icon

Kedy ste si prestali farbiť šediny?

28. máj 2025

Ahojte, komplet šedivá som od 35 rokov, genetika. Brat ošedivel ešte skôr.
Ide mi na 50tku, už ma to popravde nebaví, stále riešiť odrasty, farbiť. Šediny mám také "viacodtieňové", teda podľa mňa to nevyzerá zle.
Ste tu také, čo ste sa prestali farbiť? V akom veku? Alebo vaše mamy a babky? 👩‍🦳

Strana
z5
autor
28. máj 2025

Ešte doplním, manžel je mladší odo mňa, keď sa oholí, vyzerá na 20, aby som nevyzerala pri ňom aj jeho mať 🙂

deedol
28. máj 2025

kamoska to teraz riesi s kadernickou, chce to tak nejako postupne. podla mna to bude vyzerat super 🙂 a ma nieco cez 40.

autor
28. máj 2025
@deedol

kamoska to teraz riesi s kadernickou, chce to tak nejako postupne. podla mna to bude vyzerat super 🙂 a ma nieco cez 40.

@deedol Takže mladá baba. Ja sa farbím doma :-/

zuzubb007
28. máj 2025

Len si neprestávaj farbiť však raz za mesiac sa odrasty dajú zvládnuť, za mňa sú šedivé vlasy strašneee videla som to už aj na mladej 35 ročnej a hrôza, a v tvojom veku by ti pridali 20 rokov navyše, vlasy si moja starká farbila aj v 70tke, podľa mňa sa to hodí pre ženy od 70 vyššie nechať si šedivé, ale mne sa páči, aj keď pani v rokoch má upravené na farbené vlasy, záleží od cloveka

deedol
28. máj 2025

hej mlada baba. ako pisem, podla mna to bude mat krasne, ona nema ani vrasky, cize to bude take mladistve 🙂 ale ako pisem, riesi to s profi kadernickou, nenechava si to len tak vyrast, lebo to medziobdobie je take no.

u2jana
28. máj 2025

Ja sa nefarbim od 45 rokov, teraz to mam uz vyrastene. Vyzera to dobre. Mne sa to paci, ostatnych neriesim 😀
Keby viem, prestanem sa farbit uz davno.

lius
28. máj 2025

Aj moja 98 rocna babka si farbi vlasy 🙂

viera27
28. máj 2025

Este som nevidela pekne nefarbene sedive vlasy na mladsich. Ked stretnem taketo moje zname po dlhsej dobe, je to pre mna silny sok. Aj to co sa prezentuje ako pekne sedive su vlastne v drvivej vacsine odfarbene, alebo natonovane. Sama sa nefarbim a chvalabohu nesediviem. Neviem co budem robit, ked toto obdobie nastane. Takze ak to tak necitis, nefarbi sa a kasli na vsetkych naokolo, tvoj zivot, tvoja volba, vsetkymi 10timi som za. Ale neklam samu seba, ze to bude pekne a ze nebudes vyzerat o hodne starsie.

mimaapeto
28. máj 2025

chodím ku kaderníčke už asi cca 3 roky... drogeriová farba mi už nedržala na vlasoch... ostávala na vankúši, oblečení... išla som z čiernej na svoju prirodzenu.. šediviem už velmi a to mám 35... teraz mi dala prvý krát farbu na šediny lebo obyčajná mi už nechytala na ne.. 7.0 ked budem mať 50% šedivé vlasy už budem musieť mať riadne silnú 7.00... od kaderníčky sú setrnejšie ako tie v drogerii

mandzula
28. máj 2025

Ja mam 44 a som takmer komplet sediva, po rokoch farbenia klasickou chemiou som presla na hennu, som velmi spokojna. Viem, ze sa pytas na ine, no ja osobne som nazivo nestretla zenu, ktorej by sediny nepridali na veku. Ale, samozrejme, ak to niekomu nevadi, je to v poriadku, ja s tym stotoznena nie som, tak som zvolila alternativu, po ktorej mam vlasy zivsie ako po tej chemii.

