icon

Môže holenie tváre ovplyvniť tmavosť a hrúbku chĺpkov?

13. feb 2026

Prosím, ktorá si holíte tú časť, čo je na fotke označená? Rastú vám potom tmavšie a hrubšie chĺpky? Ďakujem

Môže holenie tváre ovplyvniť tmavosť a hrúbku chĺpkov?
anonym_8c113b
13. feb 2026

@anonym_autor používam depilacne pásky. Raz som nemala a nad perou som si oholila .... nikdy viac takže bg som neriskovala

zuzinka888
13. feb 2026

Nie, neovplivnuje

anonym_633a47
13. feb 2026

@anonym_autor “ holím “ si celú tvár. Vola sa to dermaplaning a nie nemám nikde žiadne hrubšie tmavé chlpy. Je to skôr prospešné

enmery
13. feb 2026

Nikdy nerastú tmavšie a hrubšie chĺpky. Je len odseknutý v strede, kde je najhrubší, koniec nie je opotrebovaný a preto sa to môže zdať. Keby to bola pravda, chlapi by si nemuseli chodiť nastreľovať vlasy do turecka, stačilo by sa dvakrát oholiť a mali by by podľa tejto logiky hrivu.😉

autor
13. feb 2026

Dievčatá, ďakujem. Dcéra 16r. tam má také jemné chĺpky vo farbe vlasov a trápi ju to. Chcela by si ich oholiť. Ja som sa bála, že jej zhrubnú a budú tmavé.

anonym_346624
13. feb 2026

Nie, ani netmavnu ani nezhrubnu. Roky si ich odstranujem holitkom na tvar. Chcem skusit aj ipl.

rozculena
13. feb 2026
@anonym_autor

Dievčatá, ďakujem. Dcéra 16r. tam má také jemné chĺpky vo farbe vlasov a trápi ju to. Chcela by si ich oholiť. Ja som sa bála, že jej zhrubnú a budú tmavé.

@anonym_autor lepší je vosk,dlhšie to vydrží bez ochlpenia.
Mne dokonca úplne prestali rásť nad hornou perou

doriiis
13. feb 2026

Dcéra nech skúsi IPL. Hlavne ak je bruneta. Pred tým samozrejme oholit

anonym_cc402b
13. feb 2026

ak ma hormony v pohode tak rast chlpkov to neovplyvnuje ..i ked pocit ze su tvrdsie moze byt - ako vyrasta ,ale je to len pocit ...su na to specialne ziletky https://www.notino.co.uk/notino/spa-razor-for-e...

iwesska
13. feb 2026

Nerobila by som to. Ja som mala jemne chlpky na brade a nad hornou perou,odkedy som ich zacala vytrhavat,su ovela hrubsie a tvrdsie. Urcite by som si to neholila,lebo sa bude holit uz stale.

iwesska
13. feb 2026
@enmery

Nikdy nerastú tmavšie a hrubšie chĺpky. Je len odseknutý v strede, kde je najhrubší, koniec nie je opotrebovaný a preto sa to môže zdať. Keby to bola pravda, chlapi by si nemuseli chodiť nastreľovať vlasy do turecka, stačilo by sa dvakrát oholiť a mali by by podľa tejto logiky hrivu.😉

@enmery Ona sa nepyta na to,ci jej ich narastie viac,ale ci budu hrubsie a tmavsie. Mi chces povedat,ze chlapy maju jemne chlpy na tvari po holeni? Den sa neholia a maju tam ostre strnisko.

rozculena
13. feb 2026
@iwesska

@enmery Ona sa nepyta na to,ci jej ich narastie viac,ale ci budu hrubsie a tmavsie. Mi chces povedat,ze chlapy maju jemne chlpy na tvari po holeni? Den sa neholia a maju tam ostre strnisko.

