icon

Majú vaše 16-ročné dcéry melír?

26. nov 2024

Nikdy v živote som si nič nedávala na vlasy ,myslím tým farbu,melír,trvalú a to mám po päťdesiatke, dokonca ani moja mama. Dedo keď zomrel mal 87 bez síce plešatel ale šediny len sem tam, u mňa sa prvé začali objavovať iba prednedávnom. 16ročna dcéra chce ako darček k narodeninám melír a ja s tým nie som nejak stotožnená.
Ako to máte vy?

Strana
z2
nikol789
26. nov 2024

Ja by som to 16 ročnej nedovolila
Ja som si dala melir teraz, ale chce to brutálnu starostlivosť o vlasy

tina1549
26. nov 2024

sú to len vlasy, ja mám 28 a s melírom som začala keď som mala asi 12... najskôr malé pramienky a keď som bola staršia celá hlava. Pochopila by som keby nie ste stotožnená s piercingom alebo tetovaním ale melír je to najmenej a vyrastie

la_dolce_vita
26. nov 2024

Nemam sice dceru, ale za mna uplne v pohode. V tom veku uz som tiez mala taketo tuzby. Trvala a podobne experimenty, vtedy moderne 🙂) Melir moze urobit pekne vlasy.

louise
26. nov 2024

Farbím si vlasy od 17, takže v tom problém nevidím. Hlavne ak je to vkusné (kamarátkina dcéra prišla bez jej súhlasu domov s polovicou hlavy čiernou a polovicou ružovou v 15tich) a konzultuje to s Tebou. Moja dcéra má husté vlasy po pás a skôr by som ju upozornila na to, že to môže vlasom škodiť a že to chce následnú údržbu, alebo bude odrastať.

galganka
26. nov 2024

Mám 11-ročnú. Melír zatiaľ nepýtala, iba ružové vlasy a zapletené minicopíky. Melír by sme predebatovali zjavne rovnako a pravdebodobne by ho dostala 🤷🏼‍♀️

h2
26. nov 2024

Nemám dcéru a nemala som nikdy ani melír, ale určite by som nebola proti. Naschvál nepíšem, že by som jej to "dovolila", lebo si nemyslím, že toto je niečo, čo by som 16-ročnej mala, či nemala dovoliť, má dosť rokov, aby o tom rozhodla sama.

blacki
26. nov 2024

Ja by som s tým problém nemala. Sama som začala s melírom asi v 15tich. Ale teda určite by som ju radšej podporila, nech ide ku kaderníčke, než keď budú s kamarátkou možno aj tajne experimentovať. Doba, kedy sme používali nekvalitné farby doma už je preč a kaderníčka vie urobiť krásne výsledky. Pokiaľ má špinavý blond vlasy, tak ju plne chápem, je to taká farba o ničom. Tiež som túžila po presvetlení.

deedol
26. nov 2024

povedala by som jej, nech si pozrie, ako to funguje (ake chemicke latky sa pouzivaju a ci mozu nejako poskodit vlasy) a nech sa rozhodne sama podla faktov. (sama neviem, ako to je, mam tmave vlasy a nikdy som nemala ani farbu, ani melir, max hennu, takze proste nemam dost skusenosti na to, aby som jej fundovane poradila).

januska12323
26. nov 2024

V 16 môžeš byť rada, že sa opýtala. Ja by som dovolila, sú to jej vlasy.

dettilv
26. nov 2024

Tiež by som dovolila. Ale samozrejme nie zelený a modrý 😅

petracandle
26. nov 2024

Prečo by som nedovolila? Má 16 a nie 11 (tej by som nedovolila), a ak jej nedovolíš ty, tak riskuješ, že dcéra sa pokúsi o melír svojpomocne alebo od kamarátky a môže si zničiť vlasy. Radšej nech ide pekne pod dozor profesionálnej kaderníčky.

lubina
26. nov 2024

moja 16 rocna mala melir. Nechala to vyrast potom zasa, chcela to len vyskusat. Teraz na vlasoch nema zasa nic, iba svoju prirodzenu farbu. Nevidela som na tom nic zle.

slavomira236
26. nov 2024

Mojej najstarsej som spravila jeden sirsi pasik na dlhe vlasy ked mala 10. Ziaden problem casom odrastlo

lucia13022023
26. nov 2024

Jasne ze áno. Ved ma 16. Ja som mala oveľa skôr a keby mam dcéru, tiež by som jej dovolila skôr, ak by teda pýtala. Sú to len vlasy.

