut.. ale ved posud sama.. ja by sm si to nerobila.. naco? ved mladsie ozaj nevyzera..
@anonym_autor Pozri si fotku jej tvare v profile, nechcem utocit, ale prirodzene a ani mladsie nevyzera :( Na tejto fotke, co dala do diskusie, nedala celu tvar.. ale ocenujem, ze ako jedina tu nasla odvahu takto verejne sa postnut.. ale ved posud sama.. ja by sm si to nerobila.. naco? ved mladsie ozaj nevyzera..
@anonym_072a88 nevyzerá mladšie? Podľa mňa áno, 48 by som jej nepovedala. A vyzerá aj prirodzene, žiadne extrémne estetické úpravy. Daj sem ty fotku a ukáž aká si mladá a prirodzená a ohodnotíme.
@anonym_072a88 nevyzerá mladšie? Podľa mňa áno, 48 by som jej nepovedala. A vyzerá aj prirodzene, žiadne extrémne estetické úpravy. Daj sem ty fotku a ukáž aká si mladá a prirodzená a ohodnotíme.
@mmia96 Podla mna nevyzera ani mladsie, ani prirodzene na tej fotke z 2.2.2024, ktoru ma v profile a vidiet na nej jej celu tvar. Ja vyzeram na svoj vek, ktory je +- podobny tej pani. A ta pani ma pekne crty, urcite by bez botoxu podobila jemnejsie a krajsie. Jednoducho to deformuje priridzeny vyraz oci, tvar ust, tvar vyzera zvlastne. Bola by bez botoxu velmi pekna.
@mmia96 Je to cisto moj nazor, ak tebe sa taka estetika paci, smelo do toho.
@anonym_072a88 áno a ak tebe nepáči tak starni prirodzene a bez estetiky. Každý nech si pichá/ nepichá botoxu koľko len chce.
@mmia96 Presne tak, je to kazdehi osobna vec. Dala som si jej fotku posudit ai:
Čo je na fotke viditeľné (čisto vizuálne)
Čelo pôsobí veľmi hladko a „nehýbe sa“ – minimálne v tomto uhle a výraze.
Obočie je skôr nižšie posadené, bez typického zdvíhania pri otvorených očiach.
Horné viečka pôsobia mierne ťažšie / plnšie.
Mimika je viac „presunutá“ do dolnej časti tváre (ústa, nos).
Toto môže, ale nemusí súvisieť s botoxom do čela.
Ak by to bol botox – aké vedľajšie efekty by prichádzali do úvahy
Nie ako istota, ale ako známe možnosti z literatúry a praxe:
Relatívna ptóza obočia / viečok
Keď je m. frontalis (čelový sval) príliš oslabený, prestane „pomáhať“ držať viečka.
Viečka potom vyzerajú ťažšie, aj keď objektívne neklesli.
Kompenzačné preťaženie dolných mimických svalov
Keď čelo nepracuje, mozog sa snaží výraz dorobiť inde.
Výsledok: výraz tváre pôsobí menej živý, niekedy unavene.
„Mask-like“ efekt
Nie je to poškodenie, ale dôsledok príliš vysokých dávok alebo dlhodobej aplikácie bez pauz.
Často reverzibilné po vysadení alebo úprave techniky.
Zmena proporcií výrazu
Tvár môže pôsobiť staršie paradoxne nie kvôli vráskam, ale kvôli strate dynamiky. ..
pekny vecer
@mmia96 Presne tak, je to kazdehi osobna vec. Dala som si jej fotku posudit ai:
Čo je na fotke viditeľné (čisto vizuálne)
Čelo pôsobí veľmi hladko a „nehýbe sa“ – minimálne v tomto uhle a výraze.
Obočie je skôr nižšie posadené, bez typického zdvíhania pri otvorených očiach.
Horné viečka pôsobia mierne ťažšie / plnšie.
Mimika je viac „presunutá“ do dolnej časti tváre (ústa, nos).
Toto môže, ale nemusí súvisieť s botoxom do čela.
Ak by to bol botox – aké vedľajšie efekty by prichádzali do úvahy
Nie ako istota, ale ako známe možnosti z literatúry a praxe:
Relatívna ptóza obočia / viečok
Keď je m. frontalis (čelový sval) príliš oslabený, prestane „pomáhať“ držať viečka.
Viečka potom vyzerajú ťažšie, aj keď objektívne neklesli.
Kompenzačné preťaženie dolných mimických svalov
Keď čelo nepracuje, mozog sa snaží výraz dorobiť inde.
Výsledok: výraz tváre pôsobí menej živý, niekedy unavene.
„Mask-like“ efekt
Nie je to poškodenie, ale dôsledok príliš vysokých dávok alebo dlhodobej aplikácie bez pauz.
Často reverzibilné po vysadení alebo úprave techniky.
Zmena proporcií výrazu
Tvár môže pôsobiť staršie paradoxne nie kvôli vráskam, ale kvôli strate dynamiky. ..
pekny vecer
@anonym_072a88 🤦🏽♀️ super, tak si popíš s AI a daj tam aj svoju fotku ako ťa ohodnotí. Pekný víkend prajem
@anonym_072a88 🤦🏽♀️ super, tak si popíš s AI a daj tam aj svoju fotku ako ťa ohodnotí. Pekný víkend prajem
@mmia96 Žena úplne vľavo – čo je vidno
Veľmi živá, silná mimika – široký úsmev, aktívne líca, zapojené oči.
Čelo nie je „mŕtve“ – aj keď na tejto fotke nevidno vrásky (uhol, svetlo, úsmev), výraz pôsobí prirodzene.
