icon

Môže Alpa skutočne pomôcť na akné?

4. jan 2025

ahojte, uz dlhsie mam problemy s akne, drzi ma to od puberty az do dospelosti. vyskusal som ozaj vsetko, od drahej zahranicnej a setrnej kozmetiky az po drogerkove klasiky.. dermatologicka mi predpisala vodicku ktora nezaberala no dozvedel som sa, ze alpa je pri akne, drobnych rankach a jazvach vhodna... viem, ze znizuje ph a narusa koznu barieru no posobi protizapalovo a dezinfikuje. skusil som to dnes a prijemne tak uvidime ci to vypali🙂 budem vam povdacny za vase skusenosti, rady a know-how🙂

marca12
4. jan 2025

Mal by si ist ku kozmeticke

lasona
4. jan 2025

Alpa veľmi vysuši a výsledok bude zase len premastenie pleti. Akné je totiž porucha mazotvorby. Ja rozumiem ze ci zúfalý, ale alpu by som si určite na pleť nedavala

pralinka86
4. jan 2025

Skus acnemy este vyskusat

denkabemommy
4. jan 2025

Čokoľvek na tvár ale výhradne bez alkoholu 🙈 urobí to viac škody ako osohu. Nejde o to, že zmení pH pokožky ale o to, že ti kožu vysuší a tá začne ešte viac mastnieť a skončíš v nekonečnom zamotanom kruhu 🙈.

Hĺbkové čistenie u kozmetičky -pravidelne, aj 2x mesačne. A kvalitná kozmetika -žiadna alpa, ani nič s obsahom alkoholu

oli18
4. jan 2025

Ala ti neposkodi. Kludne vyskusaj.

veselo_neveselo
4. jan 2025

Alpa na plet fakt nepatri.

Napis, ako sa staras o plet, a o seba, a my ti vypichneme kde sa da zlepsit.
Ale ja som lresvedcena, ze akne je bud hormonalnou xalezitostou, alebo odrazom traviaceho traktu, tak ti rovno napisem, co by si mohol skusit. Predpokladam ze bakterialne infekcie nemas, a mas naozaj akne a nie iny kozny problem.

Ziadny alkohol a fajcenie, to je zaklad.
Ziadne mliecne vyrobky, mlieko, syr,...ak musis, biely zivy jogurt jedz, kefir tiez, ale ak mozes tak ho vysad tiez. (Mnohokrat je akne reakcia na mlieko.)

Ak zvladnes, skus casom jest aj bez lepku. Rovnaky dovod. Alebo cim menej, tym lepsie, a uprednostnuj celozrnne.

Pridaj zeleniny. Mozno si myslis, ze jej jes dost, ale stavila by som sa, ze je to stale malo. Pridaj. Kazdy den zelene listove salaty.

Dopln vitamin D.
Pridaj orechy a semiacka. Vlasske, mandle, chia, tekvicove, a urcite lanove semiacko do stravy. Denne.
Pridaj strukoviny. Ak ich jes malo, pridavaj postupne, aby ta netrapili vetry. Ale pridaj. Cicer je vyborny, nauc sa jest hummus, ten je velmi versatilny.

Vo sa kozmetiky tyka, potrebujes ukludnujucu a hydratujucu. Nic ine ta nemusi zaujimat. Pozeraj neparfemovane a sensitive zlozenia. Nemusis mat nic co je anti-akne.
Potrebujes nieco na cistenie, mozno ukludnujuce serum, a hydratacny krem, a spf. Ziadnu alpu.

veselo_neveselo
4. jan 2025

A este som zabudla na jednu vec, men si obliecku na vankusi kazde dva-tri dni. Niekedy aj toto zhorsuje stav, vraj. Za pokus nic nedas 🙂

autor
4. jan 2025

@veselo_neveselo napisal som ti spravu🙂

taktotedanie
5. jan 2025

Siahol si podla mna po tom najhorsom co si mohol
Rany dezinfikuj betadinom a ries kozmeticku, koznu, alergologa ohladom potravinovych alergii a intolerancii
Potrebujes poradit pripravky vhodne pre teba
Ja osobne nedam dopistit na korejsku kozmetiku avsak ake pripravky som mala poradene od odbornika

margotka17
7. jan 2025

Skúsal si repikovy čaj na pleť či medovu masku? Medom potrieť pleť aspoň na 20 minút a opláchnuť repikovym čajom.

evelinka222222
8. jan 2025

Dobrý deň, rozumiem vám. Vyskúšala som tiež úplne všetko, roky som chodila kožnej a užívala aj silné lieky a nič nepomáhalo. Ľahko sa radi, kto to nezažil, vôbec to nema jednoduché riešenie....dám si kremík a všetko sa vyrieši. Problém ide z vnútra, pre mňa sa stalo jediným riešením zdravá strava až odvtedy je to v pohode. Držím palce.

autor
8. jan 2025

@evelinka222222 dakujem krasne🙂