Mám mastné vlasy. Čo mi pomôže?
Ahojte žienky,
chcem sa poradiť. Vlasy som si kedysi umývala len 2× do týždňa, nikdy nie častejšie a úplne to stačilo. Teraz sa mi ale strašne začali masnieť 😕
Umyjem si ich – prvý deň po umytí sú fajn, druhý deň sú ešte tak v pohode, ale už nie sú také čerstvé a na tretí deň sú už strašne mastné, takže si ich musím hneď zasa umývať.
Používam šampón a kondicioner od Alverde, čiapku skoro vôbec nenosím.
Máte s tým niektorá skúsenosť? Budem vďačná za každú radu 💛
Umývam si vlasy každý druhý deň. Max. 1x za 3 dni. Nič neobvyklé na to nevidím. Skôr mi nepríde normálne umývať si vlasy 1x do týždňa. Skús vyradiť kondicionér,alebo dať len bezoplachový na konce vlasov. Šampóny treba len skúšať.
@veronika_286 skús šetrnejšie šampóny a kondicionér vynechaj, menej je viac, bez parabénov, silikónu, skor kozmetika pre deti, alebo dixi, bupi, luna
Tiez to tak mam. Dva dni su fajn, treti uz len max do copu, trochu refresh so suchym samponom a vecer musim umyt. Pouzivam len prirodne sampony (kvitok) ale rozdiel v mastneni sa nezmenil.
ja musim kazdy den, na druhy den uz s tak mastnymi nemozem ist nikde, niekedy umyjem na obed a o polnoci uz mastne
Ideal umývať raz za dva dni,ja napríklad pracujem krátky dlhý týždeň a keď idem do prace si umývam vlasy každé ráno a keď mám voľno nechám im trošku kľudu.Vlasy vždy fenujem.Nikdy nechod spat s mokrými vlasmi ,pretože ešte skôr začínajú mastnieť.Umyť ,vyfukať vlasy s teplým vzduchom samozrejme nie úplne blízko korienkov a na konce potom zvyknem dať olejček.
Pridaj lyžičku sódy bikarbóny do šampónu a vmasíruj do vlasov 3x v mesiaci, nie často, sóda odstraňuje mastnotu. Potom zmiešaj 2-3 kvapky tea tree oleja so šampónom, alebo kondicionérom a nechaj pôsobiť 3 minúty, olej je antibakteriálny, odstráni pliesne a kvasinky z pokožky hlavy. Veľmi dobrá a výživná maska pre mastné vlasy je z 2 žĺtkov a 1-2 lyžičiek kvalitného medu od včelára (môžeš pridať esenciálny olej citrón, eucaliptus) vmasíruj do suchých vlasov a nechaj pôsobiť 20 minút, vtedy nezmývaj vlasy sódou. Súhlasím s ivicatolic.
Niekedy je rychla záchrana suchý šampon.
umyvaj si ich len vodou bez samponu... mozno to bude prve dni a tyzdne pre teba divne, ale casom sa ti uplne mastit prestanu
@veronika_286 co by som dala za to keby som mala mastne az treti den… ach jaj , ja mam mastne do 24 h ale tak ze “ mokra hlava” akoby na pohlad. Mam to tak od 10r. az dodnes nic nepomohlo nikdy… uz to neriesim umyjem denne, skusala som 4 roky umyvat kazdy druhy den ci sa to aspon mierne zlepsi a ci sa podari posunut o dalsi den… absolutne nic iba som vyzerala kazdy druhy den v praci strasne hambila som sa,,,,, citila som pohlady… pretoze keby to vidis ako mastne to je za jeden den a stretnes ma, nepoznas ma povies si “ tak takto si hlavu asi neumyvala minimalne tyzden” . Nepomohlo ani farbenie proste nic. Neriesim to umytie vlasov je sucast dennej sprchy
ja musim kazdy den, na druhy den uz s tak mastnymi nemozem ist nikde, niekedy umyjem na obed a o polnoci uz mastne
@anonym_8ef3a6 ja rovnako
@veronika_286 co by som dala za to keby som mala mastne az treti den… ach jaj , ja mam mastne do 24 h ale tak ze “ mokra hlava” akoby na pohlad. Mam to tak od 10r. az dodnes nic nepomohlo nikdy… uz to neriesim umyjem denne, skusala som 4 roky umyvat kazdy druhy den ci sa to aspon mierne zlepsi a ci sa podari posunut o dalsi den… absolutne nic iba som vyzerala kazdy druhy den v praci strasne hambila som sa,,,,, citila som pohlady… pretoze keby to vidis ako mastne to je za jeden den a stretnes ma, nepoznas ma povies si “ tak takto si hlavu asi neumyvala minimalne tyzden” . Nepomohlo ani farbenie proste nic. Neriesim to umytie vlasov je sucast dennej sprchy
@akinom0077 presne. Keď treba, umývam denne.
Ja si umývam vlasy každý deň, je už plno výskumov na to, že to vôbec nevadí - ani neviem, prečo bolo pred pár rokmi moderné si vlasy neumývať alebo nepoužívať šampón. 🤮

@veronika_286 najprv si si umývala vlasy 2x do týždňa a teraz už na tretí deň si musíš umyť vlasy?
Neviem ci vieš, ale týždeň ma 7 dní 🙈
Tak predtým si si ich umyla každý 3-4 deň, teraz každý 3...
Toto sú veci nad ktorými nemá zmysel uvažovať, pokiaľ nemáš aj iné problémy.
Poznám ženy, ktoré si ráno vlasy umyju a večer ich majú mastne