Investujete veľa do dekoratívnej kozmetiky?
Kočky,
len zo zvedavosti otázka, kupujete drahú dekoratívnu kozmetiku, typu Dior, Benefit, Lancome, atď...čiže high-end značky v parfumériach ako Sephora, Douglas či Marionaud.
Vidíte rozdiel oproti drogérke? Kvalita, výdrž, prevedenie, kvalita make upov...
Kokso, ze ci investujeme. Nie. Nevyhadzujem peniaze za drahu kozmetiku, ani za lacnu. Mam par zakladnych kuskov kde vyberam pomer cena kvalita... A investujem do seba, svojho dietata, zdravia, skusenosti, vzdelania, akcioveho trhu, krypta a nehnutelnosti..
licenky
moja dlhorovna najoblubenejsia Milani luminoso. to nie je HE, ale je to legenda. dokonca mam novu verziu, viac oranzovu, ale tiez je pekna.
tiez mam Rimmel take vleke matne, su tiez fajn
tiez mam paletky liceniek od Revolution. v jednej mam oblubenu taku lososovu. lesklu. je vlemi svetla,a le pekna. v druhej taku matnu hnedocervenu? neviem rpesne popisat, velmi tlmeny odtien a pekny.
tiez Dermacol duo plateky so zapecenymi licenkami
Maybelline taky obdznicek. je koralovejsiaa le vlemi jemny odtien - je leskla.
a najnovsie su moje najoblubenejsie licenka Note a Flormar. su fakt uzasne, krasne farby, s leskom
HE licenku som asi ani nemala. neviem ci sa rata The Balm rozjasnovac, Cindy Lou,a le na na tmavy, tak som pouzivala ako licenku.
rozjasnovac
The Balm Mary Lou - krasny, jemny
Zoeva v paletke, co sa nevyraba, tiez odtien sampan,a le tmavsi,a ko Mary Lou
Benefit Dandelion twinkle - nadherny rozjasnovac, vlemi jemny, prirodzeny, marhulovy, ale ma slaby farebny ton, lesk je skor taky svetly, biely.
tiez kremovy Benefit wots up - vyborny.
z drogerky - Revolution paletka liceniek, su tam 2 odtiene ako rozjasnovace - jeden zlaty a druhy losoosvy s bielym leskom. fakt su krasne. a srdiecko od Revolution - uz stare - to mam aku srdcovku,a le to je nadherna metalicka farba.
este mam teraz J Rimmel,a le je na mna tmavy, ost zvyraznuje vrasky, cize nic pre mna,a le teda ten odtien je nadherny a vyzera vybrone aj ako tien na ociach.
kamoska mala so Sephory a tiez bol krasny
obocie - jednoznacne Benefit ceruzky - mam rada tu tenku
z drogerky som sioblubila tenke Maybelline a struhacie Catrice, ale tusim uz je nova verzia a tie neviem ake su.
tiene - Sigma duo - vyborne, ale aj Catrice duo som si oblubila
pomada - vedie Maybelline, nepotrebujem inu skusat
gel - Maybelline taka ta lodicke - nepredava sa uz, pripadne len zbytky, mam zatial azsoby,a le aj Essence, ci Catrice boli fajn
tiene, ako som pisala, tie drogerkove znacky s ymi mam problemy.
mam zopar a ujdu,a le stale vnimam rozdiel v porovnani s HE.
paletky He co mam, su vsetky skvele a teda medzi nimi nebola zadna, ktora by bola nanic, co sa stava medzi inymi prouktami z dekorativky,a j napriek tomu, ze patria medzi HE.
z drogerky ujdu Gabriella Salvete - tiez Petra apletky, tiez Catrice, take uzke paletky - pripominaju Natasha Denona paletky, Profusion paletky
a teda HE mam vybore paletky:
Zoeva ( teda uz nemam, ale boli fajn )
Nabla dreamy + mam aj mono tiene + take tie mensie - coral a berry
Juvias place ( nie je to uplne HE, ale su to vybrone paletky )
Anastasia Bev.Hils - Sultry
Urban Decay Honey
Natasha Denona mini - nude a glam
Whitlove cosmetics ( to asi nie je HE ) - su tam 3 litrove tiene, ich presovane glitre su zname a velmi dobre - mam ich zopar
Huda Beauty -mam Nude light -vyborna, len by tam mohol byt jeden tmavsi odtien, Khaki - tam mi chyba svetly odtien, inak tiez vyborna, a pastel -tam su clekovo svetle odtien. HB ma krasne leskle tiene ´,a koby s trblietavym prachom.
