icon

Farbenie hennou v salóne

25. apr 2025

Damy, ktore si farbite vlasy hennou - ako je to s prekrytim sedin? Nemam ich vela, vacsinou vyrastaju biele vlasy na striedacku s normalnymi. Nie je to este tak strasne, ale uz su tam. Nikdy som si vlasy nefarbila. Rozhodla som sa skusit farbenie hennou v profi kadernictve. Vysledok je taky, ze moje vlasy dostali pekny odtien, ale tie biele na temene sa nezafarbili. Kadernicka tvrdi, ze to tak po 1. farbeni moze byt a ze ma upozornila. Pri farbeni mi ale hovorila, ze sa uvidi, ako to naprvykrat chyti, no nespominala, ze prave to nemusi chytit na tie biele vlasy. Tiez ked som sa jej pytala, ako casto je potrebne chodit na dofarbenie, nespominala, ze pri mojich vlasoch bude pravdepodobne potrebne 2. farbenie, kedze su huste a tazke. Proste, pride mi to take, ako keby bud neodhadla typ mojich vlasov alebo zle namiesala farbu alebo zle odhadla dobu, ako ma byt farba na hlave. Nechala mi ju cca 90 minut. Zaplatila som cez 100 eur a efekt je v podstate rovnaky ako pred farbenim. Muz vravi, ze mi na hlave vidi rovnake biele vlasy ako predtym.

Strana
z2
petamich
25. apr 2025

No ja pouzivam hennu od Voono a tam na to upozornuju, ze na sediny nemusi chytit https://www.voono.sk/ako-na-to/#farbenie2

A odporucaju dvojfazovo a predpigmentacnu farbu.

autor
25. apr 2025
@petamich

No ja pouzivam hennu od Voono a tam na to upozornuju, ze na sediny nemusi chytit https://www.voono.sk/ako-na-to/#farbenie2

A odporucaju dvojfazovo a predpigmentacnu farbu.

@petamich Presne preto som isla do salona, aby mi to spravila tak, aby mi tie sediny prekrylo. Ak by povedala, ze dnes dame 1. krok, o 2 tyzdne druhy atd. tak v poho. Aj som jej povedala, ze vobec netusim nic o farbeni vlasov. Ked sa ma opytala, ze aku farbu si predstavujem, tak som jej povedala, ze co najblizsiu k mojej a aby prekryla sediny.

lindous
25. apr 2025

Ja som nedávno zisťovala čo to o tom lebo som to zvažovala tiež a dočítala som sa, že šediny treba dvojfázovo a od v tomto skúsenej kamošky mám zas, že je náročné odhadnúť ako to chytí a na to aké pomery a prídavky pre daný vlas fungujú, aby sa dosiahol správny odtieň, sa dá často prísť len formou pokus-omyl... ale nakoniec som zostala pri klasickej farbe, takže osobnú skúsenosť nemám 😅 ale určite ti to malo byť komunikované

autor
25. apr 2025
@lindous

Ja som nedávno zisťovala čo to o tom lebo som to zvažovala tiež a dočítala som sa, že šediny treba dvojfázovo a od v tomto skúsenej kamošky mám zas, že je náročné odhadnúť ako to chytí a na to aké pomery a prídavky pre daný vlas fungujú, aby sa dosiahol správny odtieň, sa dá často prísť len formou pokus-omyl... ale nakoniec som zostala pri klasickej farbe, takže osobnú skúsenosť nemám 😅 ale určite ti to malo byť komunikované

@lindous jasne, to mi pride fajn vediet. Len ma prekvapuje, ze tu mi to zeny povedia hned, no v salone to bolo - uvidime ako to chyti. Mam pochybnost prave o tej odbornosti, pretoze ked mi rozcesala vlasy, tak hovori: "To mate farbene chemicky?" A je ze nie, nikdy som farbu nepouzivala...🙄

joesvk
25. apr 2025

Uvidíš najbližšie dni ako to bude vyzerať ,ale keď si si myslela,že Henna ti po prvom zafarbení úplne prekryje šediny, tak to ti mala kaderníčka dopredu povedať, že to tak nie je.Aj po opakovanom používaní Henny budeš mať vlasy akoby taký "tón v tóne "-šedivé budú mať jemný odtieň do.hnedočervena.Ale aj tak milujem Hennu.

