Koľko mesačne miniete na starostlivosť o svoj vzhľad?
Ahojte, ktoré si vediete účtovníctvo alebo viete zrátať, koľko vás priemerne mesačne alebo ročne stojí starostlivosť o seba - vlasy, nechty, obočko, dopĺňanie mihalníc, epilácia v salóne, pleťová a telová kozmetika, welnes, procedúry, kozmetické zákroky, oblečenie, zuby? Prosím píšte len to čo iba pre vás nie pre celú rodinu. Keďže každá sme iná, nečakám že odpovede budú rovnaké a ďakujem za každú pravdivu odpoveď.
@miadi nemam nic z toho, tiez sa udrziavam v prirodzenom vzhlade, nemam ani nechty, ani obocko vytetovane, mihalnice svoje, ale napr uz len olej ricinovy na mihalnice, kedysi som si nedavala, dnes uz pouzivam, kremujem kozu ovela viac, lebo v predmenopauze plet ma sklon k suchosti
@zuzana76 Ja zijem polku zivota v zahranici kvalitne znacky som pouzivala kupovala aj v 20+ hovorim je to individualne. Vela som cestovala zila rozne Takze pre mna to bolo aj o minimalizme. Nie o cene. Kremy na tvar ziadna znacka mi nesadla vyhadzem sa. Mozem maximalne retinol okolo oci . Vlasy mam huste cely zivot . Je to fakt individualne. Moja mama mà 65 a je to o zvyku minie na seba rovnako ako v 40. Nemam pocit ze by vekom minala na seba viac. Skor viac cestuje tym ze je na dochodku a mà cas.
@miadi tak ja som sa v 20 nelicila vobec, to bol naozaj len krem, mozno nejaky ruz a mascara. Jasne, ze individualne, ja napr. mam hrozne vlasy, aj nechty, nechty si ale netrufam dat gelove, lebo by mi ich znicilo este viac, takze davam len vitaminove laky, atd... ako vravim u mna to vekom vyzaduje viac udrzby, vyzeram mlado, obcas mi tipuju aj okolo 30
Na niektore procedury chodim nepravidelne lebo ešte som nenašla taky salon kde by som bola stopercentne spokojna..
ale tak cca :
Čistenie pleti + farbenie obočia a trhanie - chodím cca každé 2 mesiace - 30 e jedno takéto sedenie
géllak - ak idem do salónu tak stojí 20 eur, ale mám aj doma lampu s géllakmi, čiže niekedy si ich robím sama - vtedy 0 eur
- na pedikúru chodím len v lete - mokrá pedikura+ géllak- 40 eur
- vlasy si farbím domácou farbou na vlasy - cca 7 er
- na vlasy míňam dosť peňazí, nedá sa to rpesnw vyčístliť, mám tonikum aj za 50 eur, olejček za 20 eur, šampôn za 30.. vždy skúšam čo mi sadne
- na tvár krémy , vačsinou vichy hyaluronové serum cca 14 eur, potom keď mám akné rozne sera, pripravky - tie sú tiež drahšie napr od laroche posay effaclar…
- parfémy - mám rada tie drahšie a neobjednávam ich z netu lebo vždy mi prišiel nekaký netvácny fake smead, čize len z kamennej predajne - teraz mám napríklad parfém od ysl za 50 e
- práve som si kúpila kožuch za 350 eur v zľave :D ale viem že mi vydrží dlho.. taktiež zateplené kožené čizmy za 71 eur.. proste veci ktoré teraz na zimu potrebujem.
- veľa nakupujem v secondhandoch, v outletoch, krásne znackove veci a za menej peňazí…
- mihalnice - mám problém najst normalnu, ktorá mi urobí mijalnice pekne, a nebudem mať nasledujuce 3 dni červene oči… čiže zatial kym skusam kto mi ich urobi poriadne tak 35 e mihy
- vitamíny na krasu - 30 e - kym nevypozzivam :D
- práve som si kúpila hodvábnu obliečku na vankúš - je to kednorazova investicia 90 e na pleť a vlasy.
