icon

Existuje zdravá kozmetika do sprchy?

chiara996
2. mar 2024

Ahojte, mám na mysli najmä tú do sprchy. Často sa v médiách objavujú závadné, dokonca nebezpečné sprchovacie gély, v ktorých sa našli toxické, rakovinu vyvolávajúce látky, ihneď sa sťahujú z predaja, atď. Tie značky určite dlhodobo používa väčšina žien: Fa, Dove, Nivea... Som z toho už na nervy. Ešte aj v detských mydlách a iných prípravkoch často nájdu. Inak ešte na soc. sieťach sa objavili ženy, ktoré na to isté upozorňovali. Napr. na extrémne nebezpečné detské vlhčené obrúsky pre bábätká a iné. Len škoda, že sa zameriavajú na škodliviny a zabúdajú spomenúť, čo vlastne kupovať. Už aj prípravky na intímnu hygienu "vraj" prírodné, čisté bla, bla a ako neskôr experti zistili - plné chémie. Čo používate vy a ako ste si isté, že je to v poriadku? Či si mám zaobstarať to hnedé, nijako vábne nevoňajúce mydlo, ktorým ešte naše pra pra prababičky čistili koberce???? 🫣😐😒

Strana
z2
stanulienkat
3. mar 2024

Prirodna kozmetika je hoax. Iba ak si ju vyrobis sama. Nic, co je zakonzervovane na parcrokov nemoze byt prirodne. Ani vami vymenovana akoze prirodna kozmetika. Este som nevidela, ze by stahovali z predaja tebou vymenovane znacky. Skor su skodlive veci, co tu zeny preferuju-avivaze, oleje do prania, osviezovace vzduchu, vlhcene utierky. O jedlach ani nehovorim. Mamicky s oblubou kupuju detom ruzove,modre, zelene limonady, vysmazane donutky plne cukru s cukrovou polevou a cukrovou posypkou, udeniny, klobasy, vysmazane....obezita je extra skodliva-momentalne je pandemia obezity.

nikpa
3. mar 2024

@dominikamacakova hovorím, neručím za to kto ako chápe veci. Stres hneď neznamená psychicke zrutenie. Tak a zase si sa naučila niečo nové 🙂

juliacenc
3. mar 2024

@chiara996 ja nakupujem na stranke ecco-verde a overujem si tak ci tak kazdu zlozku, ci je alebo nie je skodliva, pretoze ako hovoris, aj v prirodnej kozmetike, sa mozu nachadzat zlozky, kt su pre telo skodlive. Inak ani mydlo nie je ziadne neviniatko, pretoze obsahuje glycerin. A to je zmydleny olej. A pokial je ten olej robeny napr z repkovego oleja tak to je pre telo velmi skodlive. Dalej ako pises detske servitky, tak pampers vlhcene tak to je Peg 40 zlozka = rakovina. Je to naozaj narocne najst kozmetiku na sprchovanie to je fakt. Bud drahe mydlo, bez glycerinu, sprchac kt ma sice neskodlivu zlozku ale vysusuje pokozku a nepeni, alebo lacnejsie mydlo s glycerinom a dufas, ze je napr z kokosoveho oleja, pretoze tato informacia sa neuvadza. Celkove ale ta kozmetika zozerie vela penazi oproti skodlivej. Ale tak to je, priplacame zato, aby sme nemali v jedle jed, a priplacame si za to, aby nam kozmetika neskodila

juliacenc
3. mar 2024

@stanulienkat ze hoax 😄. Tak nikto netvrdi, ze prirodna kozmetika sa vyraba drvenim byliniek … to je hadam kazdemu jasne, ze sa vyraba v laboratoriach tak ako bezna kozmetika. Ide o to, ze zlozky spracovane z prirodnych surovin su pre telo lepsia volba ako zlozky umelo vytvorene z kto vie akych sajrajtov.

stanulienkat
3. mar 2024

@juliacenc ano. Na 1 liter samponu su pouzite 3 zihlavove listy, alebo 5 harmancekovych kvetov....Ucinok 0,000nic. Este to spracovanim straca aj tu minimalnu ucinnost.

nevenka
3. mar 2024

@nikoleta999 tak ja mam hyperfunkciu, takze o tom cosi viem, ale nadmerne potenie mam odjakziva a na nic sa neprislo...takze no. Nechcem aspon smrdiet, ked uz to mam mokre. Potom su tu temy, ze clovek smrdi a ako mu to povedat. A niekedy to proste mas bud-alebo 😔
Jasne, skus. Ak Ti funguje aj daco prirodne, tak ok, 5o je len dobre.

nevenka
3. mar 2024

@huginko tak porad, ze co. Potom su tu temy, ze clovek smrdi a ako mu to povedat. Nic prirodne mne bohuzial, nezabera. Ak niekomu ano, tak v pohode. Radsej by som bola, keby daco take fungovalo aj mne. No nepomozem si. Uz len botox, to je aspon prirodne 😆.
Nikde som netvrdila, ze je to zdrave.
Ale obmedzim aspon to, co mozem.
Kazdy podla seba.

