Makeup spôsobuje šupiny na tvári a vo vlasoch?
Keď sa namaľujem makeupom mám šupiny po tvári + šupiny v hlave pokiaľ nenafarbim vlasy
Dobrý deň. Prečo to ? Urobí sa mi to pri hocijakom makeupe alebo báze. A v hlave ani nehovorím čo mám, ako náhle si nafarbim vlasy, zmizne to z hlavy ale akonáhle mám kúsok vyrastené vlasy hotovo , zas celá hlava šupinata... A tvar po namalovaní otrasná, šupiny hnusne... Poraďte mi niečo čo používať... Nestarám sa o pleť nejako extra lebo neviem. O dať.... Kozmetičky na blízku nemám bývame na dedine. Nemala som s tým problém , ale posledný rok je to takto.... Kľudne aj typy čo kúpiť. Vďaka prikladám foto

@bluehorsee asi to skor myslela tak,ze piling je ovela vhodnejsi enzymaticky. Pripadne aj chemicky,len s tym treba vediet robit. Proste mechanicke suchanie pleti ano,ma efekt,ale z tychto moznosti je asi najhorsie.
Určite zabudni na mechanické šúchanie pleti drsnými zrniečkami peelingu alebo nebodaj šúchaním tváre kefkou. Už dávno sa toto neodporúča a je to prežitok. Tak isto žiadnu micelarnu vodu nepoužívaj. Tá sa používa jedine ak na odličenie a aj to ju potom treba z pleti zmyť. Je to ale taký silný odličovač, že ti z tváre zmyje aj to prospešné.
Ja som inak bývalá miss šupinková tvár. 😅
Úplne to prestalo keď som konečne zistila že v podstate nemám problematickú pleť ale zmiešanú a hlavne ju treba čo najviac hydratovať.
V domnienke že ju mám problematickú som používala tie najdrahšie krémy od Vichy, Laroche, Bioderma a iné ale nevhodné. Takisto umývacie gély a micelárne vody. Chodila som potom ku kozmetičke a tá mi to pekne vysvetlila aj s tou micelarkou prečo ju mám okamžite hodiť do koša a nepoužívať drsné peelingy. Micelárku teraz síce mám, ale používam ju len v prípade že si zle namaľujem linku na očiach a potrebujem to opraviť...keďže micelárlka je ako zmizík, tak stačí jeden mini ťah vatovou paličkou a je to.
Takže u mňa stačilo veľa hydratovať, prestať robiť drsné peelingy a po šupinkách už dlhé roky ani stopa. 🙂
@evaachesa a čím si presne hydratovala ? Ako si čistis večer pleť ?
@domi2425 ešteže ťa tu máme Vasilisa😃
@fashionshop88 posledné 2 roky a možno aj o niečo dlhšie používam prevažne kórejskú kozmetiku a odvtedy mám pleť ozaj veľmi fajn, netvoria sa mi už ani vyrážky ako kedysi. Máme tu aj skupinu na MK Kórejská kozmetika ak by si sa chcela inšpirovať ako ja.
Večer robím 2 krokové čistenie. Odlíčim sa olejovým odličovačom len vmasírovanim do pleti (žiadne tampóny nepoužívam), makeup a nečistoty sa pekne rozpustia, následne zmyjem vodou a použijem ešte umývaciu emulziu. Potom toner, esencia, krém. Samozrejme môžeš si pridať ešte aj nejaké sérum podľa potreby. Krém mám teraz od Rovectin Lotus water cream a je veľmi super.
@fashionshop88 ja pouuivam tieto mne osobne vyhovuju najviac ale zajdi si do lekarne a vypytaj si vzorky su zdarma a nevyhodis 100e zbytocne ak ti nebudu vyhovovat
@bluehorsee skor teba je stastie mat, ved ty sa rozumies😚mozes byt ironicka kolko chces, nic zle som ti nenapisala a pokial nevies prijat ze niekto s tebou nesuhlasi tak neprispievaj do diskusii
Ja mám pleť bez problémovú ale suchú jak sviňa🙈nikdy som žiadne krémy ani malé Up nepoužíval. Prišlo to po 30tke. Ja viem z emoja rada možno vyznie smiešne ale ja si kupujem balea denný krém s OF 25 a niaciamidom(modrá krabička)natukam si bodky na tvár a do tých bodiek tuknem bodky make upu. Mne totiž netreba vrstvu len zjednotiť farbu pleti. Takto to rozotrieme spolu s krémom a od kedy to takto robím nemám absolútne žiadny problém. Ale mne ten krém 100% ssodl ja nemôžem nič mastnejšie lebo sa pod tým potim. Na noc si dávam balea céčko sérum. Od kedy mám takúto rutinu je to o 100% lepšie.
@fashionshop88 cerave je super na suchu pleť ráno a večer používam ich biely gel na umývanie pleti na suchu pleť už ten pekne zhydratuje a na to ich kremy na suchu pleť všetky sú zatiaľ za mňa super a na to už hocijakú bázu a makeup
@fashionshop88 máš suchu pleť a aj veľa malých chĺpkov. Skús si ju oholiť ziletkami na to určenými. Použi dobrý hydratacny krém alebo kyselinu hyauloronovu.
@fashionshop88 nepoužívať makeup s matným finišom.Naniesť hydratačný krém pod makeup a žiadny púder.Makeup ktorý nevysuší , určite po ňom nebudete mať suchú pokožku a po ktorom budete mať krásnu pleť,je ryor.Ja som vyskúšala veľa makeupov od lacných až po najdrahšie značky a tento je topka, najlepší
Ja mam uplny opak mam extremne az lepkavu plet po make up
Ked sa nalicim vsetko ok ale po 4 hod jak lepidlo som mam 43 rokov a trapim sa stym uz dlho kremy pudre make upi fixacne spreje podkladove bazy uz som vyskusala všetko som jak v drogerii a stale to iste
Plet si cistym aj rano a aj vecer nocny krem pouzivam garnier gelovej konzistencie a krem tiez taky isty ale denny. Podkladova baza je od alverde make up maybelline matny neviem kde robim chybu..
@fashionshop88 alergia

@kulumulu123 vieš mi poradiť naozaj dobrý hydra krém a Hydra makeup?