icon

Líčite sa v lete?

27. jún 2022

Ahojte, len taká téma zľahka. Zaujíma ma, ako to máte vy, ženy, či sa cez leto maľujete alebo nie a prípadne čo používate. Ide totiž o to, že ja vôbec, neznesiem cez horúčavy na sebe akýkoľvek make-up, ani ten BB. Dostatočne (niekedy možno až prehnane) sa starám o svoju pleť a pijem hrozne veľa vody, mám pocit, že vyzerá zdravo a nepotrebujem to. Určite nemám pleť perfektnú, ale nemám ani pupence, navyše mi vyskočili pehy, čo sa mne celkom páči. Používam taktiež veľa SPFka, aby som ju chránila a mám tak aj prírodzenú farbu, že mierne opálená. Obočie si upravujem tak, že ho farbím henou a riasy mám dlhé, akurát tak si dám nejakú hnedú špirálku a balzam na pery. Vyživím a vyžehlím vlasy a cítim sa pripravená na deň. Priateľ sa ma dnes však opýtal, že či sa vraj neupravujem cez leto. Dosť ma to zarazilo, nakoľko si potrpím natom, aby bola moja pleť čistá a zdravá. Chcela som vedieť, ako to myslel a povedal len, že kedysi som sa maľovala viac (cez zimu používam make-up, lebo som aj bledá, ale celkovo sa mi to páči, keď nie je stupňov), tak som mu povedala, že je teplo a on že aj druhé ženy nosia make-up alebo púder, keď je teplo. Že kedže nenosím make-up, tak to znamená, že sa vlastne ráno neupravujem. Trošku ma to aj zabolelo, ale nie preto, že by som si o sebe myslela neviem čo, práveže ja sa dosť kritizujem, ale jednak som si myslela, že proste vyzerám v pohode, kedže mám zdravú pleť a po druhé som si aj myslela, že chlapom sa to páči viacej, ako keď je žena skechlená. Vy to máte ako? Maľujete sa? Prípadne viete poradiť niečo, čo tej pleti nevadí v lete? Mám len 30 rokov, len pre info.

Strana
z3
gabriela_obzerova
29. jún 2022

Tak toto moj manzel nikdy neriesil. Zvlastny pristup od partnera. Je vyrazne starsi od teba? Inak ja pouzivam tonovany krem s SPF 50 od Vichy v lete… a malujem sa celorocne, len ked niekam specialne ideme (nie obchod, ale restika, navsteva a pod.) Cize zriedka,mozno raz tyzdenne…

gabikaa96
29. jún 2022

Ja používam maximum ceruzku na oči a BB krém teraz v lete ale aj to väčšinou len keď ideme na oslavu alebo tak. No ja mám 25 a hrozne mastnú pokožku, čierne bodky pri a na nose a pod očami už začali prvé jemne vrásky tak ja radšej dbam na starostlivosť o pleť pretože makeup a podobne to len zhoršuje.

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
luczach
29. jún 2022

Nemalujem sa vobec, lebo manzelovi sa pacim viac nenamalovana - preferuje prirodzenu krasu. Malujem sa maximalne 5x do roka - na rodinnu oslavu, alebo ked niekde ideme. Mam pocit, ze mi ten make-up pridava na rokoch. Od tvojho partnera to bolo nepekne, co ti povedal. Ale na druhej strane netreba robit z komara somara. Urcite, ked to je tak ako pises, urcite sa v lete nemaluj. Ma to vobec v tychto 35 stupnovych horucavach vyznam? Samozrejme, ked ma zena problemovu plet, upravovat sa musi. Bud rada, ze ty nemusis!!! Aj ja som rada, ze vyzeram lepsie bez make-upu ako s nim 🙂

cucoriedkacucoriedka
29. jún 2022

Maľujem.decentne...krem...bb-cko...tiene ...púder...špirála a líčka...ale ozaj decentne...keď som má dovolenke tak vôbec...dobrý krém..a čistiace mlieko a je to ok.

autor
29. jún 2022

@gabriela_obzerova O rok je mladší 🙂

autor
29. jún 2022

@nadazdi Neviem, do auparku nechodím 😀

ddaassuullaa
30. jún 2022

Mila autorka, vcera bolo asi 36⁰, tak som si pre tu srandu dala light bb krem a spiralu. Pracujem v kancli, mame neklimatizovane priestory, kde je teplota cca 29⁰ a ked idu vsetky PC v miestnosti, aj viac. Operovat tu Auparkom dokaze len novodoby typ tyranosaura nakupneho😁🤣 ked sa.premiestnujem po budove dlhsie a po schodoch, citim totalny diskomfort, odmietam prepudrovavat kazdu chvilu stekajuci sajrajt, pouzivam na osviezenie termalnu vodu v spreji a kozmeticke servitky. Cestou domov som.sa musela zastavit zhodou okolnosti v nasom Auparku, tak mi to napadlo, ze obzriem. Ziadna zmalovana kraslica sa nekonala, normalne tie zeny vyzerali lepsie, zdravsie. Spirala, lesk na pery a zdrava plet je viac ako omietka

nominka86
7. okt 2024

Ja mám 38r,ale teda nelíčim sa vôbec. Makeup doma ani nemám😂,špirálu,tiene či nejaké BB u mňa tiež nenájdete. Obočko mám vytetované a mihalničky si dávam robiť. Z kozmetiky používam na tvár len šípkový a jazmínový olejček.

Strana
z3