Farbenie hennou v salóne
Damy, ktore si farbite vlasy hennou - ako je to s prekrytim sedin? Nemam ich vela, vacsinou vyrastaju biele vlasy na striedacku s normalnymi. Nie je to este tak strasne, ale uz su tam. Nikdy som si vlasy nefarbila. Rozhodla som sa skusit farbenie hennou v profi kadernictve. Vysledok je taky, ze moje vlasy dostali pekny odtien, ale tie biele na temene sa nezafarbili. Kadernicka tvrdi, ze to tak po 1. farbeni moze byt a ze ma upozornila. Pri farbeni mi ale hovorila, ze sa uvidi, ako to naprvykrat chyti, no nespominala, ze prave to nemusi chytit na tie biele vlasy. Tiez ked som sa jej pytala, ako casto je potrebne chodit na dofarbenie, nespominala, ze pri mojich vlasoch bude pravdepodobne potrebne 2. farbenie, kedze su huste a tazke. Proste, pride mi to take, ako keby bud neodhadla typ mojich vlasov alebo zle namiesala farbu alebo zle odhadla dobu, ako ma byt farba na hlave. Nechala mi ju cca 90 minut. Zaplatila som cez 100 eur a efekt je v podstate rovnaky ako pred farbenim. Muz vravi, ze mi na hlave vidi rovnake biele vlasy ako predtym.
@0silvia0 používam tú Indian Naturail Hair Care henna s indigom. A vymýva sa. Nevidím to až tak na vlasoch, ale na veciach okolo. V práci nosím biely plášť a golier mám večne špinavý od vlasov (špiní to na zeleno).
@zuzanaam aha, tuto tvoju indian... som si raz kupila v bioobchode, lebo som nestihla kupit tu moju, a mne veru vobec nechytila. Tak uz viac neexperimentujem a pouzivam len khadi. Tato vobec nepusta a nespini oblecenie.
@zuzanaam aha, tuto tvoju indian... som si raz kupila v bioobchode, lebo som nestihla kupit tu moju, a mne veru vobec nechytila. Tak uz viac neexperimentujem a pouzivam len khadi. Tato vobec nepusta a nespini oblecenie.
@0silvia0 mne chytí pekne, ale teda po dlhšom pôsobení. A vymýva sa asi to indigo. Ja som s ňou v podstate spokojná, len by teda nemusela všetko farbiť. Len nejako nevidím riešenie, lebo nechcem červené vlasy 😀.
@0silvia0 mne chytí pekne, ale teda po dlhšom pôsobení. A vymýva sa asi to indigo. Ja som s ňou v podstate spokojná, len by teda nemusela všetko farbiť. Len nejako nevidím riešenie, lebo nechcem červené vlasy 😀.
@zuzanaam indigo sa z toho vymyva, to ide skor ako ta henna. Cim si umyvas vlasy? lebo aj to dost robi. KEdysi som si od indian natural kupovala tie ich tuhe sampony, ale to indigo pri nich fakt rychlo islo prec. Uz asi pol roka od nich uzivam na umytie ayurvedske bylinky a indigo mi vydrzi ovela dlhsie, to vidim aj pri vymyvani vlasov, ze netecie mi z hlavy modra voda a ovela menej sa spinia aj goliere. Ale zase s tymi som mala problem len tesne medzi nafarbenim a prvym ci druhym riadnym umytim po par dnoch od nafarbenia.
Tak u kadernícky by som hennu neriskovala, ony sú zamerane na chémiu a vytrieskať z toho peniaze, vid 100 eur ta nič.
To si kúp kvalitný prášok a rob sama, máš to neporovnateľne lacnejšie a nemusíš nikde zabíjať dve hodiny, doma si navaris alebo oddýchnes kým to pôsobí. Ja mám dobre skúsenosti aj s khadi aj s indian natural. Najskôr čistú hennu a neskôr ďalší krok, tvoj vybraný odtieň. A potom už cca raz mesačne dofarbujes odrasty, nie celý vlas.
@zuzanaam indigo sa z toho vymyva, to ide skor ako ta henna. Cim si umyvas vlasy? lebo aj to dost robi. KEdysi som si od indian natural kupovala tie ich tuhe sampony, ale to indigo pri nich fakt rychlo islo prec. Uz asi pol roka od nich uzivam na umytie ayurvedske bylinky a indigo mi vydrzi ovela dlhsie, to vidim aj pri vymyvani vlasov, ze netecie mi z hlavy modra voda a ovela menej sa spinia aj goliere. Ale zase s tymi som mala problem len tesne medzi nafarbenim a prvym ci druhym riadnym umytim po par dnoch od nafarbenia.
