icon

Mám klientke za meškanie zvýšiť cenu?

rozalka_13
19. aug 2023

Ahojte. Chcem sa opýtať kozmetičiek a vizážistiek, čo by robili na mojom mieste. Jedna zákazníčka mala prísť na 11:00, hodinu a 45 minút meškala… skoro dve hodiny som sedela len tak na prázdno… akoby ste konali v tomto prípade ? Zvýšili cenu? Alebo ako riešite tieto situácie

mandzula
19. aug 2023

@rozalka_13 moja kozmeticka to riesi tak, ze ak jej toto zakaznicka urobi 2x, neda jej dalsi termin.

vkatush
19. aug 2023

@rozalka_13 nie som z fachu, ale ak máš stálu klientelu, tak by som 1x nechala tak (ak vážny dôvod a dopredu zavolá), 2x za každých 15 minút omeškania účtujem 5€ a 3x odmietam dať termín.

Viem, že jeden salón má, že 1x je nejaká pokuta, ak nedajú dostatočne dopredu vedieť a 2x už nedajú termín, idú zákazníci na black list.

melanta
19. aug 2023

@rozalka_13 zavolala vopred a opýtala sa, či môže meškať takmer 2 hodiny? Ak áno, tak jednorazovo by som to neriešila. Inak by som si účtovala kľudne aj 50% vyššiu sumu. Kozmetička kaderníčka síce robia službu mne, nie ja im. Ale mám voči nim nejakú účtu a rešpekt. A ak nemám, tak som okej s tým, aby som za svoju neserióznosť priplatila.

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

@rozalka_13 a 2 hodiny si na ňu čakala prečo?

ku kozmeticke nechodím, ale kamoška kaderníčka nemá čas aby čakala 2h a potom sa ešte hodinu venovala tej čo mešká, ona má plno, čiže bez urážky, ale plno asi nemáš a si vďačná za klientku, takže závisí na tebe ako sa k tomu postavis

nika_val
19. aug 2023

Ak ai kvoli tomu jej meškaniu musela posunuť nejaku inu zakazníčku tak by som to neeakceptovala a riešila tak ako vyššie píšu
Nejaka ta pokuta za meškanie a ak to spraví 2x tak nedať další termín
Ak máš priestor na to že máš menej klientiek, a kvoli tejto meškajúcej žiadna iná nebola odsunuta na neskôr tak by som to neriešila a bola rada za klientku (aj keď nezodpovednú - max by som jej povedala že nabuduce nech aspon zavolá)

jaass
19. aug 2023

@rozalka_13 aký bol dôvod meškania?

tosomja
19. aug 2023

Keby som bola kozmetička, kaderníčka a objednávala na čas, tak uprednostnim ďalšiu v poradí a tá by musela čakať, resp. Sa predobjednať.

rozalka_13
autor
19. aug 2023

No dievčatá. Mám klientelu stálu, mám veľa žien a musela som kvôli nej zrušiť, poposúvať iné zakazničky, pretože ma prosila, že bude meskat 20 minút, tak okej to človek zvládne. Baby, ale ona nakoniec po dvoch hodinách mi napísala, že to nebude stíhať 🤦🏻‍♀️🙈 Jedná sa o líčenie v sobotu… stalo sa mi to minulú sobotu a mohla som dať radšej príležitosť inej žene

tosomja
19. aug 2023

@rozalka_13 a ako si to poriesila?

nelca0510
19. aug 2023

@rozalka_13 a toto sa ti vážne stalo po 1x? Keď píšeš,že máš stáli klientelu. Je to také prekvapivé,že sa ti ešte nič takéto nestalo.
Ja som raz meškala na kozmetiku pol hodinu,vopred som dala vedieť,tak mi urobila len obocko.

taminka1986
19. aug 2023

@rozalka_13 ja by som jej dala zaplatit tie 2hodiny mojho casu ako keby tam bola. Nesedim tam naprazdno predsa preto ze ma to bavi.
Mne sa raz stalo ze som meskala na nechty 5min.kvoli zhustenej doprave,volala som nechtarke,ospravedlnila sa a ked som od nej odchadzala za nechty kde si uctuje 25e som nechala 30. Pre moj lepsi pocit. Inak ona nepytala nic,ale mne to prislo velmi blbe ze som nebola schopllna prist nacas.

juliet86
19. aug 2023

pokial to nebola.situacia tiou dopravna nehoda uraz porod alebo ina necakana udalost nechala by som si to preplatit.

