Má organická rašelina na vlasy pozitívne účinky?
Ahojte. Mate niekto skúsenosti s organickou raselinou na vlasy? Robí to u nás v meste jeden salón a rozmýšľam nad kúrou. Ďakujem za vaše názory
@mon_ben
Ako to prebiehalo a hlavne efekt na vlasoch ma zaujíma,plus koľko Ta to vyšlo? Ak si to absolvovala už viac ako pred mesiacom, je to ešte na vlasoch viditeľné?
Škoda míňania peňazí. Organická rašelina nemá za sebou žiadne reálne vedecké poznatky.
@laurita285 inak, Tvoja kaderníčka musí mať z Teba radosť keď s ňou preberas vedecké poznatky všetkých produktov, ktoré používaš 😃
s kaderníčkou teda žiadnu jadrovú fyziku preberať nemusím, však má ledva maturitu :D
Áno, kúra bola pred 1,5 mesiacom. Tou raselinou mi vyčistili hlavne pokožku hlavy, aj samotne vlasy. Videla som na kamere stav pokožky pred aj po raseline. Domov som odišla so šampónom a kondicionérom a po mesiaci som bola opäť na konzultácii. Ja som bola spokojná, určite cítim aj vidím zmenu, aj keď treba min 2 až 3 mesiace.
@mon_ben dobrý večer môžem sa opýtať keď ste boli po mesiaci na konzultácie ako to slo potom dalej?dakujem
Prosím nemáte niekto organickú rašelinu kapyderm na predaj? Stačí aj množstvo na pár použití. Ďakujem vopred 🙃
Stačí si kúpiť domov rašelinu Kapyderm a robievať zábal rašelinou minimálne 1x mesačne (na 30 minút na vlasovú pokožku zabaliť do tepla, potom umyť, opakovať aj častejšie - podľa potreby), je to rovnako účinné ako v salóne a podstatne lacnejšie. Robievame si túto kúru už cca 2-3 roky aj so synmi-teenagermi. Riešime problém seborey a s tým spojeným nadmerným vypadávaním vlasov. Na tento problém je to vynikajúca kúra, odporučila mi to Dr. Iveta Žilová z trichologickej ambulancie v Martine: https://www.unm.sk/ambulancia/trichologicka-amb....
Stačí si kúpiť domov rašelinu Kapyderm a robievať zábal rašelinou minimálne 1x mesačne (na 30 minút na vlasovú pokožku zabaliť do tepla, potom umyť, opakovať aj častejšie - podľa potreby), je to rovnako účinné ako v salóne a podstatne lacnejšie. Robievame si túto kúru už cca 2-3 roky aj so synmi-teenagermi. Riešime problém seborey a s tým spojeným nadmerným vypadávaním vlasov. Na tento problém je to vynikajúca kúra, odporučila mi to Dr. Iveta Žilová z trichologickej ambulancie v Martine: https://www.unm.sk/ambulancia/trichologicka-amb....
@sarlotka6791 lenže raselinu si len tak nekúpiš 🤷♀️
@sarlotka6791 aj vám to vyliečilo seboreu? Po troch rokoch ste sa zbavili seborey? Postup máte nesprávny, taktiež samotná procedúra neobsahuje iba samotnú raselinu a tá bez ostatných produktov nema výsledok trvalo udržateľný a často ani krátkodobý.
Seboreu (seboroickú dermatitídu) nie je možné vyliečiť, je to autoimunitné ochorenie. Je možné ho len dostať pod kontrolu. Od prvého pôrodu sa mi ochorenie seboroická dermatitída tak veľmi zhoršilo, že sa mi v dôsledku vypadávania vlasov tvorili plešinky. Bolo to najmä na jar, menej na jeseň - našťastie vlasy dorastali, ale potom znova fáza prudkého vypadávania a takto stále dookola 14 rokov, počas ktorých som navštívila mnoho lekárov na vylúčenie iných príčin. Popravde, seborey sme to vypadávanie ani nepripisovali, lebo do prvého pôrodu som s ňou žila takmer 20 rokov a bez masívneho vypadávania vlasov. Práve tu na Modrom koníku som našla tip na Dr. Ivetu Žilovú z trichologickej ambulancie v Martine. Šla som to už len vyskúšať, asi som už ani veľmi neverila, že by prišla na príčinu a našla riešenie. To ostatné už poznáte: povedala mi, že mám vyskúšať rašelinu na vlasy, že má mnoho pacientiek, ktoré sú z nej nadšené. Inú príčinu vypadávania vlasov ako seboroickú dermatitídu premiešanú asi aj so psoriázou u mňa nenašla. Mne rašelina naozaj veľmi pomohla. Stále mám fázu vypadávania vlasov na jar a jeseň, ale už nie tak veľmi/ masívne, mám to nateraz pod kontrolu. Príčiny alopécie môžu byť rôzne, nechcela som tým povedať, že rašelina je liek na všetky. Len povedať svoju skúsenosť. Seboreu je možné dostať pod kontrolu aj bylinkami - špeciálne namiešané bylinné čaje na akútnu fázu aj udržiavaciu fázu (aj psoriázy, atopického ekzému) Vám pripravia aj v Lekárni u škorpióna vo Zvolene, posielam link na eshop: https://www.avropa.eu/?srsltid=AfmBOoqvcBTo-dF0..., ale najlepšie je im zavolať ( 0918 484 113), posielajú v SR/ CZ aj do zahraničia (máme s nimi osobnú dlhodobú výbornú skúsenosť). Žiaľ, rašelinu sa mi dnes už tiež nepodarilo kúpiť cez eshop, budem ešte hľadať.