autor
25. apr 2025
@joesvk

Uvidíš najbližšie dni ako to bude vyzerať ,ale keď si si myslela,že Henna ti po prvom zafarbení úplne prekryje šediny, tak to ti mala kaderníčka dopredu povedať, že to tak nie je.Aj po opakovanom používaní Henny budeš mať vlasy akoby taký "tón v tóne "-šedivé budú mať jemný odtieň do.hnedočervena.Ale aj tak milujem Hennu.

@joesvk presli uz 2 dni - to hovorila, ze treba pockat. Priznam sa, za tu cenu som cakala kvalitnu pracu, ale hlavne komunikaciu. Este som sa jej pytala, ze ako casto treba chodit dofarbovat - tiez neurcita odpoved, v style - su zakaznicky, co chodia kazde 3 tyzdne, ine zas raz za 2 mesiace... ziadna info, ze u mna to bude asi dost skoro, kedze tie sediny na prvykrat asi nechytia...co uz, aspon mam potvrdene, ze je to bezne a teda ze asi to nie je o jej uplnej neschopnosti.

lentilka
25. apr 2025

Henna na biele vlasy vždy chytá inak, keďže vlas len obaľuje. Pri šedinách sa píše farbiť dvojfázovo. Odborníčka by to mala vedieť.

autor
25. apr 2025
@lentilka

Henna na biele vlasy vždy chytá inak, keďže vlas len obaľuje. Pri šedinách sa píše farbiť dvojfázovo. Odborníčka by to mala vedieť.

@lentilka Vies co je najhorsie? Ze zas modry konik dava viac info ako profi salon...

martamasarova
25. apr 2025

Farbím si 15 rokov, už mám aj šediny, tie majú taký bledsi odtieň, dofarbujem každý mesiac inak to vidno už pri korienkoch, farbiť si vážne zvládneš aj sama, netreba sa báť, uvidíš aká farba sa ti ustáli a potom by som to skúsila doma, najskôr skúšobne prameň a potom celé kľudne aj 4 hodiny by som nechala.. a kvalitnú hennu...

joesvk
25. apr 2025

https://www.bublinkapu.sk/Indian-Natural-Hair-C...
Odporúčam kúpiť 1kg/odtieň aký chceš/ a môžeš si farbiť doma za zlomok ceny, ktorú zaplatíš v salóne

autor
25. apr 2025
@martamasarova

Farbím si 15 rokov, už mám aj šediny, tie majú taký bledsi odtieň, dofarbujem každý mesiac inak to vidno už pri korienkoch, farbiť si vážne zvládneš aj sama, netreba sa báť, uvidíš aká farba sa ti ustáli a potom by som to skúsila doma, najskôr skúšobne prameň a potom celé kľudne aj 4 hodiny by som nechala.. a kvalitnú hennu...

@martamasarova Co som tu citala ine diskusie, baby pisali, ze nechavaju na hlave aj 2-3 hod, v salone 90 minut.. nemoze aj to byt dovod, ze to nechytilo na tie biele vlasy?

0silvia0
25. apr 2025

Sedive vlasy sa predfarbia cistou hennou alebo prep (predpriprava, pridavam link). Ja nechavam posobit 2 hodiny, ale farbim cistou hennou, cize mam rysave vlasy a presedivele, a mne cervena chyta dokonale a prekryje sediny:
https://www.khadi.sk/khadi-rastlinna-farba-na-v...
Farbim 20 rokov doma svojpomocne

zuzanaam
25. apr 2025

neviem si predstaviť nechať si farbiť hennou v kaderníctve. Nechám na hlave cez noc na 8-12 hodín. Henna potrebuje čas. Mám tiež aj úplne biele vlasy, na ich zafarbenie treba viac vrstiev. Prvú čistou červenou hennou a ďalšie farbenia vybraný odtieň. Optimálne dofarbovať potom raz mesačne. Naposledy som si farbila cez deň 5 hodín a už to stačilo, lebo mám na vlasoch viac vrstiev. Farbím na tmavohnedo, biele vlasy už nevidieť. Že 100 eur, toľko dám za hennu na niekoľko rokov (kupujem veľké 1 kg balenie, vydrží mi aj vyše roka) a to mám dlhé husté kučeravé vlasy.