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

za sobotné líčenie si ber zálohy, či od stálej alebo jednorazovej. a je maximálne neprofesionálne aby si zrušila a posúvala iné klientky kvôli meškajúcej 🙈 toto je každým príspevkom "lepšie" 🙄

nikaeli
19. aug 2023

@rozalka_13 ak by som bola tvojou zákazníčkou a som objednaná na sobotné líčenie na konkrétny čas a ty ma zrušíš, či posunieš o hodinu, dve kvôli meškajúcej predomnou, viac by som k tebe neprišla.. som prekvapená, že to tvojim ďalším klientkám vyhovovalo.. ak idem v sobotu na svadbu, či oslavu, väčšinou mám všetko časovo 'napasované'.. ak si chcela tejto konkrétnej vyhovieť a nalíčiť ju napriek meškaniu, mala prísť ako posledná po všetkých objednaných 🤷🏻‍♀️

nikaeli
19. aug 2023

@rozalka_13 a teda chápem to správne, že ona nakoniec vôbec neprišla? za čo chceš teda zvýšiť cenu? za absenciu? nabudúce by som jej termín nedala.. a na líčenie brala zálohu 😉

ropucha6
19. aug 2023

Urcite by kvoli mne kadernicka neposuvala dalsie klientky aj ked k nej chodim 10+rokov 🙂 ma tam samozrejme nejaku rezervu, ak by zeny meskali do tych 15-20min, to sa da prezit. Mas poucenie, tejto by som len napisala, ze ziadas zaplatit (aj ked asi nic z toho) a nabuduce neobjednat.

nikpa
19. aug 2023

@rozalka_13 toto majú väčšinou kadernícky, vizážistky, zubári a napr. aj naša logopedička ošetrené tak, že všetci si to môžu prečítať už pri vstupe alebo na internetovej stránke kde sa objednava. Väčšina má buď finančnú pokutu alebo pri opakovaní automaticky klienta vyradia. A ani sa nečudujem, čas sú peniaze a nie je to len porekadlo. Je to veľká drzosť a neúcta keď niekto ťahá za nos, že za 20min príde a nakoniec to dopadlo ako to dopadlo. Mňa by teda vytočila do vyvrtky, viac by som jej termín nedala. Samozrejme môže sa stať nepríjemnosť, papuča na aute, volajú zo škôlky že treba prísť hneď pre dieťa... Ale to sú iné prípady, ktoré človek chápe.

nika_val
19. aug 2023

@rozalka_13 prosim ťa čisto iba zo zvedavosti ale ako reagovali tie klientky po nej keď si im posunula termín?
Myslim si že teraz už nič nespravíš, je to tyžden dozadu, klientka nakoniec neprišla .. nabuduce by som jej termin nedala žiadny!
A tie ktore si odsunula tým by som dala menšiu zlavu nabuduce za vzniknute nedorozumenie

michaela329
19. aug 2023

@rozalka_13 ak bol vážny dôvod, neriešila by som. Ak by sa opakovalo, nedostala by ďalší termín. Moja alergologicka si napriklad pri nedostaveni sa uctuje poplatok za objednávku v ďalšom termíne. A nie maly.

kacena4
19. aug 2023

dolezite je ci mas v cenniku polosku, ktoru jej chces nauctocat ?storno? alebo ako chces zvysit cenu oficiálne?

zuzanka.zuzu
19. aug 2023

@kacena4 oficiálne? čo si včerajšia? dáva sa ostrihanie dlhých vlasov namiesto polodlhych, umytie stredného auta namiesto malého, administratívny poplatok je vo všetkých ambulanciach... 😀 zvýšiť cenu je to najmenej (kozmeticka dá tónovanie navyše alebo čo, nechodím k nim tak neviem ale vyššie spomenuté príklady sú reálne)

renab
19. aug 2023

Celemu tomu nerozumiem. Pises, ze meskala 45 minut a ty si 2 hodiny na nu cakala....
Keby mi zavolala, ze bude meskat 20 minut, rovno by som jej povedala, ze ju preobjednam, lebo mam ine klientky.

janai1
19. aug 2023

@renab však tam píše ze meskala hodinu a 45 minút

@rozalka_13 takže ty si ostatné ženy posunula minimálne o 3 hodiny? No šľahlo by ma keby mi toto urobíš a v živote by som k tebe už nešla

renab
20. aug 2023

@janai1 ja som citala, ze mala prist na 11tu hodinu 🤦‍♀️🤷‍♀️. Akosi som prehliadla ciarku.
Ale aj tak, presuvat ostatne klientky mi pride voci nim nefer.

patrisaa
22. aug 2023

Ak sa nevie dostaviť tak jej ruším termín, nikdy neobmedzujem ostatné klientky kvôli niekomu inému. Ak mám náhodou voľný termín po celom pracovnom dni a nevadí mi zostať dlhšie, tak ju vezmem tam. Ak sa to opakuje znova, vysvetlím že takýto prístup u mňa netolerujem.