Je drahšia kozmetika skutočne kvalitnejšia?
Ahojte, chcem sa spýtať tých žien ktoré pouzivaju drahšiu kozmetiku na licenie, či je kvalitou fakt lepšia ako ta bežná z drogerie.
Používam makeup Loreal, ale mám pocit že po pár hodinách už nemá tak dobrú kryciu schopnosť. To iste riasenka sa mi otláča na horné viecko.
Jedna kamoska raz ospevovala makeup od Lancôme a napríklad ruže od Dior. Skutočne vydrzia a sú kvalitnejšie či ide iba o pocit? Bola by som rada keby to tu nejaka žienka. vedela porovnať zo svojej skúsenosti 🙂 Ďakujem
Drahšia kozmetika na plet je zvyčajne rovnako dobrá ako tá lacnejšia ( ak si vieš správne vybrať)
Ale čo sa make up/líčenia týka, tak Make up by Mario nemôžeš s Catrice porovnať ani omylom.
Hourglass paletka (púder, lícenka etc) je najlepšia na sveteeee :D
Make up by mario paletka očných tieňov nemá konkurenciu
Lisa eldridge skin tint je tiež najdokonalejší
Benefit obočiarske pokladíky
Fenty bronzer atd atd.
Je kopec fakt top produktov, ktoré nemajú konkurenciu a ich "dupes" sú len atrapy.
Čo ale neznamená, že dobrý look nevyčaríš aj s obyčajnejšími kúskami, taký nixx,elf a urban dcy sú tiež fajn a cena snáď polovičná.
bázu pod make-up kupujem lacnú, na tej mi nezáleží - ale keď mi nedrží, hádžem do koša
make-up - no, tam nepozerám na cenu, dôležité že robí čo má - a mne sa najviac páči pupa - čo zas nie je až taký drahý make-up - nebudem si kupovať drahý lancome keď mi nevyhovuje jeho finish...
špirály - lacné si nekupujem, nemám s nimi dobré skúsenosti ale že vôbec, ani s jednou (ok, možno nobea). ale znova kupujem aj pupu, tá nie je taká drahá ako bobbi brown ...
lícenky lacné nie, ani bronzery - vyhodené prachy pre mňa
rozjasňovače - ako ktoré, podľa toho na čo chcem použiť - dá sa aj s lacným (mám revolution) - ale ak chcem prirodzený lesk taký ako spod makeupu ako keby mi žiarila koža - to s lacným nedosiahneš ...
očné tiene - nie a nie, to vydrží chvíľu, proste tam investujem do značky
Tak ako lacná kozmetika ma svoje zle a dobre produkty, rovnako aj drahá.
Primer - najlepšie mi sadol MAC - biely obal, NYX - glue primer o ničom
Makeup a korektor - YSL, Lancôme, Dior, ale aj Farmasi. NYX a Catrice o ničom.
Špirály - nepoužívam, mám umelé mihy, ale najlepšie pre mna boli Benefit + lash primer od Lancôme
Obočie - naopak nyx je na toto skvele, rovnako aj Benefit
Licenky a bronzer - Kylie Cosmetics, ale vyskúšala som aj NYX - buttermelt a sú fajn
Fixačný sprej - Dior, mám aj NYX - uprimne, nevidím rozdiel
A rúže/lesky - Kylie Cosmetics - vydržia všetko
ulahcim ti dilemu a hladanie pravdy - sleduj letusky Emirates a Etihad, aky makeup pouzivaju oni aby vydrzal, maju to naozaj overene kedze ich makeup je sucastou ich uniforiem a musi byt tip-top, az kym neopustia po lete lietadlo, cize aj po ultra-long letoch.
Ja osobne co sa tyka dekorativnej kozmetiky preferujem jemne licenie a nehladam ultra vydrz, mam svoje relativne drahe znacky co sa tyka produktov tvar, ostatne je take priemerne cenovo.