Ja cca od 100-200€ mesacne zalezi co v dany mesiac mi treba kedze niektore proceduri sa nerobia kazdy mesiac
Kozmetička/čistenie pleti/obočie - 6x35 eur
Farbenie/strih -6x35eur
Dekoratívna kozmetika cca. 150eur
Krém/parfém/šampón cca 200eur
Oblečenie/obuv spolu tak 700 eur za rok
Prosim ta, tie cisla chces vediet z jednoducheho ci podvojneho uctovnictva? A chces to za kalendarny alebo za uctovny rok? 😁😉
Neviem, preco sa niektore cudujete tomu uctovnictvu. Vela ludi si vedie presnu evidenciu, kde minaju peniaze. Ja to teda netobim, lebo by ma kleplo, ale ludia to robia
ja tu asi budem mat najvyssie cislo... seriozne ja mam taku sialenu plet, ze len za.leto slo 300€ na SPFka, nezartujem. normalne lekarenske bioderma a pod (penze jedna flasa tak 25e), ale strasne casto sa musia reaplikovat, pri mori 3 flase za 8 dni a aj tak som na nohach mala popaleniny druheho stupna, parada :D mam rosaceu - jedno laserove sedenie 550€, slak ma ide trafit, mala by som vraj aspon 5x rocne, to urcite, ledva dam tak 3x rocne, s problemom, je to proste vela. zuby -150-250€ rocne. vlasy farbim doma, aj zastrihnem, ale aj s kozmetikou na vlasy isto 300€ rocne (mam seboreu, tak zas specialny sampon a pod). kozmetika - objednávam narazovo korejsku, asi 700€ rocne (mimo tych SPFiek). makeup do 130€ rocne. oblecenie - skoda reci, schudla som 42kg, len kabat ma prave stal 130€, topanky 120€, vymena satnika, nech aspon mam niečo, co pekne sedi, tisicka. podprsenka v mojom cisle - pod 65€ neexistuje. asi sa idem obesit, moje existencia sa neda poplatit 😂ale tak ratam s tym, ze ked dobudujem satnik, budem drzat vahu a oblecenie niekolko rokov nekupovat vobec. na nechty nechodim, ani kozmeticka, ani wellness.
@missviolet vieš mi prosím poslať screen tej objednávky z KK ? veľmi by ma zaujímali tie produkty a tak, najmä keď máš rosaceu, príde mi to predražené 😀
@missviolet mas to čo ja, rosacea a seborea a áno, keď to človek chce udržiavať pod kontrolou, tak to vyžaduje financie, bohužiaľ
za mňa asi na mesiac
17 eur zelený jačmeň
18 eur pupalkový olej 2 krát tobolka
43 eur kolegen Oslo
Vichy perimenopauza - sérum, denný a nočný krém 70 eur
vlasy - dixy + zábal 10 eur
menštruačné tampóny 5 eur /mesiac
4 krát ročne kaderníčka 60 eur
dentálna hygiena 50 eur za rok
ošetrenie zubov 150 eur ročne
Oblečenie neviem , raz veľa , inokedy nič. Obočie aj mihalnice mám svoje , pohyb mám doma a behám v prírode ( rada a veľa ) , nechodím do žiadneho fitka,nenavštevujem welnesy a ani masáže , nemám takmer žiadne šedivé vlasy - teda nefarbím . Nechty mám svoje , kratšie a myslím že aj kvalitné . Nosím výhradne zlato , žiadne cingrlátka a bižutériu .
Mám 49 rokov .
Cca 100€. 20€fitko,20€nechty, 20€ obocie, zvysok dekorativna kozmetika, suplementy. Rataju sa aj šošovky? To je okolo 60€ naviac.
