icon

Ktorá kozmetika má účinok ako botox?

4. dec 2024

Existuje nejaký krém alebo sérum, ktorý by tak vyhladil a vypol pleť? Videla som také video a vraj to má párhodinový účinok. Veľmi tomu videu neverím. Potrebovala by som to hlavne okolo očí. Kamarátka mi povedala, že jej svokra skúšala niečo také. Vraj to funguje, ale je to nepríjemné a prestala to radšej používať.

marcellka32
4. dec 2024

Okolo očí a čelo sa dáva botox.... neexistuje žiadny krém/sérum čo vyhladí vrásky..
Najúčinnejšia je prevencia, spf50 denne od marca do novembra +na horách, večer tretinoin (treba si ale naštudovať ako sa používa), to je prevencia
Najdôležitejšia je hydratácia, tu môžeš voliť hydratačné produkty, pre mňa top je kórejská kozmetika

katka700
4. dec 2024

Žiadna 😂

mamamasama
4. dec 2024

Internet znesie veľa 🤭

autor
4. dec 2024

@mamamasama ja to nemám z internetu, ale skúsenosti reálnej ženy. Len to vraj bolo ako po porážke, nepríjemný pocit akoby to nebola jej tvár a ochrnula jej.

katka700
4. dec 2024

Vieš zistiť od kamarátky čo to bolo? Asi nič čo by sa malo užívat dlhodobo.
Istú dobu bola populárna kozmetika s vcelym jedom (chudence včely) ale ten efekt akože vyhladenia vrások bolo v skutočnosti spuchnutie ako následok alergickej reakcie.
Aj ten slávny retinol a jeho verzie zriedkavo niektorý dermatológ neodporúča kôli hayflickovmu limitu - vraj dlhodobé intenzívne používanie retinolu vyčerpa "zásobu" buniek čo obnovujú pleť a hrozí skokove starnutie a vyššie riziko rakoviny kože .

stanulienkat
4. dec 2024

Niiiiiiccccc

marcellka32
4. dec 2024

@katka700 retinol resp.retinal na doteraz najúčinnejší spôsob ako zvrátiť/zmierniť starnutie....len je dôležité vedieť ako sa používa ;) skokové starnutie neexistuje

mamamasama
4. dec 2024

@marcellka32 vrásky ani ten najlepší retinol/retinal nezvráti. Kto to tvrdí opak, tak klame ;)

marcellka32
4. dec 2024

@mamamasama nezvrati, ale zmierni proces starnutia...výsledky sú viditeľné

nttnnt
4. dec 2024

s vcelim jedom, ale kvalitny samozrejme a len az niesi alergicka..ale taky poriadny asi nezozenies bezne, maximalne od vcelara co sa venuje odoberaniu jeda a vyraba

liusa82
4. dec 2024

joj a čo by potom robili kliniky krásy kde sa týmto zaoberajú😀 mali by hneď po kšefte😀 taký krém ani sérum čo ti nahradí kdejaké výplne a botox sa nevymyslí nikdy.Vždy to bude len slabučký odvar na domáce použitie

katka700
4. dec 2024

@marcellka32 Napísala som co povedali dermatológovia čo neodporúčaju používať retinoly dlhodobo a tvrdia že dnesny kozmetický priemysel si z báb túžiacich po peknej pleti spravil pokusné králiky vo veľkom experimente kde sa zistí čo retinoly spravia s pleťou po desiatkach rokov.
Kedysi boli retinoidy (ospravedlňujem sa ak tie názvy komolim) na predpis hlavne na dočasnú liečbu akné.
Teraz retinoly používajú mladé baby pomaly od 20tky a budú ho používať do stovky ak sa dožijú.
Retinol urýchľuje regeneráciu kože, čo znamená že sa horná vrstva skôr zlupe a nahradia ju nové bunky. No a tie bunky v podkozi vďaka množeniu ktorých sa koža obnovuje sa tak musia rýchlejšie deliť. Čím rýchlejšie a častejšie delenie tým väčšia šanca na chybu a rakovinu. Navyše a ak platí že každá bunka obmedzený počet delení, no neviem. Za niekoľko desaťročí uvidíme výsledok.

mamamasama
4. dec 2024

@marcellka32 ty si napísala, že zvráti, nie ja 🤦🏻‍♀️🤣

marcellka32
4. dec 2024

@katka700ne to nemusíš vysvetľovať, ja retinal používam, nemám 20 rokov, viem ako funguje ;)

andymady
5. dec 2024

😆😆 lepiacu pásku okolo hlavy a čiapku 🤣 Ale nie, kvalitný očný gél s kofeínom, ten má ten efekt vypnutia a eliminuje tmavé kruhy pod očami. Dlhodobé používanie. Zázraky sa nestanú, ale vrásky sa zjemnia, pokožka okolo očí sa jemme vypne. Ináč iba invazívne ošetrenia. Radšej investuj do kvalitného očného gélu a kvalitných sln. okuliarov s vysokou ochranou.

tyriss
6. dec 2024

@katka700 ktori dermatologovia? Rada by som si o tom precitala, tak nech viem konkretne u koho zacat. Dakujem.

berinkaj
9. dec 2024

@andymady vies prosim poradit znacku…necakam zazraky ale jemne vypnutie by bodlo aj mne🤭

bora0123
10. dec 2024

Ja by som poradila masaz tvare 😄 najprv som bola skepticka ale mam pocit ze vidim vysledky, len je treba ju robit pravidelne ☺️

andymady
11. dec 2024

@berinkaj pre mňa Botanica Slavica ❤️