@hradnapani používam rôzne šampóny, ale na svoj typ vlasov som žiaden dobrý nenašla by som povedala. Dlho alverde, skúsila som nedávno chi, vôbec mi nesadol a teraz mám Langhaar mädchen z DM, zatiaľ celkom ok. V minulosti som skúšala šampúch, ale veľmi mi vysušoval aj tak už suché vlasy. Jj, najviac ide dolu krátko po farbení, ja to špinenie v podstate na inom oblečení nevnímam, len nad tým plášťom som dlho rozmýšľala, že prečo mám špinavý golier, keď si krk umývam a ešte dozelena 🙂. Obliečky na vankúši mám radšej zelené, uterák fialový, tam to nevidím.
Tak u kadernícky by som hennu neriskovala, ony sú zamerane na chémiu a vytrieskať z toho peniaze, vid 100 eur ta nič.
To si kúp kvalitný prášok a rob sama, máš to neporovnateľne lacnejšie a nemusíš nikde zabíjať dve hodiny, doma si navaris alebo oddýchnes kým to pôsobí. Ja mám dobre skúsenosti aj s khadi aj s indian natural. Najskôr čistú hennu a neskôr ďalší krok, tvoj vybraný odtieň. A potom už cca raz mesačne dofarbujes odrasty, nie celý vlas.
@mamutka toto bolo špecializované kadernictvo na farbenie hennou, ona tam chemickými farbami nefarbi
Aj ja som pozerala, ze v BA su specializovane kadernictva na farbenie hennou, ale ked som videla tie ceny... Kupila som si Khadi a experimentujem doma. Vidim, ze som teda spravila dobre.
Tak v tom prípade som veľmi prekvapená, že ti nevie dokopy nič povedať k tomu a zoberie toľko peňazí za to 👀 ved za sto eur mám poriesenu hennu na rok! Po prvom farební čistou hennou a potom keď sa už da tvoj odtieň, následne po troche dofarbujes odrasty, tam ani neminies celý balík naraz. Aspoň ja to tak mám
Aj ja som pozerala, ze v BA su specializovane kadernictva na farbenie hennou, ale ked som videla tie ceny... Kupila som si Khadi a experimentujem doma. Vidim, ze som teda spravila dobre.
@mandzula urcite nemas za cim lutovat. PYtala som sa minule kamosky, ktora si to chodi davat farbit do salonu a ked mi povedala tie ceny, tak som objednala radsej dalsie kilove balenie henny na doma :D a ze niektore baby tam chodia kazde tri tyzdne, co mne z toho vyplyva, ze to maju asi slabo nafarbene, ved to sa tak rychlo nevymyje a ani korienky po dvoch troch tyzdnoch nemozu vyzerat uplne zle. Jedine, ze to mozno casto vymyvaju nejakymi agresivnejsimi samponmi, neviem. No a hlavne v salone clovek neposedi niekolko hodin, teda aspon ja si to neviem predstavit :D
@mandzula urcite nemas za cim lutovat. PYtala som sa minule kamosky, ktora si to chodi davat farbit do salonu a ked mi povedala tie ceny, tak som objednala radsej dalsie kilove balenie henny na doma :D a ze niektore baby tam chodia kazde tri tyzdne, co mne z toho vyplyva, ze to maju asi slabo nafarbene, ved to sa tak rychlo nevymyje a ani korienky po dvoch troch tyzdnoch nemozu vyzerat uplne zle. Jedine, ze to mozno casto vymyvaju nejakymi agresivnejsimi samponmi, neviem. No a hlavne v salone clovek neposedi niekolko hodin, teda aspon ja si to neviem predstavit :D
@hradnapani ja som uz taka sediva, ze po 2-3 tyzdnoch mam riadne odrasty, takze by som tam sedela veru casto. Takto "sedim" doma a mam to za par supov.😀
Ja mam sivé vlasy a hennu mám na hlave približne osem až desať hodín aby dobre chytila. Hodina a pol je príliš málo na to aby ti to chytilo sivé vlasy.
@hradnapani ja mam velmi sedive vlasy a odrast mam uplne biely, cize ano, vyzera to uz zle a treba dofarbit kazde 3 tyzdne. Ale pre mna je to rychlovka, mne stacia 2 hodiny henny na hlave a mam to super zafarbene. Nemusim mat hennu hodiny na hlave, ako niekto pise, ale to asi preto, ze cervena super chyta. Hnede odtiene chytaju asi horsie.
Preto som isla do salonu, pretoze som si nikdy predtym nefarbila vlasy - doma ani v kadernictve. Preto som chcela vidiet, ako sa s hennou pracuje, ci su tam nejake kroky a pod. To je vlastne jedno, preco.
