icon

Môže 16-ročná používať Philips Lumea IPL epilátor?

Dnes o 14:41

Ahojte,

riesime doma jednu vec a zaujimaju ma vase skusenosti 🙂

Moja dcera ma 16 rokov a pokukuje po IPL epilatore Philips Lumea. Tvrdí, ze by mala pokoj od holenia a vraj ho pouzivaju aj jej kamaratky.

Zaujima ma, ci je to v tomto veku v poriadku. Pouzivali, používajú ho vase dcery? Mali ste nejake obavy alebo ste to brali ako beznu sucast starostlivosti o telo?

anonym_849a06
Dnes o 14:45

Jasne, že môže. Má 16, nie 3apol

cholitko
Dnes o 14:48

Podľa mňa až od 18

anonym_aaad01
Dnes o 14:54
@cholitko

Podľa mňa až od 18

@cholitko a čo sa jej v 18 chlpi zmenia na “dospelé”? Jasné že može preboha, chlp ako chlp

mandzula
Dnes o 15:08

Zo stranky Philips
Philips Support
At what age can I use Philips Lumea?
Do not use Lumea if you are under the age of 18 years or above 65 years as the device was not tested on these age groups.

anonym_142cdf
Dnes o 15:37
@mandzula

Zo stranky Philips
Philips Support
At what age can I use Philips Lumea?
Do not use Lumea if you are under the age of 18 years or above 65 years as the device was not tested on these age groups.

@mandzula rozdiel medzi chlpmi u 16ročnej a u 18ročnej? nebavíme sa o ochlpení malého decka, ktoré má lemné ch´pky, ale predpokladám, že o tvrdých chlpoch, ktoré vadia dotyčnej a nechce sa jej ich holiť. a keď máš už 66 rokov nemôžeš používať lumeu? to je taká blbosť, presne ako s tým pod 18. len preto,že to oni netestovali, nemáš povedané, že nemôžeš

anonym_142cdf
Dnes o 15:40

odpoveď AI

môže sa lumea použiť aj vo veku 16 rokoch?

Áno, používanie IPL zariadení, ako je napríklad Lumea, môže byť možné aj vo veku 16 rokov, ale závisí to od odporúčaní výrobcu a často aj od súhlasu rodiča alebo zákonného zástupcu.

Pri zariadeniach Philips Lumea výrobca zvyčajne uvádza, že sú určené pre osoby staršie ako 18 rokov. Nie je to preto, že by boli automaticky nebezpečné pre 16-ročných, ale preto, že počas puberty sa hormonálne zmeny môžu prejavovať ďalším rastom chĺpkov, takže výsledky nemusia byť také stabilné.

mandzula
Dnes o 15:43
@anonym_142cdf

@mandzula rozdiel medzi chlpmi u 16ročnej a u 18ročnej? nebavíme sa o ochlpení malého decka, ktoré má lemné ch´pky, ale predpokladám, že o tvrdých chlpoch, ktoré vadia dotyčnej a nechce sa jej ich holiť. a keď máš už 66 rokov nemôžeš používať lumeu? to je taká blbosť, presne ako s tým pod 18. len preto,že to oni netestovali, nemáš povedané, že nemôžeš

@anonym_142cdf Skopirovala som odporucania vyrobcu. Nech si kazdy vyvodi svoje zavery.

mondolina
Dnes o 15:51

pravdaže môže

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
vikusjk
Dnes o 16:01

@anonym_autor práve dnes som si o tom čítala, lebo dcére sa robia zápaly folikul na nohe z holenia žiletkou, ale moja má iba 14r. Pozerala som po iných možnostiach, ako holenie žiletkou a tiež čítala o IPL prístrojoch. tie sú odporúčané väčšinou vo vyššom veku z dôvodu rozhádzaných hormónov, vtedy proste ten prístroj nebude taký účinný. Ak je už menštruácia ustálená (okolo 16 r. už väčšinou je) tak je to v pohode. Pre moju som teda zatiaľ vymyslela iba skúsiť holiť depilátorom (strojčekom na holenie) a IPL až neskôr - okrem iného ho nemôže na zapálené miesta na koži, čiže tak či tak by ho mohla až po zahojení.

anonym_5b2ff1
Dnes o 16:24

Super za tuto otazku, mne ju polozila 11-rocna - ale bavime sa len o pazuchach. Povedala som, ze to neviem, ze musim zistit...

lucik194
Dnes o 16:49

no aj v 16 rokoch baby este mnohe nemaju ustalene hormony.

tak aby nebola prekvapena, ze to proste nefunguje .....
preto je tam odporucanie od 18 r. a detto druha vec predajca sa chrani proti zalobam, lebo predpokladám, ze sám netestoval nic na teens .....

ja som nedovolila.

a druha vec, ak to raz zacne robit, uz bude musiet stale .... to nie je , ze teraz rok blyskam, super vsetko prestalo rast tak sa nato vykaslem....... lebo ak to prestane robit do 6 mesiacov to ma naspat (moja vlastna skusenost). o tom sa nikde nepise

michaela329
Dnes o 16:58

@anonym_autor samozrejme, že môže. Na tom fakt nie je nič nebezpečné.