icon

Koľko sprchovania je dosť?

otec80
9. mar 2025

Chcem sa poradiť, lebo mi je trápne preberať to s manželkou. Ja sa sprchujem každý deň ráno, je to taká moja celoživotná rutina. Manželka ale nie, vlastne ani neviem, ako často sa sprchuje, ani to neviem zistiť. Každopádne mám pocit, že je tak trochu špindíra, a sprchuje sa možno každý druhý-tretí deň. Chápem, že u ženy je to náročnejšie kvôli vlasom, ale aj tak si neviem predstaviť, že by som sa nesprchoval každý deň. Preto sa pýtam prítomných dám, ako to majú ony - pomôže mi to zorientovať sa. Ďakujem za pomoc s týmto delikátnym problémikom 🙂.

Strana
z6
majo111222
Odpoveď bola odstránená
romino
17. mar 2025

@mandzula ved ja tiez len vyjadrujem nazor. V skratke len to, ze o takomto pocujem prvy krat.
Ostatne su uz len take zbytocne pripoviedky - o mojom ani inych ritnom otvore som sa tak nevyjadroval, a naozaj si to ani nemyslim 🙂
No vidim ze mozem sa nachystat ze najblizsie tu budu temy, ako je samozrejmost nosit si zubnu kefku do restauracii ci kaviarni ..

mandzula
17. mar 2025

@romino nech sa páči, prečítaj si, rozšír si obzory, keď to počuješ prvýkrát. https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/starate-...

okseen
17. mar 2025

@mantilka a ako sa umýva? To ako v umývadle si nacmacha vody do dlane a spliecha si pod paže a celá dlazka mokrá ci ako? Si neviem predstaviť jaky je rozdiel medzi umývanim a sprchovaním. Ved každá vaňa ma sprchu = hadicu ci nie? Oblievaju sa kyblikom? Ci vlhkou handričkou premazavaju špinu a pot po tele? Nechápem, aký je rozdiel a ako to konkrétne vyzerá umyvat sa alebo sprchovat. Ja poznám jednu osobu, čo si napustila vaňu do nej penu, v nej sa vymachala a ešte si aj oholila chlpy jak ležala v tej vani, všade chlpy plávali a ona v tej špinavej vode s chlpami sa postavila a utrela. Okolo vane ako vytiekla ostal pas peny chlpov. Keď toto je umývanie, napína ma.

romino
17. mar 2025

@mandzula dakujem. No ved viem ze v idealnom svete by bola zakazdym voda najlepsia. Ale ze to tak aj niekto pravidelne realizuje, to pocujem prvy krat.
Ze ak k tomu doslo, tak napr. ze uz to nemoze pockat 5 hodin do vecera ? ... lebo nastanu tam procesy a bakterie a neviem co ?
Fakt ocakavam najblizsi trend nosenie zubnych kefiek hoci aj do kaviarni. Vsak tiez ake bakterie sa tam mnozia, ako to tam kvasi ...

mandzula
17. mar 2025

@romino ale no, neporovnávaj ústnu dutinu (bežnú, zdravú) s ritným otvorom a jeho okolím, sám dobre vieš, že je to neporovnateľné. Pozri sa aj na zdravotné aspekty tejto očisty, sú nespochybniteľné, a aj z nich vyplýva, že je rozdiel, či máš zvyšky stolice plné baktérií na koži minútu alebo 5 hodín. A ako aj v tejto diskusii vidíš, pre niektorých nie je štandard umyť sa ani večer, lebo veď sa nespotili. Smradľavá riť, osíkaná frnda a bryndza za ráfikom sú v posteli mňaminka. A potom sa ľudia budú čudovať, že partner s nimi nechce spávať (ani v jednej posteli), ale to už je iná téma.

romino
17. mar 2025

@mandzula Ja som len tolko napisal, ze ocakavam teda taky najblizsi trend, ak sa to tymto smerom bude vyvijat. Tym nedavam tie veci na rovnaku uroven.
To skor ty si dala na rovnaku uroven prst namoceny v hovne s ritnym otvorom skrytym dakde medzi polkami 🙂
Prstom nasledne beries aj jedlo do ruky, beries pri vareni suroviny do ruky ... dotknes sa aj ust napr., pohladis deti, manzela atd ..... atd.. predpokladam s ritou (so samotnym anusom) to nerobis.

Samotny clanok len uvadza, ze co moze nastat.
"Ostávajú tam teda baktérie, ktoré sa vo vlhkom a teplom prostredí veselo množia, vyvolajú kvasenie, čím sa pokožka naruší, zapáli sa a začne svrbieť. Ak sa poškrabete, môžete ju ďalej narušiť a vznikne priaznivé prostredie pre ekzém. A tiež pre vznik hemoroidov."
Tak nasi predkovia sa dni ba az dokonca tyzdne neumyvali. Pripadne nemali ani hajzlak. Neviem si to velmi predstavit zit v tej dobe.
Ale ani nie aby som rychlo do minuty siel do sprchy po potrebe, .. a nie az neskor vecer .... lebo vraj zapaly, ekzemy, hemoroidy. No proste nic takeho neevidujem.
Mi to hrozne pripomina tie clanky o pitnom rezime.
Tolko a tolko vody treba vypit, pravidelne, od rana a neviem este co .... ked ste sme uz smadni, vraj uz je neskoro, uz trpi to a tamto.
Za mojho detstva taky pojem snad ani neexistoval,
no co sme sa ako deti nalietali po vonku, .. prakticky nikdy sme si nenosili flase.
Dospeli si nenosili flase po meste.
Neboli na kazdom kroku automaty s napojmi.
Zase len ... ako sme to mohli kedysi prezit ?? Ved clanky pisu ze ....

mandzula
17. mar 2025

@romino dobre, chod si svoje, nech ti zadok smrdi, lebo nasi predkovia bla, bla. Snad sa ako spolocnost niekam posuvame a spinavy zadok prestane byt standardom. Ale teda ako u koho evidentne, je to na kazdom z nas, ako sa rozhodne. Tymto debatu koncim.

ibatanecnica
17. mar 2025

@zuzanahud283 po kazdej potrebe? Prosim ta a v praci kto sa moze sprchovat v praci po kazdej potrebe? Zase to niektori neprehanajte

ibatanecnica
17. mar 2025

@veltraud prosim ta a z coho by som mala byt ulepena po spanku pokial nemam teplotu alebo nie je velmi teplo?

romino
17. mar 2025

@mandzula takze suma sumarum, sprcha "len" 1x denne vecer = spolocnost sa neposuva 🙂

ma77
17. mar 2025

@gejb Toto isté som chcela napísať že žijú v jednej domácnosti a nevie kedy sa sprchuje 😁no a keď náhodou nevie tak sa opýtam miláčik sprchovala si sa dnes ?a podľa toho čo odpovie tak ovoniam 😬

mantilka
17. mar 2025

@okseen mňa nezaujíma akoa niekto hygienu pokiaľ mi pazuchami alebo inde nesmrdi pod nosom 😂.

Strana
z6