Veľa žien a ja tiež si nevieme vynachváliť balea. Lacná a pritom bezproblémová
Veľa žien a ja tiež si nevieme vynachváliť balea. Lacná a pritom bezproblémová
@sszuzu8 Balea na líčenie?
No napr.ja nevidím rozdiel medzi riasenkami za 3€ a značkovými, vyskúšala som Chanel, Lancome a Collistar a za mňa všetko to iste.Mejkap mi najlepšie sedel Lancome ale už ani ten nepoužívam, stačí mi bb krem na zjednotenie
Napisem z VLASTNEJ skusenosti. Ano je,ale nie vsetko sadne kazdemu. Za mna boli obrovskym prepadakom napriklad tekute ruze od Kat von D alebo Huda Beauty. Horsie ako Maybelline Superstay za 7 EUR z drogerie (teda za tie prachy z Hebe). Naopak najlepsia riasenka, co som kedy mala, bola od YSL Faux Cills. To je proste nie ze vyssi level, to je uplny strop pre mna. Mam problematicke riasy, nic ich nevytoci tak, ako by som chcela. A kde je problem? V tom, ze stoji skoro 50 EUR a uz sa neda kupit v slusnej cene ani na letiskach. Kedze sa mi rapidne pred par rokmi zmenila zivotna aj financna situacia, tak uz si toto dovolit nemozem. Mala som Lancome, Clinique, tie boli tiez fajn. Kazda bola ovela lepsia ako Essence za 2 EUR. Lebo za mna toto pridanu hodnotu malo. Naopak nie som ochotna zaplatit 30-40 EUR za lak na nechty, ked mam v pohode nechty aj s Catrice lakom a topcoatom od Sally Hansen.
Kozmetika ale nie je nutnost, co potrebujes na prezitie. Ak si chces nieco kupit len preto, ze je to Dior, Chanel alebo YSL, nekupuj si to. Lebo ti to bude luto pouzivat, budes si to setrit, az sa Ti to pokazi. Kup si to len vtedy, ak Ti tie peniaze nebudu chybat. Necakaj ale zazraky, ano, tie produkty su drahe, su znackove, su krasne, ale stale nie su pre kazdeho.
Napisem z VLASTNEJ skusenosti. Ano je,ale nie vsetko sadne kazdemu. Za mna boli obrovskym prepadakom napriklad tekute ruze od Kat von D alebo Huda Beauty. Horsie ako Maybelline Superstay za 7 EUR z drogerie (teda za tie prachy z Hebe). Naopak najlepsia riasenka, co som kedy mala, bola od YSL Faux Cills. To je proste nie ze vyssi level, to je uplny strop pre mna. Mam problematicke riasy, nic ich nevytoci tak, ako by som chcela. A kde je problem? V tom, ze stoji skoro 50 EUR a uz sa neda kupit v slusnej cene ani na letiskach. Kedze sa mi rapidne pred par rokmi zmenila zivotna aj financna situacia, tak uz si toto dovolit nemozem. Mala som Lancome, Clinique, tie boli tiez fajn. Kazda bola ovela lepsia ako Essence za 2 EUR. Lebo za mna toto pridanu hodnotu malo. Naopak nie som ochotna zaplatit 30-40 EUR za lak na nechty, ked mam v pohode nechty aj s Catrice lakom a topcoatom od Sally Hansen.
Kozmetika ale nie je nutnost, co potrebujes na prezitie. Ak si chces nieco kupit len preto, ze je to Dior, Chanel alebo YSL, nekupuj si to. Lebo ti to bude luto pouzivat, budes si to setrit, az sa Ti to pokazi. Kup si to len vtedy, ak Ti tie peniaze nebudu chybat. Necakaj ale zazraky, ano, tie produkty su drahe, su znackove, su krasne, ale stale nie su pre kazdeho.
@muchotrafka298 ,,YSL Faux Cills" s cenovku 50€ nevidim nikde.
