icon

Líčite sa v lete?

27. jún 2022

Ahojte, len taká téma zľahka. Zaujíma ma, ako to máte vy, ženy, či sa cez leto maľujete alebo nie a prípadne čo používate. Ide totiž o to, že ja vôbec, neznesiem cez horúčavy na sebe akýkoľvek make-up, ani ten BB. Dostatočne (niekedy možno až prehnane) sa starám o svoju pleť a pijem hrozne veľa vody, mám pocit, že vyzerá zdravo a nepotrebujem to. Určite nemám pleť perfektnú, ale nemám ani pupence, navyše mi vyskočili pehy, čo sa mne celkom páči. Používam taktiež veľa SPFka, aby som ju chránila a mám tak aj prírodzenú farbu, že mierne opálená. Obočie si upravujem tak, že ho farbím henou a riasy mám dlhé, akurát tak si dám nejakú hnedú špirálku a balzam na pery. Vyživím a vyžehlím vlasy a cítim sa pripravená na deň. Priateľ sa ma dnes však opýtal, že či sa vraj neupravujem cez leto. Dosť ma to zarazilo, nakoľko si potrpím natom, aby bola moja pleť čistá a zdravá. Chcela som vedieť, ako to myslel a povedal len, že kedysi som sa maľovala viac (cez zimu používam make-up, lebo som aj bledá, ale celkovo sa mi to páči, keď nie je stupňov), tak som mu povedala, že je teplo a on že aj druhé ženy nosia make-up alebo púder, keď je teplo. Že kedže nenosím make-up, tak to znamená, že sa vlastne ráno neupravujem. Trošku ma to aj zabolelo, ale nie preto, že by som si o sebe myslela neviem čo, práveže ja sa dosť kritizujem, ale jednak som si myslela, že proste vyzerám v pohode, kedže mám zdravú pleť a po druhé som si aj myslela, že chlapom sa to páči viacej, ako keď je žena skechlená. Vy to máte ako? Maľujete sa? Prípadne viete poradiť niečo, čo tej pleti nevadí v lete? Mám len 30 rokov, len pre info.

vler
27. jún 2022

Uplne nevhodna poznamka/otazka priatela. Spozornela by som, vsimala si odteraz jeho hodnoty/nazory a mieru do ktorej sa zhoduju s tvojimi

petronellla87
27. jún 2022

Ja v lete používam iba spf špirálu rúž a ružovú vodu

arianna25
28. jún 2022

V lete nič absolútne neznesiem na tvári. Nič. V lete sa nemalujem. Mimo leta špirála tiene alebo ceruzka a obočie tak len prirodzene.

mtn112233
28. jún 2022

Iba jemne, žiadny make-up, iba upravím obočie, a Max špirála+ ceruzka to je všetko 🙂 a samozrejme balzam na pery

jarmilka86
28. jún 2022

Ja sa tiež cez leto nemaľujem, špirála a rúž alebo lesk na pery,,,

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
veronicka88
28. jún 2022

Používam len krém a špirálu....nanajvýš lesk na pery
...nikdy sa mi muž nestaral do toho čo používam a ako sa maľujem🙈a to sa poznáme 19rokov a 10sme manželia
Ak sa viac nemalujem len pozrie zvláštne a ide ďalej,nerieši....je to len moja vec

viky_21
28. jún 2022

Malujem sa len v zime. Ale tiez nie nejako prehnane. Len make up a spirala. V lete to neznasam pretoze napr. dnes som isla autobusom a bolo tam asi 1000 stupnov, potila som sa ako slon v kufri no nechcem si ani predstavit ako by ten make up dopadol. Moj manzel mi nikdy nato nic nepovedal. On praveze dudre ked sa vyraznejsie namalujem

spageta85
28. jún 2022

Maľujem sa ci je leto alebo zima je mi to jedno proste make up púder špirála Li nka rúž farba na Líca musí byť proste sa tak cítim oveľa lepšie a nemám problém používať kozmetiku z kamenných predajni lacnejšiu aj drahší mam cca 7make upov 4 pudre ruzov asi 9ks všetko mam vo viac ks a kombinujem milujem sa maľovať 👍

irusa
28. jún 2022

Ja ceruzka na obočie, špirála a pomáda, denný krém....nič viac ( to isté aj v zime )

misenka88
28. jún 2022

Ja sa maľujem v zime aj v lete. V zime je to viac. 🙂 V lete prirodzene ale do práce vždy. Na voľný čas mi stačia slnečné okuliare a idem 😂 ako kedy sa mi chce, nejaké maska líčenie nehrozí ani v zime...
A môjmu sa to páči keď sa nalíčim ale samozrejme nemá problém ak aj nie. 🙂 Hlavne sa riadim sebou čo ako a kedy chcem alebo na čo mám náladu.

