Krém a začervenanie tváre
Ahojte vedeli by ste mi odporučiť krém na začervenanu tvar? Iba na lícach. Mam to už dlhé roky, nejak som to neriešila, no už mám tento rok 30 a bolo by fajn aj nájsť nejaky krém, vhodný na niečo také. Nemyslím, že je to choroba len to proste mam 🤷♀️ celkovo moja pleť je náročná. Zmiešaná, často suchá a následne mastná, hocikedy pupienok. No katastrofa
@chrobacik41 pozerala som si tu chorobu ale nemám to až také. Ani žilky. Je to jemnejšie. Ale uvažovala som, že skúsim kúpiť niečo na to, že či by sa niečo zmenilo
@stella1993 ja som si tiež myslela ze nemám rosaceu pred 5 rokmi mi kožná povedala ze mam rosaceu. Tiež som mala len mierne začervenanie na lícach žiadne žilky. Teraz sa mi tvár zhorsila ( vždy pred svojimi dnami) tak dávam len setrnú rutinu. Inak používam kozmetiku korejsku , la roche posay , avene. Veľmi veľa kozmetiky som pokúšala povyhadzovala kým som sa nastavila na primeranú starostlivosť. Sú obdobia ze je plet relatívne v pohode kľudnejší, ta červena na lícach je ale nie tak intenzívna ako napr teraz. Aši pred dvoma rokmi som sa išla zblázniť tvár ma palila ale celá komplet , vyrazky až vredy po celej tvári q ja zúfalá som nevedela čo už robiť. Tak som začala študovať a dostala som sa do skupiny rosacea za oponou na fb , tam si radíme navzájom co a ako. A odvtedy som sa naučila ako s mojou pleťou zaobchádzať keď je kludna q naopak keď je v nekludnom stave.takze asi tak u mňa. A hlavne musím dávať pozor aj na stravu lebo po niektorých potravinách sa to zhoršuje.
@stella1993 pripnem sa, lebo aj mne po 30ke začali červenať líca
@chrobacik41 a kožný doktor vám odporučil nejaké maste?
@mirka_a_hrasok a vidíte aj nejaké zlepšenie? Používate ho na miesto denného a nočného krému?
Mas to stale alebo ked prides z chlafu do tepla alebo aj po troche alkoholu?
@zorkahorka mam to stále. Alkohol veľmi nepijem, ozaj len na nejakej oslave pohár vína takže to neviem posúdiť
@stella1993 u mna pomohli kremy na cervene zilky a hlavne denne pouzivanie make up, chrani pokozku pred rôznymi vplyvmi a vykyvmi pocasia. Pre mna je make up naozaj ochranou pokozky, lebo predtym som mavala neskutocne cervenu tvar, hlavne prechod zo zimy do tepla, alebo vietor. Teraz sa to neda porovnat, ako sa to zlepsilo. A na vecer si obcas davam skludnujucu masku z Biodermy - ta je super.
@gab ja make up nepoužívam veľmi mi vadí na tvári. Maximálne nejaký BB krém aj to mi je ťažké niečo nájsť lebo väčšinou sa šupem z toho alebo z hydratačných som strašne lesklá. Ešte som nenašla čo by mi sedelo ☹
@stella1993 potom nebude problem v make upe, ale v osetrovani pokozky, dôlezite je najst si spravne produkty na odlicovanie, pletovu vodu, vhodne serum a spravny denny krem. Potom bude aj make up sediet. Hlavne je dôlezite zistit, aky typ pokozky mas. Ona môze byt citliva, ale môze byt mastna, hypealergicka, pripadne sucha, dehydratovana a tym padom zacervenala. Ak ti môzem poradit, tak zbehni ku dobrej, naozaj dobrej kozmeticke, pripadne dermatologicke (to je este lepsie) a ona ti presne zisti, aky typ pokozky mas a potom si budes vediet vhodnu kozmetiku kupit.
Yves rocher - Sensitive végétal
@stella1993 skus bioderma sensibio AR. ak mas aj supinky, tak DS+, ten je za mna super
@zorkahorka je dokazane, ze rosacea nema nic s alkoholom
@viestta nepamatam si, aku chorobu mam ja (s vyssie uvedenymi priznakmi), ale mne kozna na cervene lica dala krem rozex. A ked citam, podava sa pri rosacei... v kazdom pripade píšem len svoju skusenost - kozna mi povedala,ze to mam vrodene, liečiť sa to neda a na isty cas mi pomoze rozex
@stella1993 ja mám odskúšanu nezmývatelnu masku,super aj na žilky, začervenanie,a na citlivú pokožku.Mam alergiu na nikel,a keď som nosila náušnice,prešiel mi zápal na tvár,nič príjemné,ale veľmi pomohol.
@stella1993 ja mam tiež problematickú plet a stále červeň v tvári, začala som na to používať krém bez parfumacie a musím povedať že od kedy ho používam som veľmi spokojná, konkrétne je to značka The Ordinary - Natural Moisturizing Factors + HA - Hydratačný krém + serum The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, dlho som hľadala niečo co by mi sadlo cez drahe,lacné, krémy z lekárne na konkrétny problém ale nič mi tak nesadlo ako tento krém

@stella1993 nemáš náhodou rosaceu?