icon

Mám používať dezinfekciu na pleť?

22. júl 2025

Pozdravujem mám otázku mám problematickú pleť niekde som čítala že pomohlo niekomu čistiť si ju s dezinfekciou. Kúpila som chiroderm pachne veľmi silno po alkohole ale moja pleť je v nenormálne dobrom stave myslíte že je to problém ? Ďakujem za odpovede

laurinka27
22. júl 2025

Chiroderm je podľa mňa slabučký, ja si dávam radšej Savo, odkedy som sa s koňom zrazila. 🤪

autor
22. júl 2025
@laurinka27

Chiroderm je podľa mňa slabučký, ja si dávam radšej Savo, odkedy som sa s koňom zrazila. 🤪

@laurinka27 čiže to asi není správna voľba ? Dobre som rozumela tvoj komentár?

beata_k
22. júl 2025

@anonym_autor Chiroderm je dezinfekčný prípravok určený primárne na hygienickú a chirurgickú dezinfekciu rúk. Obsahuje vysoké percento alkoholu (etanol alebo propan-2-ol) a ďalšie látky, ktoré sú účinné proti baktériám, vírusom a plesniam. Nie je však určený na bežné použitie na pokožku tváre.

Prečo nie je vhodný na pleť:

Obsahuje vysoké množstvo alkoholu, ktorý môže pokožku výrazne vysušiť a podráždiť.

Tvár je citlivejšia než ruky, najmä v oblasti okolo očí.

Nepodporuje kožnú bariéru, ale ju môže narušiť – to môže viesť k začervenaniu, šupinateniu alebo páleniu.

anonym_97a77f
22. júl 2025
@laurinka27

@laurinka27 vtipná za každú cenu ?

minenkaa
22. júl 2025

@anonym_autor v čom presne ta dezinfekcia ma pomôcť

thereisabear
22. júl 2025

Keď si chceš už úplne doraziť pleť, tak smelo do toho.

rozculena
22. júl 2025

@anonym_autor a predtým bola pleť v akom stave,konkrétne

drews_beauty
23. júl 2025

S tým treba ísť ku kožnej a neskúšať každú somarinu z internetu, ktorá ti môže poškodiť pleť..

marcellka32
23. júl 2025

Dezinfekcie obsahujú veľa alkoholu, čo vôbec nie je vhodné ani dobré pre pleť..ak chces udržať peknú pleť, stačí čistiaci gél, krém, SPF

veronikah96
23. júl 2025

Dezinfekcia na pleť nepatrí, ten alkohol v nej ti kompletne zničí kožnú bariéru a vysuší plet, čo bude viesť ku ešte väčším problémom.