Seboreu (seboroickú dermatitídu) nie je možné vyliečiť, je to autoimunitné ochorenie. Je možné ho len dostať pod kontrolu. Od prvého pôrodu sa mi ochorenie seboroická dermatitída tak veľmi zhoršilo, že sa mi v dôsledku vypadávania vlasov tvorili plešinky. Bolo to najmä na jar, menej na jeseň - našťastie vlasy dorastali, ale potom znova fáza prudkého vypadávania a takto stále dookola 14 rokov, počas ktorých som navštívila mnoho lekárov na vylúčenie iných príčin. Popravde, seborey sme to vypadávanie ani nepripisovali, lebo do prvého pôrodu som s ňou žila takmer 20 rokov a bez masívneho vypadávania vlasov. Práve tu na Modrom koníku som našla tip na Dr. Ivetu Žilovú z trichologickej ambulancie v Martine. Šla som to už len vyskúšať, asi som už ani veľmi neverila, že by prišla na príčinu a našla riešenie. To ostatné už poznáte: povedala mi, že mám vyskúšať rašelinu na vlasy, že má mnoho pacientiek, ktoré sú z nej nadšené. Inú príčinu vypadávania vlasov ako seboroickú dermatitídu premiešanú asi aj so psoriázou u mňa nenašla. Mne rašelina naozaj veľmi pomohla. Stále mám fázu vypadávania vlasov na jar a jeseň, ale už nie tak veľmi/ masívne, mám to nateraz pod kontrolu. Príčiny alopécie môžu byť rôzne, nechcela som tým povedať, že rašelina je liek na všetky. Len povedať svoju skúsenosť. Seboreu je možné dostať pod kontrolu aj bylinkami - špeciálne namiešané bylinné čaje na akútnu fázu aj udržiavaciu fázu (aj psoriázy, atopického ekzému) Vám pripravia aj v Lekárni u škorpióna vo Zvolene, posielam link na eshop: https://www.avropa.eu/?srsltid=AfmBOoqvcBTo-dF0..., ale najlepšie je im zavolať ( 0918 484 113), posielajú v SR/ CZ aj do zahraničia (máme s nimi osobnú dlhodobú výbornú skúsenosť). Žiaľ, rašelinu sa mi dnes už tiež nepodarilo kúpiť cez eshop, budem ešte hľadať.
@sarlotka6791 ja o tom viem dosť nakoľko som tricholog a s raselinou pracujem, preto ma zaujímal efekt u vás,keďže používate iba čistú raselinu. Tá sama o sebe nedokáže pomôcť , iba veľmi kratkodobo,keď sa však používa so správnymi primesami ktoré sa cielene používajú na liečbu seborey, dokáže to dostať pokožku do stavu,kedy su výsledky dlhodobé a veľmi dobré. Samozrejme v súčinnosti všetkých opatrení,ktoré Vám pani doktorka odporučila. A áno, raselina sa už nedá kúpiť koncovému zákazníkovi, práve kôli takýmto prípadom,kedy si ju aplikovali ľudia doma a efekt nebol takmer žiadny, alebo len veľmi slabý. Už len aplikácia raseliny,kedy sa pokožka zakrýva aby pri pôsobení nedýchala je veľmi nesprávna. Tu by bolo na mieste aspoň rok zotrvať u lekárky, trichologicky, ktorá Vám cielene namiesanou raselinku vie uzasne pomôcť. Pekný večer a držím palce
Dobry den @sarlotka6791, prosim Vas, kde si raselinu kapyderm kupujete?
Dobrý deň, rašelinu KAPYDERM som kupovala cez internet (naposledy cez HEUREKA). Vtedy som si kúpila balenie 850gr, ktoré mi vydržalo celkom dlho a keď som si ju chcela kúpiť teraz, zatiaľ sa mi rašelinu KAPYDERM nepodarilo nájsť na žiadnom e-shope, pravdepodobne preto, čo je uvedené v odpovedi od "Autora" z 20.5.2026, už je zrejme možné len objednať si procedúru v zmluvných salónoch. Našla som inú organickú rašelinu na vlasy, ale NEMÁM JU ZATIAĽ ODSKÚŠANÚ - posielam Vám link: https://www.sphagnumbotanicals.cz/organicka-ras....

Ahoj, ja som bola 🙂 co ta zaujíma?