Gua Sha: Ako správne používať a ktoré video odporučiť?
Pekný deň prajem. Na youtube som našla veľa videí, ako pri masáži postupovať...no skoro každé iné 😀 (napr. v jednom baba masíruje stred krku zdola hore a v druhom naopak, atď.). Viete mi ako začiatočníčke niektorá už skúsenejšia odporučiť správne video / postup, čo praktikujete Vy? Nech nerobím od začiatku chyby a niečo nepokazím. Taktiež používajú na rovnakú oblasť rôzne strany kameňa...je to podstatné?
Rovnaký problém mám s masážnym valčekom. Ktoré z týchto dvoch je účinnejšie používať?
Btw. diskusie som prezrela, ale odpovede som nenašla. Pomôže niekto nemtavej? 😀
Ďakujem.
Valček používam len na zapracovanie krému, schladenie.
Pred guashou som si masírovala tvár rukami, potom pozrela pár videí a tiež som bola zmätená, ale tá masáž rukami, ti dá väčšiu predstavu o tvojej tvári a potom to s guashou pôjde automaticky.
Tiež masírujem zdola nahor - opačne ku gravitácií.

ja ti video neporadím - ale mala som niekoľko veľa masáží tváre a postupujem podľa nich - a vždy mi masérky - a teraz aj ja sama sebe si - masírujem krk smerom zdola hore…
čo sa týka strany kameňa - je to individuálne - ako cítiš že ti kameň pôsobí na tkanivá - je to čisto na tebe. a valček vs gua sha - je to to isté len v bledomodrom…. 🤷♀️