icon

Dovoliť pätnásťročnej dcére umelé nechty?

29. mar 2025

Dovolili bu ste 15 dcére umelé nechty? Nechce veľmi dlhé ale o trochu dlhšie ako keď ich ma normálne a chcela by francuzsku alebo niečo také. Chcela by ost do salónu v lete alebo koncom roka aby ich mala na posledný deň školy. Hovorí ze si ich aj zaplatí sama ale ja neviem ci jej to dovoliť alebo nie, akurát si tým zničí nechty. (Mala by ich 1 krát)

Strana
z2
lucia13022023
29. mar 2025

Dovolila.

lulu0123
29. mar 2025

A keby len isla na manikuru upravit jej nechty?

martul
29. mar 2025

1 krát si nechty nezničí, kľudne nech si dá. Pokiaľ to nebudú 5cm pazúry... Dcéra bola tak isto ako 15 ročná, teraz má kúpenú lampu aj celú sadu a robí si doma sama.

nikha2809
29. mar 2025

Jasne dovolila.Tiez som bola prvýkrát v 15

simulienka2207
29. mar 2025

Jasne... To toto sa musíš pýtať zien na MK? 😁😁😁😁😁🤦‍♀️

simca06022011
29. mar 2025

podla mna je to mlada dievca, vie si vypestovat aj pekne svoje nechty. A tym padom by som ju do salonu vzala, ale napr. na japonsku manikuru, aj skor ako na konci roka... aby jej nechty pekne dorastli.
Ak je ot problem, tak samozrejme, nie je to nic nezvycajne, ze slecny na gelove nechty idu, alebo aspon gel laky...

simik22
29. mar 2025

Áno

caroline_
29. mar 2025

samozrejme ze ano

minenkaa
29. mar 2025

Ako zničí nechty,však vyrastú .Bud rada ze chce len teraz a iba raz

denisa_deniska
29. mar 2025

🙄 už to pochopte, keď je dobrá manikérka, nechty sa vám nezničia! Na nechty chodím od 15tich, takže 15 rokov.. prestala som si ich kvôli tomu obhrýzať. Však nemá 12. Dovolila.

cxppp2
29. mar 2025

Ja by som dovolila iba do urcitej dlzky a nic extravagantne

andreakotesova
29. mar 2025

Nie. Umelé nechty sa mi nepáčia ani na dospelých ženách. Som za to, aby si pestovali svoje vlastne nechty.

mili2016
29. mar 2025

100 žien 100 názorov jedna dovolí druhá bože chrán. Rozhodnutie je len na tebe. Niektoré mamky sa proste musia zmieriť že je iná doba a na nechty sa dávajú už aj iné veci ako je lak...

andreakotesova
29. mar 2025

@mili2016 tak tie "iné veci" dáš aj na neumele nechty.

mili2016
29. mar 2025

@andreakotesova nie každá baba či už dospelá alebo teenagerka má predispozíciu k pekným ,, svojím,, nechtom.

viestta
29. mar 2025

@andreakotesova lenze niektore nechty sa jednoducho dopestovat nedaju, ked uz ma niekto geneticky nechty, ktore su makke alebo sa stiepia, tak sa moze aj potrhat pekne nechty mat nebude. A nie, ja umele nemam, tiez si pestujem svoje ale viem ako niekedy vyzeraju a som rada, ze aspon obcas vyzeraju "pouzitelne". Kto chce nech si da aj umele, ako to mna ovplyvni? Ake ich ma je uz vec jeho vkusu, ale nech su akekolvek, mna to neovplyvni, takze nemam dovod niekomu do toho kecat.

andreakotesova
29. mar 2025

@viestta v tom prípade ich radšej budem mat krátke, nalakovane. Ja som len odpovedala, že 15-rocnej dcére by som ich nedovolila.

viestta
29. mar 2025

@andreakotesova ty budes radsej s kratkymi. To si ty. Tebe sa umele nechty nepacia. Na to mas pravo. Ale tym to konci. Ale ine zeny sa rozhodli inac. Nastastie este stale kazdy moze o sebe rozhodovat.

andreakotesova
29. mar 2025

@viestta chvalabohu 😉

minenkaa
29. mar 2025

@andreakotesova to by si svojmu decku vážne nedovolila nechty,len preto ,že sa to tebe nepáči?

akika722
29. mar 2025

Jasne,dovolila

timea301196
29. mar 2025

Omg moja 14r sestra chodila už ako 13 ročná

ysseba
29. mar 2025

Áno dovolila. Vopred by som si s ňou ale prediskutovala, že nech si naozaj nedáva žiadne dlhé pazúre. A potom keď si ich dá dole, tak áno - svoje bude mať zničené. Ale nie navždy, len na pár mesiacov kým jej to nevyrastie. Preto nech to minimalizuje a dá si ich odstrániť tiež v salóne, nie svojpomocne.

majus2323
29. mar 2025

Dovolila

mandzula
29. mar 2025

Dovolila by som, ale dalej ju v tom nepodporovala. Celkovo som zastanca prirodzenosti a skor by som ju viedla (svoju aj vediem) nie k umelinam (kdekolvek na tele), ale k uprave toho, co jej bolo nadelene.

blackcat8885
29. mar 2025

Ja by som to 15r nedovolila ale ja som stará škola. A bolo by mi jedno či jej kamošky majú alebo či si to sama zaplatí.

lucia0211
29. mar 2025

Pravdaže dovolila a prečo nejdete spolu?Ako mama a dcera🙂 vieš akú radosť by jej to urobilo,keby si jej to navrhla?Že spolu pôjdete aj na kozmetiku a urobíte si krásny babsky deň ?

andreakotesova
29. mar 2025

@minenkaa v 15-tich nie. Klasickú manikúru bez umeláčov áno. A na ZŠ je to aj zakázané, či?

blackcat8885
29. mar 2025

@andreakotesova no na ZS asi už nič nie je zakázané keď vidím dievčatá 9rocnik nechty dlhé pomaly 10cm,mihalnice také že ich odfukne, zmalovane ako veľkonočné vajce.... Chodia k nám do obchodu blízko je ZŠ... Každá druhá ešte energetak a chipsy 👍

andreakotesova
29. mar 2025

@blackcat8885 tie umelé mihalnice sú tiež dobrá téma... 😅

Strana
z2