bluka2
28. jún 2022

Ja sa ani v zime nemalujem, nevidím v tom zmysel... ani do práce, nezivim sa vzhľadom. Ten chlap bude daky sexista, keď si myslí, že sa ženy majú maľovať

slavomira236
28. jún 2022

V živote som mejkap na sebe nemala teda raz na svadbe a to mám 44

zuzubb007
28. jún 2022

Ja sa malujem aj v lete ale pre svoj pocit, lebo nenamalovana si pridem ako blede strasidlo :D, jedine, ked sa opalim po dovolenke nepouzijem dva tyzdne makeup ale spirala musi byt aj keby co bolo a ruz

elementissa
28. jún 2022

Do 25 rokov som sa maľovala ako kraslica. môj muž mi to vždy pripomenie - že to je z čias, keď som sa maľovala, že som tam bola ako bábika. Len škoda, že pod tým nánosom som schované akné po celej tvári - to sa zasa smial, že vyzerám ako lienka :D všade červené bodky. V 25 som porodila. Doma sa nebolo treba maľovať, potom kovid, HO...a ostalo mi to. Používam kvalitné čisto prírodné organické produkty na pleť (čistiace mydielko, voda a krém) a za tých pár rokov sa mi výrazne zlepšila pleť. Síce sa stále niekedy vyhadzem, ale už je to tak, že 1-2 vyrážky na tvári, čo sa mi po chvíli zahoja, nie ako predtým, posiata pleť...ale hlavne, že omietka zakryla. A tým, že sa snažím viesť zdravý životný štýl, tak mám pleť celkom jasnú, nemám vrásky. Minule som si dala na fotenie dosť heavy makeup a teda zostarla som v ňom o 15 rokov minimalne. Tie zmachlene ksichty ešte vyzerajú dobre na 15-20tkach, ale my matky s tým vyzeráme akurát ako staré ojazdené Milfky, už sa to proste nehodí. Do práce chodím tak, že upravím obočie, dám trochu špirály (alebo aj nie), ak mám jednu vyrážku na ksichte, tak na ňu pacnem korektor, nech nesvieti a dám si nejaký pekný matny rúž a nikdy sa nikto nesťažoval, že som neupravená. Popravde, v budove kde sa točí takmer 2000 zamestnancov, by som viac namaľované ženy spočítala na jednej ruke. Prirodzenosť je in 🙂 ja sa cítim pekná aj bez omietky 🙂

rivini
28. jún 2022

Ceruzku a spitalu nosim aj v lete, su kvalitne, netecu ani v horucavach, u mna je toto standard, aj keby som na sahare zila😂. Obocie mam nafarbene hennou. Make up nepouzivam ani v zime, mam peknu plet a celkovo sa mi nepaci predstava, capat si farbu na celu tvar😂

nadazdi
28. jún 2022

Taká otázka 😅 čo nechodíš medzi ľudí? V auparku sú všetky namaľované, chodia do prace, majú tam klímu, ten kto sa ,,celé leto rozteka” ma zjavne veľa času behať len po vonku 😁 ja sa namalujem keď viem že budem cely deň v aute a v klimatizovanom priestore.. na kúpalisko sa nemaľujem, ale dnes som tam videla aj namaľované.. spf 485 neriešim, mám cez pól hlavy vždy kvalitne slnečné okuliare a šiltovku 😁

marcellka32
28. jún 2022

@nadazdi a práve to SPF 485 (stačí 50) je najdôležitejšie ;) ak chces aj po 40 vyzerať dobre ;)

nadazdi
28. jún 2022

@marcellka32 hej lebo s spf 50 nikto nestarne, to úplne zastavuje starnutie.. mám 50 kíl aj s topánkami, s vráskami počítam určite už skôr, ale to neznamená že nebudem krásna 🙂 len si za to viac zaplatím