gladys_07
26. nov 2024

Kedy ma experimentovat, ked nie teraz? 😉

beka2309
26. nov 2024

Mne mamka nafarbila vlasy uz v 13 :D na červeno lebo som velmi prosila ale to bol len ten taky šampon a nikdy nie naozaj že farba ale v 16 som išla na peroxid a taku červenu a plus som došla domov aj s ofinou, nikto na to nebol pripraveny🤣 ale všetkym sa páčilo.. samozrejme že som sa mamky opytala a ona dovolila sice nevedela na aku farbu… ale povedala mi aj tie zle veci co sa môžu stať a celkom ľutujem že som nepočuvla lebo vlasy som mala skoro po zadok a tak sa mi zničili že sa museli ostrihať ale podľa mňa by ste jej to dovoliť mohli len jej povedzte že čo sa môže stať pri farbení vlasov. už to bude na nej že či pôjde do toho alebo nie😁😁

zuza265
26. nov 2024

V 16 som uz melir mavala. Verim, ze su vlasky, ktore to ovplyvni, ja som mala vzdy dobre vlasy a uplne v pohode. V dnesnej dobe vie kadernicka naozaj odhadnut co a ako dat na vlasky 🙂 Ja by som dovolila 🙂 najma ak je to uplne klasicky blond melir. Za mna to je uplne v pohode vek

vanilkovazmrzka
26. nov 2024

Je to pekny darcek. Potesis ju, neublizi jej to, nie je to len zbytocna hmotna haraburda, ktora sa po par dnoch bude len povalovat v skrini alebo rovno skonci v odpade.

Samozrejme nech ide do dobreho salonu a ne ze jej to budes farbit doma.

sara07
26. nov 2024

skusila by som ju presvedčit nech s farbením počká, ja ked vidím tie zničené vlasy od farbenia je mi do plaču,
ak chce teda pramene skôr by som jej kupila spolu s nou nejaké umele ktoré sa daju zacvaknut alebo pripnut ,su aj také tenšie a kvalitné

milanemila
26. nov 2024

Ano mala som melir v jej veku. Mozes jej dat spravit nieco jemne, ved nech ma radost 🤷🏼‍♀️ vybrat dobry salon a bude mat pekny darcek k narodkam. 16r je skoro dospela zena.

katkaseiner
26. nov 2024

moja mala asi 2x melir okolo veku 10-11, teraz ho nechce. Len par pramienkov jej neublíži. Tiez som mala cca od veku 12 rokov, nevidim na tom nic zle. Neide si predsa zosvetlit cierne vlasy na blond a potom zafarbit na ruzovo

ki__
26. nov 2024

Ja keď som mala 16, vlasy som si odfarbila z hnedej na blond potom na bielu. Mamu skoro šľak trafil, keď prišla z práce.
Neskôr som mala ružové, zelené, modré, fialové, červené, polku čiernu polku bielu. Teraz mám 27 a vlasy si už nefarbim vôbec. Stačilo mi 😂
Podľa mňa je super že sa ťa opýtala. A 16 je akurát vek na experimentovanie s vlasmi. Okrem toho, sú to len vlasy. Odstrihnú sa, dorastú. Určite lepšie, ako tetovanie. Odkiaľ nie je cesty späť. Teda je, ale je to drahá a bolestivá cesta.

guudy
26. nov 2024

Ja mam tiez melir dlhe roky a nemam problem so starostlivostou. Mam jemne vlasy, takze mi ich kadernicka odfarbuje jemnejsim pripravkom. S tonovanim, strihom a fukanim trva 3 hodiny.
Suhlasim, ze je to mily darcek k narodkam, najdite dobru kadernicku a bude to v pohode 🙂
Moja starsia si zacala melirovat/farbit po 18, dovtedy neprejavila zaujem. Samozrejme si to riesi sama ;)
Mladsia 17 rocna je spokojna so svojou farbou vlasov a nie je typ, co bude moc experimentovat. Mala vlasy po zadok, najvacsi ‘experiment’ doteraz bol, ze si dala skratit vlasy asi o 15 cm ;)

dixitka
26. nov 2024

Cca pred 20 rokmi, keď som bola v puberte, si tak 90 % spolužiačok farbilo vlasy. Aj chalani niektorí. Od 14-15 rokov bežne. Melír, ale aj tak, že všetky vlasy na červeno, na čierno alebo naopak na blond… čiže áno, dovolila by som to 16 r. dcére.

aalt
26. nov 2024

Moja "dostala" melir k 14. narodeninam. Mal byt docasny "divoky", nakoniec vymysleli s kadernickou iba taky "jemny" aby mohol ostat.

simca06022011
26. nov 2024

v 15-16tich mi mama dovolila melir na tie predne vlasy (to sa tak nosilo.. ak si pamatate, tie dva pramienky :DD) a potom som isla na melir na celu hlavu myslim do roka... ja by som skor bola opatrna s vyberom kadernictva, nech jej neznicia vlasy. napr. maturovat som isla s trvalou :DDDD spickovo to vyzeralo :DD a potom som sa dala ostrihat na 15-20cm, z vlasov pod lopatky...:D
V 14tich by som nenechala.. jednak u nas na zs je to zakazane, ale ani mi to k tomu nepride. Stredna skola je na taketo experimenty akurat :D

lindous
26. nov 2024

Prvý melir som som mala možno v 6. triede na ZŠ, pár pramienkov, od 16 sa farbiť komplet, všetky odtiene červenej som prešla v tom veku, moje vlasy sú viac než ok (aj podľa každej kadernícky, ktorej som prešla cez ruky) 😊

mabenn
26. nov 2024

v tomto veku som mala povolenu hennu a velmi odporucam mladej

jesenzima
26. nov 2024

Sú to len vlasy. Moja dcéra, keď mala 5, chodila celé leto s ružovými vlasmi ... Ak by chcela melír, kľudne jej ho dovolím aj teraz 🙂

simik22
26. nov 2024

Samozrejme že áno.

Strana
z2