Too Faced taka celomatna, maju ju aj vo verzii, kde su aj matne, aj leskle tiene, vyzera ako krajova kozmeticka taska
Jeffree star orgy matna - fajn,en si neviem vybrat s tolkych podobnych odtienov, vcelku pouzivam asi 10 z 30-tich-.
a teda navacsi skvost je Mothership IV. od Pat Mcgrath - uplne nadherne leskle tiene, taky svetly jak diamanty kremovej farby a matne s vybornou kvalitou, akurat odtiene matnych mi nesdedia. uvitala by som iny podton.
Ceruzky na oci
cierna - Rimmel Scandal eyes - velmi makka, rychlo sa zatupi, rychlo sa mina, ale kresli fakt dobre. mam akesi suche viecka, ze mi tam hocico nekresli.
farebne mam rozne, zle mi kreslia, pouzivam amlo. no zaujali ma duochromy od Sheglam z Shein. vyzerau fakt vyborne. a drzia jak pribite. ked som ich skusala na ruku v robote, hoci som sa stale umyvala, nesli vobec dole. musela som ich osuchat za pomoaci kremu.
lunka, ani neviem, gelova je vyborna Loreal, fix Nyx, ale aj ine, no tekuta so stetcom vyborna Essence s modrym vrchnacikom.
HE som moc ani nemala.
RIasenky-
HE - Nars climax. na moj vkus velka kefka, no kupodvu sa mi s nou neorbilo az tak zle.
a miluje Hourglas so silikobovou kefkou. umyva sa vlemi dobre teplou vodou. mala som podobnu Maybelline,a le s tou to tak lahko neslo a tiez mam Sheglam sosheinu, ale ta robi jemnejsie riasy, inak tiez fajn
z rogerk, klasika ta ruova Maybelline, tiez fialova Miss sporty, Rimmel 3d..., Loreal Baby roll...
ceruzky na pery - je mi to jedno,a le fajn su Belle Nyx struhacie, mama aj Makeup for ever a Nabla, tiez su fajn
a ruze - je mi to jedno. ci HE, ci drogerka, nevidim rozdiel. matne tekute ruze nemusim, tak moc nepouzivam. len vynimocne.
@majamat Jej, tolko tipov, ďakujem, už dnes googlim 😂
Najčastejšie si kupujem Make up od značiek Dior, Lancome a Chanel. Teda špirály, make up, podkladové bázy, krémy aj laky na nechty aj parfumy a nelutujem . Drogérková kozmetika sa nechytá. Tak isto aj šampony, masky na vlasy atd.... kupujem bud v parfumerií, alebo priamo v kaderníctve.
Ja investujem hlavne do pleťovej kozmetiky a potom do vlasovej. Tam si kupujem naozaj drahšie veci. Do dekoratívnej menej, skôr taká stredná kategória. Ale mám pár produktov aj z tých drahších znaciek ktoré sa mi osvedčili a tie kupujem pravidelne, napr. balzam Dior Lip Addict alebo make up Estee Lauder.

bronzovanie
mala som rada aj The Balm Bahama mama, ale oblubila som si aj Too Faced cokoladove - malm Milk a Sunny bunny, oba vyborne. a tiez mam Fenty Beauty - tiez velmi dobry
z drogerky,a ni neviem. este bronzujuci puder Kiko bol fajn,a lebo paletky s bronzerom od Zoevy ( uz sa nepredava ),
a koturovacie pudre, takzko sa kupuje HE cez net, ked treba chladny odtien, toto fotka dokaze velmi skreslit. preto pouzivam Catrice taku duo paletku. svetly odtien davam pod oci, vlemi mi ten odtien vyhovuje, teraz mam aj paletku Profusiona tiez ma rovnake odtiene aj tmavsie,a j svetlejsie, rozjasnovace sa mi v tej paletke nepacia
tekuty konturovaci odtien mam od Sheglam zo Shein, ma fakt dobry a chladny odtien.