autor
25. apr 2025

Cize zhrniem - mala mi dat pripravnu farbu, cistu hennu. A potom farbit. Ona vlastne isla stylom pokus-omyl s tym, ze za vysledok mozu moje vlasy, nie jej postup. Presne preto mam z toho celeho zly pocit. Vyhodene peniaze za zle urobenu robotu.

0silvia0
25. apr 2025

No ano, urobila ti to nespravne. Chapeme

kirara
25. apr 2025

Hennou farbim doma už roky, mám vlasy asi ako ty, sem tam šedivý inak stále tmavé ( len mne vyrastajú tie potvory sivé presne v strede na vrchu hlavy 😀), nechávam tak hodinku a pol až dve, záleží od konkrétneho odtieňa. Oplachujem iba čistou vodou, 24-48 hodín po farbeni nepoužívam šampón, kondik, skratka nič ( farba sa ďalej rozvíja aj po prvom oplachnuti)
Na šedivé ti henna chytí tak svetlejšie, mne to robí akoby melir ( miešam si medenú a tmavohnedu, šedivé sú také svetlohnede s medeným odleskom). Ak chceš pekne zafarbiť aj šedivé, skutočne je potrebné dvojfázové farbenie.
Čo sa týka dofarbovabia, záleží najmä ako rýchlo ti vlasy rastu ( a vyrastú šedivé), henna sa nevymýva, resp. vymýva dllllho. Čo ma najviac zarazilo, je cena v salóne, samotnú hennu ( kvalitnú, značkovú) kúpiš za pár eur a proces nie je nijak zložitý. Inak hennu odporúčam, vlasy doslova nakopne, sú silnejšie a zdravšie.

autor
25. apr 2025
@kirara

Hennou farbim doma už roky, mám vlasy asi ako ty, sem tam šedivý inak stále tmavé ( len mne vyrastajú tie potvory sivé presne v strede na vrchu hlavy 😀), nechávam tak hodinku a pol až dve, záleží od konkrétneho odtieňa. Oplachujem iba čistou vodou, 24-48 hodín po farbeni nepoužívam šampón, kondik, skratka nič ( farba sa ďalej rozvíja aj po prvom oplachnuti)
Na šedivé ti henna chytí tak svetlejšie, mne to robí akoby melir ( miešam si medenú a tmavohnedu, šedivé sú také svetlohnede s medeným odleskom). Ak chceš pekne zafarbiť aj šedivé, skutočne je potrebné dvojfázové farbenie.
Čo sa týka dofarbovabia, záleží najmä ako rýchlo ti vlasy rastu ( a vyrastú šedivé), henna sa nevymýva, resp. vymýva dllllho. Čo ma najviac zarazilo, je cena v salóne, samotnú hennu ( kvalitnú, značkovú) kúpiš za pár eur a proces nie je nijak zložitý. Inak hennu odporúčam, vlasy doslova nakopne, sú silnejšie a zdravšie.

@kirara ano, presne aj ja ich mam v strede hlavy - cize to vidno. Nemam odrasty, ale narastie mi cely vlas biely.

0silvia0
25. apr 2025

Skus si to naniest nabuduce sama doma. To zvlasnes a daj si aj ten prep. A nechaj posobit farbu dlhsie

zuzanaam
25. apr 2025

na rôzne vlasy môže chytiť tá istá henna rôzne. Ale hlavne za tak krátky čas nemá šancu chytiť na už biely vlas. Ja keď som začínala, alebo keď mám dlhšie obdobia medzi farbením tak nechávam veľmi dlho. Tá čistá henna mi po prvom farbení chytila na slabooranžovo, ďalšia hnedá na slabúčkohnedo. Boli tie šedivé vlasy rozoznateľné. Ak to tak nechceš mať, tak treba zo začiatku urobiť niekoľko farbení v krátkom intervale. Potom keď sa dosiahne želané prekrytie stačí cca raz za mesiac a stačí farbiť kratšie (cca 3-5 hodín).