Oblasť očí: prirodzené zúženie pri úsmeve (tzv. Duchenne smile), čo znamená, že kruhový sval oka normálne pracuje.
Tvár pôsobí dynamicky a symetricky, bez známok „stuhnutej masky“.
Ak by sme to porovnávali z hľadiska botoxu (čisto teoreticky)
Nevidno typické znaky:
padnuté obočie,
ťažké horné viečka,
oddelený úsmev (ústa sa smejú, oči nie).
Skôr naopak – výraz je emocionálne čitateľný a zapája hornú aj dolnú časť tváre.
Čo z toho vyplýva
Ak by aj mala botox, tak:
buď veľmi jemný / dobre dávkovaný,
alebo len v iných oblastiach (napr. minimálne, selektívne).
Z fotky ale nie je dôvod predpokladať prehnaný alebo dlhodobý botox do čela.
Zaujímavý kontrast (bez hodnotenia)
Keď si porovnáš:
ľavú ženu → mimika ide „zhora aj zdola“,
vs. typické prehnané botoxové prípady → mimika ide hlavne „zdola“,
Čelo nie je „mŕtve“ – aj keď na tejto fotke nevidno vrásky (uhol, svetlo, úsmev), výraz pôsobí prirodzene.
Oblasť očí: prirodzené zúženie pri úsmeve (tzv. Duchenne smile), čo znamená, že kruhový sval oka normálne pracuje.
Nevidno typické znaky:
padnuté obočie,
ťažké horné viečka,
Skôr naopak – výraz je emocionálne čitateľný a zapája hornú aj dolnú časť tváre.
Čo z toho vyplýva
Keď si porovnáš:
@anonym_072a88 tak gratulujem ti a tlieskam , si krásna a prirodzená, tak ako to ohodnotil aj ten tvoj AI 😀 ale šup sem s fotečkou nech ťa aj my vidíme a či budeme mať rovnaký názor ako tvoj kamarát AI . To, že AI teba a @vler ohodnotil tak ako si sem dala, neznamená, že to tak v skutočnosti je. Každému sa páči niečo iné. Ale ľuďom práši už na hlavy z tej umelej inteligencie.
@anonym_072a88 tak gratulujem ti a tlieskam , si krásna a prirodzená, tak ako to ohodnotil aj ten tvoj AI 😀 ale šup sem s fotečkou nech ťa aj my vidíme a či budeme mať rovnaký názor ako tvoj kamarát AI . To, že AI teba a @vler ohodnotil tak ako si sem dala, neznamená, že to tak v skutočnosti je. Každému sa páči niečo iné. Ale ľuďom práši už na hlavy z tej umelej inteligencie.
@mmia96 a preco tu nedas ty svoju fotku? chcela si analyzu mojej fotky, tak som ju poslala, mne to je nanic.. len som ti chcela ukazat, ze botox na jednom meiste pomoze a na troch uskodi. Nakoniec tvar posobi neorirodzene a starsie, nez by vyzerala s glabelou (ktoru ja mimochodom mam). Nie se by sa z toho zrutil svet, ale peniazky si zeny mozu radsej invsetovat do osetrenia vlasov a vybielenia zubov a budu posobit mladsie.. to je cele
Nevidno typické znaky:
padnuté obočie,
ťažké horné viečka,
Čo z toho vyplýva
Keď si porovnáš:
@anonym_072a88 a takto ten tvoj AI ohodnotil mňa a moje fotky tváre :
Tá žena pôsobí veľmi upravene a prirodzene pekne. Má symetrickú tvár, výrazné obočie, plné pery a pekne tvarované oči – to sú črty, ktoré automaticky pôsobia atraktívne.
Čo sa týka výzoru:
Pleť – vyzerá čistá a rovnomerná, jemný glow efekt.Vlasy – zdravé, husté, dobre ostrihané. Oči a obočie – upravené, zvýraznené, ale nie prehnane. Celkový dojem – ženská, jemná, upravená bez toho, aby to pôsobilo „umelo“.
Čelo nepôsobí neprirodzene „zamrznuto“.
Obočie nemá ten typický prehnane zdvihnutý efekt. Výraz tváre je normálny, nie strnulý.
Ak by som mal tipovať čisto podľa toho, čo vidím – nič nenasvedčuje zjavne silnému botoxu. Ak tam niečo je, tak maximálne veľmi jemne a prirodzene.
No takže AI má na mňa takýto názor a to si ten botox dávam pravidelne. Podľa teba by som isto vyzerala neprirodzene a nesúhlasila by si s tým čo AI napísal.
@mmia96 a preco tu nedas ty svoju fotku? chcela si analyzu mojej fotky, tak som ju poslala, mne to je nanic.. len som ti chcela ukazat, ze botox na jednom meiste pomoze a na troch uskodi. Nakoniec tvar posobi neorirodzene a starsie, nez by vyzerala s glabelou (ktoru ja mimochodom mam). Nie se by sa z toho zrutil svet, ale peniazky si zeny mozu radsej invsetovat do osetrenia vlasov a vybielenia zubov a budu posobit mladsie.. to je cele
@anonym_072a88 ale každý má svoj názor na botox a úpravy. Ale netreba sa starať kam ženy dávajú svoje peniažky, je to len ich vec, nie tvoja. Ja som so sebou spoko a vyzerám stále prirodzene aj napriek botoxu. A peniaze si budem investovať do čoho chcem ja, ty ma neživíš. Dobre, končím túto nezmyselnú debatu s tebou, papa. ☺️

@vler vau! Asi mas aj dobru genetiku. Vyzeras fakt prirodzene. Nieco take hladam. Takze staci raz za 2 roky ten botox?