marcellka32
28. jún 2022

@nadazdi každý starne, ale s SPF nemusíš mať vrásky tak vyrazne, pretože pre pleť je najhoršie slnko....no nič pobavme sa o 10 rokov ;)

amelie2017
28. jún 2022

@nadazdi ja mam v praci klimu, ale beham ako fretka. Nesedim v kancli. Takze ked sa vidim po 2 hod na wecku, som ako ta kraslica, ak sa vynimocne namalujem. Mne okuliare na pol tvare nepomozu, kedze sa mi spali nos, az sa mi urobi herpes, chrasty.

janba
28. jún 2022

V lete vobec, iba spirala. Neznesiem ked sa mi poti plet pod makeupom.
Akurat dnes som bola na akcii, tak ze dobrre, dam si makeup, no hrozne mi z toho bolo. Radsej budem nenamalovana a citit sa dobre ako naopak.

deginko
28. jún 2022

Mám 31,v bežný deň sa nemaľujem vôbec iba krem..ale som na materskej...keď idem napr na návštevu alebo do mesta teraz v lete tak použije tónovany SPF 50 na tvár ,ktorý zmiešam s krémom lebo je dosť hustý a vyzerá neprirodzene potom...a keď ho zmiešam tak vyzerá to fajn prirodzenr a špirálu a rúž...

annabar
28. jún 2022

@autor toto poznam. A dost som o tom citala. A dost mi to otvorilo oci. Kritizuje ta priatel, zatial je to vizaz, ktovie, co bude o par rokov - kila navyse? Strie po tehotenstve? Zmena stylu obliekania? Lepsia praca ako on? Dost mi otvorila oci kniha Smysluplne vztahy. Fakt. Odporucam. Mna kritizuje manzel za prave tie blbosti, na ktorych nevie on sam zamakat. Taka obrana, ja to nedavam, ponizim blizneho, aby som mal navrch. Detinske, nedospele a hlavne - v strachu. Strach je opak lasky. Tie slova ti nepovedal z lasky k tebe. Prenes sa cez nich a stanov si svoje hranice. Nech sa ti to neopakuje dalej.

nadazdi
28. jún 2022

@marcellka32 mne sa tvar nikdy neopali, používam cez leto tmavší mejkap, tak neviem o čom sa budeme baviť keď moju tvar to slnko ani nevidí
@amelie2017 no veď ja by som bez prikrývky hlavy von nevyšla, keď som bola mala, tak som mala strašný úpal, najhoršia spomienka z detstva, v živote to nechcem zažiť a ta šiltovka mi vždy kryje celu tvar, nikdy sa neopalim v tvári, musím to dorovnávať mejkapom keď niekde idem 😁

alexka89
28. jún 2022

A ten tvoj frajo on sa o seba stará? Keď teba napomína tak či on chodí denne vysprchovany...oholený ..makeup veď aj muži ho používajú ...má aspoň pekne zuby vlasy?zameraj sa teraz ty na neho a ohodnot ho kriticky

ajko2011
28. jún 2022

Maľujem sa každý deň. 😁 Čiže áno, aj v lete.

euka210
28. jún 2022

Nemalujem sa, iba na vynimocne prilezitosti. Ked mam nejake vyrazky co v ramci pms mam, tak tie zakryjem. Ale v tychto horucavach ani nahodou ze by som na seba nieco machala. Mojmu manzelovi je to uplne jedno, on ma radsej prirodzenu krasu ako kilo make upu.

janewithane
28. jún 2022

V tejto situácii by som sa viac zamerala na tu poznámku od partnera, čo to hovorí o jeho hodnotách, robí to aj inokedy? Ma to zvedomene? A neriešila ci sa iní maľujú..

bombulka1987
28. jún 2022

Ja sa nelíčim vôbec, jedine keď sa mi zhorší stav pleti, tak na prekrytie. Inak maximálne rúž, na oči netolerujem vôbec nič (sú príliš citlivé). Snažím sa aby pleť bola zdravá, hydratovaná. Môjmu mužovi sa páčim tak ako som, nalíčenú ma videl asi 2 krát v živote, z toho jedna príležitosť bola naša svadba. Nerozumiem popravde čo Tvoj partner rieši....