Holenie intímnych partií
Ahojte mám 13r a začala som si holiť intímne partie. Moja mama na to prišla, keď mi nechtiac vošla do kúpeľne keď som sa sprchovala. Strašne ma zvrieskala a hneď sa ma pýtala že pre koho sa holím, že sa ešte dievča v mojom veku nemá čo holiť a podobne… Neviem či sa mám s nou o tom porozprávať alebo čo ale mám pocit, že by to nemalo zmysel… Proste mi tie chĺpky už vadili o nic viac nešlo…
@anonym_autor "Neviem, ci sa mam s nou o tom porozpravat" ...to akoze fakt? Ty chces byt iniciátorom rozhovoru? Mama je od coho? Neverim, ze mas 13.
Holiť som sa začala tam dole v 13 tiež. Tiež mi to prekážalo, mama bola najprv proti tak isto mala na to názor, ale trebalo by mame vysvetliť, ze teraz už dievčatá dospievajú skôr, hormóny skôr začínajú sa prejavovať tak isto menštruacia, na chĺpkoch ak sú veľmi husté sa aj moc a baktérie zachytávajú. Stále je lepšie keď to dýcha. Nie si už decko už dospievaš, mama by si to mala uvedomiť.
@anonym_autor "Neviem, ci sa mam s nou o tom porozpravat" ...to akoze fakt? Ty chces byt iniciátorom rozhovoru? Mama je od coho? Neverim, ze mas 13.
@bapi1 ja som tiež cca od 13 sa začala s mamou rozprávať menej proste to nemalo zmysel takže ja ju chápem a verím, že má 13
Matka je v tomto mimo, normalne sa dalej hol a zamykaj sa v kupelni. Nemusis zacinat ziaden rozhovor. Ak ho zacne ona, tak jej povedz, nech nerobi cirkus kvoli somarinam, ze je to normalna vec. Pripadne si ju nevsimaj, ak ti zas bude hovorit nejake nezmysly.
Ty si jej mala hlavne povedať nech ti nelezie do kúpeľne, v 13 to už snáď nie je nutné. Nechaj to tak, vychladne.
V kúpelni sa zamykaj a ohol sa a nepovedz jej nič.
Ja by som sa skor bala, ze si tym holenim ublizis, ja som dospela a neholim sa, lebo ta zapalena koza a mykozy z toho, su horsie ako chlpy. Ale hulakat na Teba iste nemala, ale normalne sa o tom porozpravat.
Ja by som sa skor bala, ze si tym holenim ublizis, ja som dospela a neholim sa, lebo ta zapalena koza a mykozy z toho, su horsie ako chlpy. Ale hulakat na Teba iste nemala, ale normalne sa o tom porozpravat.
@anonym_3476af ake mykozy z holenia? Aka zapalena koza? V zivote som nemala mykozu z holenia ani zapalenu kozu
@anonym_3476af dodržuj hygienu a nebudeš mať mykózu
@anonym_3476af dodržuj hygienu a nebudeš mať mykózu
@sisska96 mne sa zapaluje koza proste, tak sa holim len sporadicky. Od 15-tich som uz vyskusala kde co a nic nefungovapo. Ja sa vela aj potim dole a proste to je cele podrazdene, zaparene, mam atopicku kozu. No tak sa preto nezblaznim. Hygienu dodrzujem.
@anonym_3476af ake mykozy z holenia? Aka zapalena koza? V zivote som nemala mykozu z holenia ani zapalenu kozu
@anonym_49ef7b no lebo sme vsetci rovnaki, ze? 🙃. No preco zapalenu, lebo medved. Co Ti na to povedat. To, ze Ty si nikdy nic z toho nemala, tak automaticky nikto nemoze mat, ci ako? No strasne je to na cudovanie, fakt...🤔
@anonym_49ef7b no lebo sme vsetci rovnaki, ze? 🙃. No preco zapalenu, lebo medved. Co Ti na to povedat. To, ze Ty si nikdy nic z toho nemala, tak automaticky nikto nemoze mat, ci ako? No strasne je to na cudovanie, fakt...🤔
@anonym_3476af no lebo všetci majú mykózy a zapálené kože z holenia, že? Tá dospelá teta píše, akoby všetci sa mali báť holenia. Lebo sú všetci rovnakí, že? Každý nech si vyskúša a potom nech sa holí alebo neholí, hádam dospelá žena nebude strašiť dopredu 13ročnú, lebo ona pani dospelá má mykózy a zapálenú kožu.
@anonym_3476af mykóza nevznika na povrchu vagíny kde je ochlpenie 🥹 toto fakt môže napísať len dieťa. Holila sa pravdepodobne žiletkou, nie nožom, takže sa maximálne jemne poreze ak by bola neopatrna. Mykóza vzniká z nahromadenia kvasinkovych baktérií, čiže holenie tomu práveže predchádza, pretože sa nedržia na ochlpeni

Povedz jej že ti to vadí ze sa necítis komfortné keď si zarastená .