izalisa
28. máj 2025

Ja používam len šampón farbiaci, našťastie nie som celá šedivá ale uprimne ani tým šampónom sa mi už niekedy nechce. Takže som zvedavá do kedy vydržím. Ale mám kamošku tá ma 43 a už nefarbí, ale úprimne nevyzerá to dobre, vypadá strašne staro

veronicka1901
28. máj 2025

Ja mam 42, mam sediny pri korienkoch, ale take divne, nepravidelne, takze farbim. Tiez premyslam, ze okolo 50 prestanem s farbenim. Mam kucerave vlasy a hrozne mi ich tie farby vysusuju. Len si myslim, ze budem vyzerat starsie, aj ked vrasky sa mi nastastie vyhybaju. Uvidim, ako to pojde 🙂.

alison11
28. máj 2025

Ahoj ja veľa krát uvažujem tiež prestať sa farbiť ale akonáhle odrastú na 3cm približne tak kupujem farbu a farbím z mužom,muža mám už šedivého 43ročného ja som začala šedivieť okolo 33rokov mám 38rokov.Nebaví ma farbiť doma ale ani riešiť kaderníčku,popravde neznášam to umývadlo bolievajú ma krčné stavce...tak neviem skúšala som melír nuž nepáči sa mi na mojej hlave...tak uvidím,na šedivých sa mi nepáči ako sa vlnia a vyzerajú sucho keby boli pekné ako ostatné jemné tak by to bola jednoduchšia voľba možno kondicionermi,maskami by nejak vyzerali aj šedivé vlasy zdravšie.Veľ žien volí prirodzené vlasy bez farbenia...možno z tónovaním u kaderníčky by to vyzeralo lepšie,len ten studený odtieň nie každej sa hodí k farbe pleti,ani mne nie moc nosím medené a teplé tóny lebo mi svetlé studené nepasujú.

minenkaa
28. máj 2025

Akurat piatok som sa bola dať ostrihať nakrátko a už len svoje šedivé vlasy

minenkaa
28. máj 2025

Kúsok pred päťdesiatkou

benit
28. máj 2025

Pred 50 sa sesternice tiez prestali farbit. Tiez skoro osediveli. Pridava to velmi roky. Nie je to taka katastrofa raz za mesiac hodit farbu na vlasy.

sara07
28. máj 2025

ked máš dobrý strih , pripadne len natonovat šedive vlasy , tak to vyzera dobre
za mna lepšie ako tažké tmave farby alebo divna blond , pripadne to začina byt chemlon ale nie je to šedive
je to len otáza zvyku nič viac a nič menej, okolie si tiež zvykne a ked náš bude viac bude to normálnejšie nič viac a ni menej

suzitok
28. máj 2025

Mňa by skôr zaujímalo, tie ktoré ste si nechali vyrásť šediny, ako ste vydržali to obdobie? Lebo ja už roky si chcem nechať prirodzene vyrásť, ale akonáhle mám vonku 1-2cm, okamžite kupujem farbu, lebo to vyzerá katastrofálne.

0silvia0
28. máj 2025
@suzitok

Mňa by skôr zaujímalo, tie ktoré ste si nechali vyrásť šediny, ako ste vydržali to obdobie? Lebo ja už roky si chcem nechať prirodzene vyrásť, ale akonáhle mám vonku 1-2cm, okamžite kupujem farbu, lebo to vyzerá katastrofálne.

ja mám 51 a farbím hennou a prestať farbiť sa nechystám. Nechcem vyzerať ako babka.

@suzitok moja kolegyňa si nechala vyrásť šediny, no chodila polovica vlasov šedivá, polovica zafarbená, kým to nevyrástlo. Nič moc, ale vydržala

minenkaa
28. máj 2025
@suzitok

@suzitok dala som sa ostrihať postupne v priebehu štyroch mesiacov a už mám len svoje ,mala som po plecia,teraz krátke

vevebono
28. máj 2025

Ty brďo, ja mám 36 a teraz je to rok, čo som sa nefarbila. Muž sa na to hnevá, nieto dňa, že kup si farbu. A už ma prosí. Syn mi vraví, že paci sa mi tvoja trikolóra na hlave. No dávajú mi. Inak šediviem od puberty. Genetika je sviňa. Dala mi šediny a vzala prsia 😁😁

lukbe
28. máj 2025

Asi v 54. Ale záleží,aké šediny máš. Ja mám ako blond, ľudia neveria, že nefarbim🙂

biba_18
28. máj 2025

nefarbím od kovidu, ale nemám šediny, len takú nezvyčajnú popolavú farbu vlasov, takže asi ti to veľmi nepomôže ... ale poznám niekoľko žien čo majú šedivé - a niektorým to pristane a niektorým nie ...