autor
25. apr 2025
@zuzanaam

na rôzne vlasy môže chytiť tá istá henna rôzne. Ale hlavne za tak krátky čas nemá šancu chytiť na už biely vlas. Ja keď som začínala, alebo keď mám dlhšie obdobia medzi farbením tak nechávam veľmi dlho. Tá čistá henna mi po prvom farbení chytila na slabooranžovo, ďalšia hnedá na slabúčkohnedo. Boli tie šedivé vlasy rozoznateľné. Ak to tak nechceš mať, tak treba zo začiatku urobiť niekoľko farbení v krátkom intervale. Potom keď sa dosiahne želané prekrytie stačí cca raz za mesiac a stačí farbiť kratšie (cca 3-5 hodín).

@zuzanaam dik za info. Mozno poslem mailom do salonu, nech sa naucia :D

0silvia0
25. apr 2025
@zuzanaam

@zuzanaam ja to tak nemam ako pises. Ja mam takmer sedive vlasy a odrasty musim farbit kazde 3 tyzdne, a mne cista henna chyti na nich uplne dokonale, nie slabooranzovo, ale normalna syta farba pri posobeni 2 hodiny. Nikdy nefarbim celu dlzku vlasov, len odrasty. Lebo henna sa mi nevymyva a neustalym farbenim by som mala uz velmi tmavy odtien. Ale vzdy cistu hennu zarobim 90 stupnovou vodou tak ako je uvedene v navode a vzdy chyti super a to mam velmi hruby vlas.

autor
25. apr 2025
@0silvia0

@zuzanaam ja to tak nemam ako pises. Ja mam takmer sedive vlasy a odrasty musim farbit kazde 3 tyzdne, a mne cista henna chyti na nich uplne dokonale, nie slabooranzovo, ale normalna syta farba pri posobeni 2 hodiny. Nikdy nefarbim celu dlzku vlasov, len odrasty. Lebo henna sa mi nevymyva a neustalym farbenim by som mala uz velmi tmavy odtien. Ale vzdy cistu hennu zarobim 90 stupnovou vodou tak ako je uvedene v navode a vzdy chyti super a to mam velmi hruby vlas.

@0silvia0 krasne vlasy

0silvia0
25. apr 2025

Dakujem, farba je cista henna, fotene s odleskom vychadzajuceho slnka vo vlasoch.

zuzanaam
25. apr 2025
@0silvia0

@0silvia0 no veď píšem, že každému to môže chytať inak. Ja keď som skúšala 2 hodiny, výsledok bol taký žalostný, že to nestálo za tú robotu. Čím dlhšie henna pôsobí, tým lepšie chytí. Ja začínam farbiť od korienkov, tam nanášam precízne a pokračujem dĺžkami kým neminiem, čo mám zarobené. Zalievam vriacou vodou, nanášam ešte dosť horúcu, takú, akú viem vydržať. Na to dám sáčok a šatku a držím niekoľko hodín v teple. V podstate farbím vždy celé vlasy. Mne nevadí, keď mi chytí tmavšie, ja som aj svoju farbu mala dosť tmavú a tie biele vlasy potom o to viac bili do očí. Mne nešedivejú vlasy dosiva, ja som mala v tmavých vlasov hneď od cestičky na hlave úplne biele vlasy, a to začalo už krátko po dvadsiatke. Spočiatku som si farbila čistou červenou hennou, ale som sa cítila v takých červenkastých vlasoch divne. Teraz sa snažím napodobniť môj prirodzený odtieň. Používam tú hnedú hennu čo niekto pridal link a primiešavam si do nej červenú, lebo samotná je až veľmi tmavá.