@iwesska mi chceš povedať,že chlapom od prírody rastú jemné chlpy a holením zhrubli?

sticker
anonym_643e7a
13. feb 2026
@iwesska

@iwesska holím si nohy každé 3-4 dni a veru strnisko tam nemám 😂🤦‍♀️. Rovnako vlasy mi nehrubnú podstrihávaním (rovnaký princíp)

autor
13. feb 2026
@anonym_cc402b

ak ma hormony v pohode tak rast chlpkov to neovplyvnuje ..i ked pocit ze su tvrdsie moze byt - ako vyrasta ,ale je to len pocit ...su na to specialne ziletky https://www.notino.co.uk/notino/spa-razor-for-e...

@anonym_cc402b hormony má v poriadku. Na iných miestach (ako prsia, brucho) nemá. Na nohách si holí a rastú také ako predtým. Jemnučké a bledé,tak snád to nebude problém.

autor
13. feb 2026
@doriiis

Dcéra nech skúsi IPL. Hlavne ak je bruneta. Pred tým samozrejme oholit

@doriiis IPL zatiaľ nechce. Vlasy má ryšavé.

iwesska
13. feb 2026
@anonym_643e7a

@iwesska holím si nohy každé 3-4 dni a veru strnisko tam nemám 😂🤦‍♀️. Rovnako vlasy mi nehrubnú podstrihávaním (rovnaký princíp)

@anonym_643e7a Ja mam, neviem,co je na tom smiesne. Ze to tak mas ty,neznamena,ze to iny tak nemaju. A dakujem pekne,ak je ten druhy typ a bude sa musiet holit kazdy dem

anonym_5677b2
13. feb 2026

Skuste IPL, holit urcite nie. Mam kolegynu ktora si zacala holit ,,fuziky,, a sama vravi ze olutovala, lebo jej od vtedy rastu hrubsie a tmavsie chlpky. A aj to vidno

anonym_643e7a
13. feb 2026
@iwesska

@anonym_643e7a Ja mam, neviem,co je na tom smiesne. Ze to tak mas ty,neznamena,ze to iny tak nemaju. A dakujem pekne,ak je ten druhy typ a bude sa musiet holit kazdy dem

@iwesska v 21.storočí máš ak iné možnosti ako sa holiť každý deň.

enmery
13. feb 2026
@iwesska

@iwesska https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/4904...
Na nete si nájdeš relevatné fakty. Toto, čomu veríš ty, sú len bludy. Nie, žiadne holenie nespôsobuje rýchlejšì rast vlasov/chlpov ani nemení ich farbu. Pokojne ss opýtaj kožnej lekárky.

anonym_bbd53b
14. feb 2026

Prirodzené. V 16tich si oholí dané miesto. V 18tke pod nosom a v 20tke si bude holiť celú tvár. Hrubšie jej nenarastú. Bežne sa baby holia na tvári a nie len nohy.

katkazatka
14. feb 2026

Teda neviem ako vy, ale poznala som jednu dievcinu, ktorá bola tučná a zrejme tie hormonálne zmeny jej robili viacej chĺpkov na tvári. Holila si ich. Raz som jej gratulovala, dala som jej pusu na líce a mala normálne strnisko ako chlap. Bolo to dosť nechutné, takže ja neverím, že po pravidelnom holení tváre sa jej nebude robiť pichlavé strnisko.

koniarova
14. feb 2026

Úplne v pohode, nech si to oholí. Nič jej nebude rásť hrubšie a tmavšie. Nenechaj ju stresovať sa chĺpkami. Zoberte žiletku a hotovo

autor
14. feb 2026
@koniarova

Úplne v pohode, nech si to oholí. Nič jej nebude rásť hrubšie a tmavšie. Nenechaj ju stresovať sa chĺpkami. Zoberte žiletku a hotovo

@koniarova kúpila som jej v dm britvu a už si oholila. Hneď skúšala účesy, že ako si vlasy vypne. Doteraz nosila rozpustené, aby nebolo vidno

autor
14. feb 2026

Ďakujem dievčatá za rady