nyusika
28. máj 2025
@zuzubb007

Len si neprestávaj farbiť však raz za mesiac sa odrasty dajú zvládnuť, za mňa sú šedivé vlasy strašneee videla som to už aj na mladej 35 ročnej a hrôza, a v tvojom veku by ti pridali 20 rokov navyše, vlasy si moja starká farbila aj v 70tke, podľa mňa sa to hodí pre ženy od 70 vyššie nechať si šedivé, ale mne sa páči, aj keď pani v rokoch má upravené na farbené vlasy, záleží od cloveka

@zuzubb007 suhlasim.
mozno existuje niekto, komu to pristane...a nevadi je, ze vyzera starsie.
ale ja nikohontakeho nepoznam.

zafarbit raz za 4-6 tyzdnov odrasty doma nepovazujem za problem...do salonu by som nesla, mna by porazilo trcat tam dva a viac hodin

minenkaa
28. máj 2025

Teda tie čo farbisté raz za mesiac alebo šesť týždňov mate šťastie ja sim musela každé dva tyzdne

zuzubb007
28. máj 2025
@vevebono

Ty brďo, ja mám 36 a teraz je to rok, čo som sa nefarbila. Muž sa na to hnevá, nieto dňa, že kup si farbu. A už ma prosí. Syn mi vraví, že paci sa mi tvoja trikolóra na hlave. No dávajú mi. Inak šediviem od puberty. Genetika je sviňa. Dala mi šediny a vzala prsia 😁😁

@vevebono no škoda, že ich nepočúvaš a robíš si po svojom, zjavne ti to vravia lebo máš strašne vlasy a hanbia za sa teba, keď dakde idete to ako reálne myslím, skús pouvažovať nad tým

zuzubb007
28. máj 2025
@minenkaa

Teda tie čo farbisté raz za mesiac alebo šesť týždňov mate šťastie ja sim musela každé dva tyzdne

@minenkaa ja musím každé tri týždne, nakoľko mám čierne vlasy a sivá v tom vyzerá naozaj otrasne a mne samej to vadi centimeter, keď dám vlasy do copu proste to svieti

biba_18
28. máj 2025
@zuzubb007

@minenkaa ja musím každé tri týždne, nakoľko mám čierne vlasy a sivá v tom vyzerá naozaj otrasne a mne samej to vadi centimeter, keď dám vlasy do copu proste to svieti

@zuzubb007 veď keď si chceš farbiť vlasy nikto ti nebráni ... ale nechaj na ostatných aby oni sami posúdili čo sa páči im ...

vevebono
28. máj 2025
@zuzubb007

@vevebono no škoda, že ich nepočúvaš a robíš si po svojom, zjavne ti to vravia lebo máš strašne vlasy a hanbia za sa teba, keď dakde idete to ako reálne myslím, skús pouvažovať nad tým

@zuzubb007 tak hanbiť to zas nie 😀 strašne som ich strácala, len nedávno sa prišlo na to, že mi padali zo štítnej. Preto som do nich nerýpala, aby som vôbec nejaké mala. Ale napravím to zas.
Vďaka za radu 🤗

zuzubb007
28. máj 2025
@biba_18

@zuzubb007 veď keď si chceš farbiť vlasy nikto ti nebráni ... ale nechaj na ostatných aby oni sami posúdili čo sa páči im ...

@biba_18 veď nechávam nech každý robí ako uzná za vhodné, ale akože poznámky od rodiny by ma nútili porozmýšľať, zase podľa mna aj ženy by sa mali držať aby boli pekné pre okolie aj seba, potom muž pokukuje 😬

Strana
z5