sense
3. mar 2024

Môžes si stiahnuť appku Yuka a oskenovať produkty zistíš co obsahujú aj aké riziká dane látky prinášajú.
Ono v konečnom dôsledku čím menej produktov človek patle na seba tým lepšie. A pokiaľ človek nevyzivuje telo zvnútra tak ani x produktov z vonka nepomôže

dominikamacakova
3. mar 2024

@nikpa stres z toho, že si prečítam zloženie kozmetiky? 😂 Zažila si niekedy stresovú situáciu? Asi nie

juliacenc
3. mar 2024

@stanulienkat tak neviem ci to ty vyrabas, ze vies, ze tam bol pouzity jeden lupienok z kvetu harmanceka. Ale aj keby radsej pouzijem to, ako umelo vytvorenu latku kt dokazatelne sposobuje rakovinu, alebo akokolvek inak skodi zdraviu. Vonkajsia krasa nie je vsetko. Vnutro tela musi byt zdrave tiez, aby bol clovek zdravy a krasny

nevenka
3. mar 2024

Akoze za mna celkom v pohode Alverde, co sa tyka sprchacov, na vlasy pouzivam CGM produkty. Na pleti, tvari, ma vsetko stipe a napriklad Dulcia, Kvitok, Modra pupava, daco ok, ale po dlhsom pouzivani, mi robia take suche miesta na kozi. Su to vsetko emulzie olej vo vode, co mne je malo na suchu plet. V lete este ako tak. Klasicke kremy ma vacsina aj tak stipe a nebudem to skusat do aleluja.
Ak chcem SPF, tak mineralne od Dulcia, Kvitok, ale neprehanam to, lebo uz som mala riadny deficit decka, a to po lete, ked ho telo malo mat dostatok. A to som pouzivala krem s vysokym faktorom malicko a slnku sa az tak nevyhybala, len som sa cielene nesmazila.
Toto je tazko s tou kozmetikou.
Sprchace pouzivam aj klasicke, no. Ako co.
Nieco je zlozenim ok, ale Tvojej kozi to nevyhovuje a nieco zase nevyhovuje penazenke...🤪

dagmarovita
3. mar 2024

Je taka, vyraba sa na Slovensku, pocuvala som pani v radiu ze ma autisticke dieta a musela zacat vyrabat pre dceru kremy a ebo vsetko ostatne nezniesla a potrebuje kvoli koznym chorobam starostlivost, pocuvala som ju v radiu ale uslo mi meno :D a ze maju aj eshop, ona je slobodna matka a maju obcianske zdruzenie, aby to mohli predavat. Ked ju vypatram dam ti vediet. Este keby napisem do toho radia kde nou bol rozhovor. Na fb mi neodpisali.aj si rovia z nexhtiku kremy s mastou.

camelie12
3. mar 2024

@chiara996, je aj kvalitná slovenska prirodna kozmetika. Skuste pozriet Soaphoriu (velky vyber sprchovych gelov), Dulciu.
Alebo v Dmke dobre dostupnu Weledu. Ta síce slovenska nie je, ale je tiez prirodna a kvalitna.
Pripravte sa, ze je drahsia ako klasicka konvencna kozmetika. Ale aspon je bezpecna, za kvalitu sa plati.
Drzim palce pri dobrom vybere 😉

ketrint
3. mar 2024

https://www.startitup.sk/porovnavaju-sa-svetovy...

Tu sú mnohé spomenuté, plus ešte Inaessentials.sk. Ja to tak všelijak striedam, aj s inymi ako je v článku, proste podľa toho na čo práve natrafím, tak vezmem pár ks čo chyba a tak…

mamatroch
14. mar 2024

@nevenka v DM-ke maju WaterWipes, su drahsie, ale zlozenie 99 % voda a utrel sa s nimi zadocek lepsie ako s tymi, co mali zlozenie na 10 riadkov.
Doma som babo oplachla v umyvadle pod tecucou vodou + ak trebalo, detske mydielko, no na cestach ci von som mala v zasobe tieto.
Tak cca. do roka som najmensieho kupala len vo vode, v ktorej som rozpustila "Ovseny kupel" - take sacky s praskom z ovsenych vlociek, maju v lekarni i DM.

mamatroch
14. mar 2024

@nikoleta999 si spokojna s tou Botanicou? Ja som ju objavila rok-dva dozadu a nedam na nu dopustit. Za mna najucinnejsia, aj ked sa spotim, necitit. Ale zase je pravda, ze ked treba, nanesiem i dvakrat denne. Akurat vonu by som uvitala jemnejsiu, ale nastastie taka silna je len chvilku.

nikoleta999
14. mar 2024

@mamatroch Anoo 😍Akoze jedine co lutujem, ze som doteraz pouzivala rexonu a vsetky tieto skodlive deodoranty … Tiez tak robim, ak som cely den kdesi, tak nanesiem aj dvakrat, ale vobec som zatial nemala prepotene tricko, takze za mna ucinna 🙂 Akurat skoda, ze sposob nanasania nie je iny 😀

vanilkovazmrzka
14. mar 2024

Odporucam vynikajuci ig profil @fipahskin aby si sa skutocne nebala kozmetiky z obchodu, a nenechala sa oklamat ucelovymi strasidelnymi famami o “chemii” od prirodnych znaciek. Akykolvek predaj akejkolvek kozmetiky - ci prirodnej ci “umelej” je len bezohladny a sebecky boj o zakaznika a jeho peniaze.

paradajkova
14. mar 2024

@evaachesa dik za tip na stranku 👍

mm87245
14. mar 2024

@nevenka tento si už skúsila? Mne vyhovuje a to už mám nejaké vyskúšané, ale žiaľ vždy to bol des. No tento je pre mňa super. Nesmrdim. 😃

nevenka
15. mar 2024

@mm87245 no mozem skusit, nemala som. Ja mam take obdobia "kaslem na to", a potom "namotivujem sa" 🙂

mm87245
15. mar 2024

@nevenka áno aj ja 😄

mokryconik
6. máj 2025

Neblaznite baby , cista (pokial mozno pramenita) voda kazdy den na vlasy ,oči ,tvar a telo . bodka

Tam kde spite si natriet steny silikatovou nealergickou farbou,aby aj spanok bol co najkvalitnejsi.

Strana
z2