icon

Mám dávať tringelt na pedikúre?

10. jún 2025

Ahojte žienky, dávate na pedikúre tringelt? U nás napríklad pedikúra s lakovaním je 40€, tak či by ste dali ešte k tomu. Ďakujem 😊

luccija
10. jún 2025

Nepridávam nikde nič okrem reštaurácie.Ja si nepytam blok tam je tringelt🙂

stellarstar
10. jún 2025

Nechodím ale kaderníčke som vždy dala aj v reštike či pizza donáške dávam

guudy
10. jún 2025

Ja som vzdy davala. Najma preto, ze v salonoch ziju tie manikerky najma z tringeltov. Takisto davam v restauracii, kadernicke, kurierom wolt, v podstate vsade, kde som v sluzbach spokojna.

marca12
10. jún 2025

Podla nalady a spokojnosti. Zvycajne davam maly tringelt.

mmonika
10. jún 2025

u nas je pedikura sa gel lakom cca 30 evri a tringelt davam . Ale ja ma veľmi dobru pedikerku, takže nie je o com .. 🙂

bytc20
10. jún 2025

Nedavam, platim viac nez dost. Necham si vydat presne. Za posledne roky zdvihla ceny o 10e a blok tiez nedava. Ako pardon. Aky tringelt este?! Mne tiez k vyplate zamestnavatel neprihodi este par stovak akoze tringelt.

procrastique
10. jún 2025

Ak idem do veľkej prevádzky, kde viem že tie baby pracujú na TPP / živnosť, tak dám.
Ak idem k malej súkromníčke, nedám.

rozculena
11. jún 2025
@procrastique

Ak idem do veľkej prevádzky, kde viem že tie baby pracujú na TPP / živnosť, tak dám.
Ak idem k malej súkromníčke, nedám.

@procrastique a aký je rozdiel medzi živnosťou vo veľkej prevádzke a malou súkromníčkou?

janka_266
11. jún 2025
@rozculena

@procrastique a aký je rozdiel medzi živnosťou vo veľkej prevádzke a malou súkromníčkou?

@rozculena že vo veľkej prevádzke si neurčuje ceny sama, ale majiteľ a keď robí na seba, tak si ich stanoví sama, a teda zrejme ich má v takej výške, aby v pohode vyžila

procrastique
11. jún 2025
@rozculena

@rozculena Súkromníčka má ceny nastavené adekvátne a také aké si ona sama určí, zatiaľ čo zamestnanec, či už na TPP alebo živnostník, tam väčšinou zarába normálnu hodinovku, ktorá teda vysoká nie je.
Väčšinou to robia ženy popri MD,RD, alebo tú prácu často zoberú aby mali pomerne flexibilné pracovné hodiny, ale finančná odmena nie je adekvátna. Zisk z ich práce jednoducho zhrabne logicky majiteľ firmy/prevádzky.

Zatiaľ čo súkromníčka si zisk necháva celý, nie je odkázaná na hodinovú mzdu.

procrastique
11. jún 2025
@rozculena

@rozculena V podstate inak som to chcela povedať, väčšinou tam tie živnostníčky sú len okrádané a s reálnou živnosťou to nemá nič spoločné. Je to vlastne zamestnanec, len si musí platiť odvody sám a nedisponuje žiadnou výhodou oproti TPP, skôr naopak. Tak preto im dávam extra peniaze, na rozdiel od súkromnej podnikateľky.

janulicek45
11. jún 2025

Včera som bola akurát na pedikure a nedala mi bloček takže jasné že nedám tringelt aj ja chcem taku robotu kde robim celý deň a peniaze mi idú rovno do vačku ;)