Ale asi som mala zalozit diskusiu tu na konovi a mozno by som aspon vedela, co sa jej vopred popytat a na co si dat pozor. Dik za odpovede 🙂
Hlavne autorka hennou si kľudne zafarbis aj sama doma a môžeš to mať na hlave celé hodiny a popritom si robiť niečo iné ..veď si pozri aj YouTube videá je to úplne jednoduché nemusíš utrácať 100 eur pre neschopnu kaderníčku
Sedive vlasy sa predfarbia cistou hennou alebo prep (predpriprava, pridavam link). Ja nechavam posobit 2 hodiny, ale farbim cistou hennou, cize mam rysave vlasy a presedivele, a mne cervena chyta dokonale a prekryje sediny:
https://www.khadi.sk/khadi-rastlinna-farba-na-v...
Farbim 20 rokov doma svojpomocne
@0silvia0 ahoj tiež farbum hennou na medené prvý krát mi chytila úplne perfektne to som ju mala 3hodiny na ďalší raz som nechala len 1h a šedivé nezafarbilo dobre zrejme preto že som to nechala len 1h. Chcem sa spýtať to pred farbenie znamená ze ich teda tie končeky zafarbim prirodzenou henou? Ja som zas našla že sa môže použiť červená mletá paprika do henny tak som to skúsila a pekne mi to zafarbilo tie šediny.
@zuzanaam ja to tak nemam ako pises. Ja mam takmer sedive vlasy a odrasty musim farbit kazde 3 tyzdne, a mne cista henna chyti na nich uplne dokonale, nie slabooranzovo, ale normalna syta farba pri posobeni 2 hodiny. Nikdy nefarbim celu dlzku vlasov, len odrasty. Lebo henna sa mi nevymyva a neustalym farbenim by som mala uz velmi tmavy odtien. Ale vzdy cistu hennu zarobim 90 stupnovou vodou tak ako je uvedene v navode a vzdy chyti super a to mam velmi hruby vlas.
@0silvia0 môžem vedieť aká značka henny? Máš to krásne 👍🏻
@0silvia0 aha, už vidím že khadi, tak tu aj ja, ale zlatohnedy odtieň a asi preto mi šedivé zafarbí len čiastočne, do takého slabo oranžovohneda. Ale tak je to henna, tie nedokonalosti beriem ako súčasť toho zdravého farbenia a zdravých vlasov. Ale teda asi musím skúsiť tu čistú není, či to aj mne chytí takto krásne.
@0silvia0 ahoj tiež farbum hennou na medené prvý krát mi chytila úplne perfektne to som ju mala 3hodiny na ďalší raz som nechala len 1h a šedivé nezafarbilo dobre zrejme preto že som to nechala len 1h. Chcem sa spýtať to pred farbenie znamená ze ich teda tie končeky zafarbim prirodzenou henou? Ja som zas našla že sa môže použiť červená mletá paprika do henny tak som to skúsila a pekne mi to zafarbilo tie šediny.
@butterfly333 ja to predfarbenie nepouzivam, kedze farbim cistou hennou, predfarbenie netreba. Kedysi ked nevyrabali to prep, ako zaklad sa pouzivala cista henna ako prep.
@0silvia0 aha, už vidím že khadi, tak tu aj ja, ale zlatohnedy odtieň a asi preto mi šedivé zafarbí len čiastočne, do takého slabo oranžovohneda. Ale tak je to henna, tie nedokonalosti beriem ako súčasť toho zdravého farbenia a zdravých vlasov. Ale teda asi musím skúsiť tu čistú není, či to aj mne chytí takto krásne.
@ivanavin aj ja som pouzila zlatohnedu khadi a veru sedinky mi nezafarbilo...prero zvazujem ci by nebola lepsia orieskova, ale zas tento odtien sa mi paci
@ivanavin ako som pisala, fotene to bolo pri vychadzajucom slnku, slnecne luce vzdy tej farbe pridaju sytost. Pridam ti fotku aj bez slnecneho svetla, vo vnutornom prostredi, druha fotka pri umelom osvetleni. Tie zafarbene sedive vlasy su identifikovatelne podla bledsieho odtiena, ale su prekryte farbou.
Na sediny najprv indigo a potom hennu

@0silvia0 používam tú Indian Naturail Hair Care henna s indigom. A vymýva sa. Nevidím to až tak na vlasoch, ale na veciach okolo. V práci nosím biely plášť a golier mám večne špinavý od vlasov (špiní to na zeleno).
@zuzanaam to sa nejaké prísady vymývajú. Moje vlasy mi nezašpinia oblečenie ani v den farbenia.
Inak tu foto.