Mesačne pravidelne len masáž 2,3 x 25
Obočie si farbim sama, gellak si robím sama
Vlasy každé 3m melír 50
Dentálna 2x ročne raz zubár
Chodím plávať raz týždenne 6,50
Krémy, kozmetika, lak na nechty mi vydržia dlho mám toho veľa zbytočne ..dajme tomu Eucerin krém 35 eur, vonavku dostanem väčšinou na narodeniny, Vianoce
Teraz po dlhom čase kozmetika 40 eur
Raz ročne botox 120
Vitamíny bežne nič extra žiadny kolagén a pod...
@veto vies co ma vzdy udivi na tychto vyhovorkach? Ze ludia, co tvrdia, ze zvladaju cudzie jazyky na spickovej a neviemakej urovni, nezvladli este predtym ten svoj vlastny materinsky, na zakladnej skole.
Zaujimave, ze poznam ludi, co isli do zahranicia ako dospeli, desatrocia pouzivaju napr. pravnicku terminologiu v anglictine na skutocne spickovej urovni, ale na mailoch od nich vobec nazbadas, ze su dlhe roky mimo SR. Bezchybne.
Zato tu...niekto je dva roky v UK a uz " nevie po slovensky" 🤦
@babulkomale Zijem 20 rokov mimo SR. Okrem slovenciny ovladam plynule tri dalsie jazyky. Neviem podla coho usudzujes, ze neviem po slovensky, ale urcite viem a vidim, ze tvoj prispevok ma viac gramatickych chyb nez ten moj 👏😉 Mozem ti ho nazorne opravit a ukazat chyby, keby si nahodou nevedela.
nechodim na ziadne procedury, aj vlasy si striham doma sama (tzv. wolf cut strih), zubar raz rocne, dekorativka max. do 90€ za cely rok
Rocne okolo 4000e ... mozno aj viac 🤔
@laurita285 Uff, parfém raz za 3 roky? To sa ako dá? Napadá mi jedine,že inak ho dostávaš a teda nekupuješ, či? Ja si kupujem minimálne raz mesačne 😁
@veto prosim ta, ked hovoris o tom jazyku - ako sa ti dari zostat fit gramaticky? Ja idem v slovencine, cestine, anglictine a francuzstine a uz vidim, ze mi uchadza. Hlavne ta cestina ma y/i inak od nas a uz sa mi to pletie :/ ako zachovavas kvalitu gramatiky?
@babulkomale platím kartou ..akurát u zubarky platím keš 😂
@kittykat22 Kupujem si knihy v slovencine a tie citam. Kupujem tiez detom knizky v slovencine, rozpravky, poviedky, ktore citame vecer pred spanim a doma s nimi hovorim po slovensky. Nie vzdy ale hovorim. A tiez casto jazdime za rodinou.
Cestina je v tomto pekelna, zhody podmetu a prisudku sa lisia od slovenciny, tie tvrde a makke “i” su odlisne a kolkokrat opacne. Dokonca aj pisanie ciarok pred spojkami sa lisi. Chce to staly trenink udrzat cestinu a slovencinu na urovni, aby clovek mohol pisat emaily bez chyb, lebo ani automaticke opravy nedavaju vsetky gramaticke chyby.
To je pekna kombinacia, anglictina a francuzstina 🙂
Ja mesačne miniem na seba približne 100€. Stane sa že je mesiac kedy mi netreba skoro nič a je to menej a potom je aj mesiac kde som si kúpila niečo extra a miniem 200 - 250€ (ale to možno 2 krát do roka).

@zuzana76 to bude individualne. Uplne rovnako minam v 40+ ako v 25. Alebo skor menej . Make up mi vydrzi roky nechty obocie neriesim mam pekne prirodzene.laser depilaciu som mala v 26 a odvtedy nic netreba. Pre mna je udrziavana Asi iny vyznam- zdrava fit pekna prirodzene. Stravou pohybom vyzarovanim. Ale urcite ked si Niekto da Botox a ine upravy casom ta udrzba ide hore.