@muchotrafka298 ,,YSL Faux Cills" s cenovku 50€ nevidim nikde.
@niekto2hy pardon, nenapisala som cely nazov tej spiraly.
https://www.marionnaud.sk/yves-saint-laurent/vo...
@niekto2hy pardon, nenapisala som cely nazov tej spiraly.
https://www.marionnaud.sk/yves-saint-laurent/vo...
@muchotrafka298 Dakujem,nasiel som ale inu cenu.
@muchotrafka298 Dakujem,nasiel som ale inu cenu.
@niekto2hy tú cenu si našiel kde, aký eshop
@anonym_autor podľa mňa, drahšia neznamená lepšia. Dlho som používala drahé makeupy (50 a viac eur) nebola som spokojná, potom dlho pupa (super, len mi nesedel odtieň) a potom sa mi raz pupa minul a išli sme na túru, tak som v dm kúpila hydro stay silky serum od trend it up a trpla som, ako budem po 5 hodinách vyzerať, som sa skryla za strom, vytiahla zrkadielko a skoro som odpadla, úplná paráda, wow, je prirodzený, pot som odsala obyčajnou servitkou, odvtedy používam len ten, lebo nerobí masku, nezachadza do vrások, nezvyraznuje póry, kryje, raz mali výpadok a veru ma chytila panika,.kde zas budem hľadať pre mňa dobrý make up.
A riasenky to isté. Drahé stáli za houby, používam pupa, tú cyklamenovu a inú nechcem a nehľadám. Ruže, tiene, bronzery atď nepoužívam.
Konektor pod oči len bourjois, ale už ho prestali vyrábať, tak zase nervy, nechce sa mi skúšať iné.
Za mna ano, pouzivala som makeup nyx ale presla som na ysl tak to sa neda porovnat. Takisto aj tiene, neotlacaju sa a vydrzia dlhsie. Tie mam bud urban decay alebo ysl.
Kremy, sera, tonika to mam z medik8 a teda oplati sa investovat.
Ak sa pýtaš na dekoratívku, tak do make-upu sa ti oplatí investovať, väčšiou drahšie značky ich vedia lepšie naformulovať a plus majú väčší výber odtieňov. Púder ak používaš, tiež mám lepšiu skúsenosť s drahšími.
Ostatné u mňa v pohode vedie aj drogérka, aj očné tiene sa veľmi kvalitou zlepšili. Pri špirálach je to zaujímavé, lebo náplň je viac-menej stále rovnaká, má rovnaký základ. Čo ževraj robí najväčší rozdiel je práve kefka. A aj tu niektoré ženy potvrdzujú, že drahšie značky sa im viac osvedčeli, závisí to od človeka k človeku. Mne sadli niektoré aj z drahších značiek, ale sedia mi aj niektoré typy drogérkových značiek.
Ak ti nesedí make-up, tak máš buď zlú starostlivosť o pleť a make-up sa s tým bije, nevie dobre na pleti držať. alebo ti naozaj nesedí a treba skúsiť iný typ make-upu. Taktiež je otázka, ako ho nanášaš. Je tam veľa premenných a niekedy to nemusí byť len o zlom produkte 🙂
@muchotrafka298 a neskúšala si kovovú Judydol? než som používala sérum na rast rias, tá mi ako jediná dokázala mihy vytočiť a krásne zahustiť. Brutálny efekt robí a stojí okolo 6€. Len teda ju treba objednávať z kórejských eshopov 🙂 tu je ukážka ako vyzerá na riasach
https://www.youtube.com/watch?v=HuP0m85--mI@muchotrafka298 a neskúšala si kovovú Judydol? než som používala sérum na rast rias, tá mi ako jediná dokázala mihy vytočiť a krásne zahustiť. Brutálny efekt robí a stojí okolo 6€. Len teda ju treba objednávať z kórejských eshopov 🙂 tu je ukážka ako vyzerá na riasach
@drews_beauty dakujem Ti za tip. Ja mam alergiu na kovy, takze si toto na oci davat nemozem.