0silvia0
25. apr 2025
@zuzanaam

@0silvia0 no veď píšem, že každému to môže chytať inak. Ja keď som skúšala 2 hodiny, výsledok bol taký žalostný, že to nestálo za tú robotu. Čím dlhšie henna pôsobí, tým lepšie chytí. Ja začínam farbiť od korienkov, tam nanášam precízne a pokračujem dĺžkami kým neminiem, čo mám zarobené. Zalievam vriacou vodou, nanášam ešte dosť horúcu, takú, akú viem vydržať. Na to dám sáčok a šatku a držím niekoľko hodín v teple. V podstate farbím vždy celé vlasy. Mne nevadí, keď mi chytí tmavšie, ja som aj svoju farbu mala dosť tmavú a tie biele vlasy potom o to viac bili do očí. Mne nešedivejú vlasy dosiva, ja som mala v tmavých vlasov hneď od cestičky na hlave úplne biele vlasy, a to začalo už krátko po dvadsiatke. Spočiatku som si farbila čistou červenou hennou, ale som sa cítila v takých červenkastých vlasoch divne. Teraz sa snažím napodobniť môj prirodzený odtieň. Používam tú hnedú hennu čo niekto pridal link a primiešavam si do nej červenú, lebo samotná je až veľmi tmavá.

@zuzanaam ano, urcite zalezi aj od typu vlasu, aj od znacky henny.

zuzanaam
25. apr 2025
@0silvia0

@0silvia0 inak je to zaujímavé, lebo súdiac podľa fotky mám podobné vlasy. Dlhé, kučeravé, pomerne hrubé a dosť suché. A práve tá henna pôsobí ako regeneračný zábal tak dávam na celé vlasy.

0silvia0
25. apr 2025
@zuzanaam

@0silvia0 inak je to zaujímavé, lebo súdiac podľa fotky mám podobné vlasy. Dlhé, kučeravé, pomerne hrubé a dosť suché. A práve tá henna pôsobí ako regeneračný zábal tak dávam na celé vlasy.

@zuzanaam a aku znacku pouzivas? Ja davam khadi. Ja som prestala davat na celu dlzku, kvoli tomu tmavnutiu, nechcem tmave vlasy. Ja by som chcela svetlejsie, ale viem, ze medena mi tak nechyti ako cista henna. A medena sa vymyva, lebo obsahuje aj ine primesi. Tak preto pouzivam cistu hennu.

hradnapani
25. apr 2025

necitala som odpovede, ale ja som prve farbenie hennou konzultovala aj s "vyrobcom" henny indian natural a upozornil ma, ze prve farbenie robit urcite dvojfazovo. Mne to chytilo dobre. Ale je to trochu babracka to robit na dva razy. Potom som uz farbila len jednofazovo, na tych odrastoch, ktore su v podstate najbelsie ta farba chyti o trosku slabsie, ale nie nejako dramaticky, v dlzkach sa farba drzi dobre a cim viac su farbene, tak tym lepsie. Cize nemam tie vlasy nafarbene uplne jednoliato ako po chemickej farbe, ale je to take prirodzenejsie, akoby miestami slnkom vychytane. A davam si kombinaciu henny a indiga,/vydrzim to mat max 4 hodiny, najcastejsie to mam tri hodiny na hlave/ nakolko som povodne tmavovlasa.

bluka2
25. apr 2025

Ja si iba zmiešam 100% hennu prášok s vodou, nechám na odrastoch tak 1,5h a vždy mi chytí aj na šedivé vlasy, ktorých mám dosť. To bude určite lepšie ako všetky komerčne značky s prímesami

zuzanaam
25. apr 2025
@0silvia0

@zuzanaam a aku znacku pouzivas? Ja davam khadi. Ja som prestala davat na celu dlzku, kvoli tomu tmavnutiu, nechcem tmave vlasy. Ja by som chcela svetlejsie, ale viem, ze medena mi tak nechyti ako cista henna. A medena sa vymyva, lebo obsahuje aj ine primesi. Tak preto pouzivam cistu hennu.

@0silvia0 používam tú Indian Naturail Hair Care henna s indigom. A vymýva sa. Nevidím to až tak na vlasoch, ale na veciach okolo. V práci nosím biely plášť a golier mám večne špinavý od vlasov (špiní to na zeleno).

Strana
z2