@muchotrafka298 a neskúšala si kovovú Judydol? než som používala sérum na rast rias, tá mi ako jediná dokázala mihy vytočiť a krásne zahustiť. Brutálny efekt robí a stojí okolo 6€. Len teda ju treba objednávať z kórejských eshopov 🙂 tu je ukážka ako vyzerá na riasach
@drews_beauty a to škabanie v hrdle a pod., to si tiež mohla mať z tej špirály, či?
@drews_beauty dakujem Ti za tip. Ja mam alergiu na kovy, takze si toto na oci davat nemozem.
@biba_18 😀 nieeee.. minulý rok sa u nás točili škôlkarské choroby a každé 2 týždne som aj ja bola chorá a zrovna ma to vtedy chytilo, preto aj tichšie rozprávam na konci. Nemá to nič so špirálou 🙂
@muchotrafka298 aha chápem.
Používam L'Oréal a teda som spokojná , dám Primer, NATO make Up a púder, vydrží mi dlho, riasenka sa mi neotlaca ani Lancôme, ani L'Oréal dokonca ani Essence za pár eur
@anonym_autormne uz spiraly a lesky, ruze z drogerky nevyhovuju, dlhobobo som na hi-endovych znackach, inak sa na pleti spravaju, ale na makeup od oriflame giordani gold. nedam dopustit🙂
No za mňa od Drmacolu cez leto BBkrem a cez zimu s tou ružovou pumpockou od Dermacolu makeup ,mne osobne od nich na moju pleť sadlo toto
Ale na krém na tvár uz používam od inej značky a ser mam tiež od nich
ŠPURÁLU používam od Revolution čierna s ružovým vrchnákom, je vode odolná a hlavne nemám žiadne rozmazane pod ocami a na veckiach a to ja mam citlivé oči a často mi slzia a nemôžem ani umelé riasy ale táto spirala za mňa Top A to som vyskúšala naozaj veeeela spiral,(plus super výhoda veľmi dobre sa odstraňuje, pekne všetko naraz ide dole a zas žiadne cmuhy pod očami a ,mam pocit ako keby sa to na gumu výtvory
@anonym_autor Ahoj 🙂, kvalita líčenia závisí nielen od samotných produktov, ale aj od celkového stavu pokožky, pravidelnej starostlivosti a dostatočnej hydratácie. Veľmi pomáha aj podkladová báza, no tú neodporúčam používať každý deň. Skvelou pomôckou je fixačný sprej na záver – ten celé líčenie krásne zafixuje a predĺži jeho výdrž.
Milujem kozmetiku a skúšala som množstvo značiek, drahých aj lacnejších. Všade sa dajú nájsť skvelé kúsky, ktoré stoja za to. Čo sa týka make-upov s dobrým krytím, môžem odporučiť VFX make-up od značky Farmasi. Ak hľadáš niečo ľahšie, majú výborné BB a CC krémy – tie sú síce ľahšie ako VFX, ale stále poskytujú veľmi pekné krytie.
Taktiež majú skvelé maskary – doteraz som používala Collistar Infinito Mascara, ale odkedy som skúsila Farmasi (a mám už vyskúšané všetky ich maskary), zostala som príjemne prekvapená. Mimochodom, fixačný sprej od Farmasi dokonca vyhral 1. miesto medzi make-up artistami, čo hovorí samo za seba 🙂.
Celkovo odporúčam značku Farmasi, majú skvelé produkty za super ceny – nič predražené, a v akciách sa dajú kúpiť ešte lacnejšie. Rada poradím a pomôžem 🙂 A ak máš záujem môžeš mať ako bónus aj produkty s 23 % zľavou, keď budeš chcieť využiť moju VIP zľavu. Stačí, sa mi ozvať 🙂.

isteže je lepšia ...