Môže holenie tváre ovplyvniť tmavosť a hrúbku chĺpkov?
@anonym_autor “ holím “ si celú tvár. Vola sa to dermaplaning a nie nemám nikde žiadne hrubšie tmavé chlpy. Je to skôr prospešné
Nikdy nerastú tmavšie a hrubšie chĺpky. Je len odseknutý v strede, kde je najhrubší, koniec nie je opotrebovaný a preto sa to môže zdať. Keby to bola pravda, chlapi by si nemuseli chodiť nastreľovať vlasy do turecka, stačilo by sa dvakrát oholiť a mali by by podľa tejto logiky hrivu.😉
Dievčatá, ďakujem. Dcéra 16r. tam má také jemné chĺpky vo farbe vlasov a trápi ju to. Chcela by si ich oholiť. Ja som sa bála, že jej zhrubnú a budú tmavé.
Nie, ani netmavnu ani nezhrubnu. Roky si ich odstranujem holitkom na tvar. Chcem skusit aj ipl.
Dievčatá, ďakujem. Dcéra 16r. tam má také jemné chĺpky vo farbe vlasov a trápi ju to. Chcela by si ich oholiť. Ja som sa bála, že jej zhrubnú a budú tmavé.
@anonym_autor lepší je vosk,dlhšie to vydrží bez ochlpenia.
Mne dokonca úplne prestali rásť nad hornou perou
ak ma hormony v pohode tak rast chlpkov to neovplyvnuje ..i ked pocit ze su tvrdsie moze byt - ako vyrasta ,ale je to len pocit ...su na to specialne ziletky https://www.notino.co.uk/notino/spa-razor-for-e...
Nerobila by som to. Ja som mala jemne chlpky na brade a nad hornou perou,odkedy som ich zacala vytrhavat,su ovela hrubsie a tvrdsie. Urcite by som si to neholila,lebo sa bude holit uz stale.
Nikdy nerastú tmavšie a hrubšie chĺpky. Je len odseknutý v strede, kde je najhrubší, koniec nie je opotrebovaný a preto sa to môže zdať. Keby to bola pravda, chlapi by si nemuseli chodiť nastreľovať vlasy do turecka, stačilo by sa dvakrát oholiť a mali by by podľa tejto logiky hrivu.😉
@enmery Ona sa nepyta na to,ci jej ich narastie viac,ale ci budu hrubsie a tmavsie. Mi chces povedat,ze chlapy maju jemne chlpy na tvari po holeni? Den sa neholia a maju tam ostre strnisko.
@enmery Ona sa nepyta na to,ci jej ich narastie viac,ale ci budu hrubsie a tmavsie. Mi chces povedat,ze chlapy maju jemne chlpy na tvari po holeni? Den sa neholia a maju tam ostre strnisko.
@iwesska holím si nohy každé 3-4 dni a veru strnisko tam nemám 😂🤦♀️. Rovnako vlasy mi nehrubnú podstrihávaním (rovnaký princíp)
ak ma hormony v pohode tak rast chlpkov to neovplyvnuje ..i ked pocit ze su tvrdsie moze byt - ako vyrasta ,ale je to len pocit ...su na to specialne ziletky https://www.notino.co.uk/notino/spa-razor-for-e...
@anonym_cc402b hormony má v poriadku. Na iných miestach (ako prsia, brucho) nemá. Na nohách si holí a rastú také ako predtým. Jemnučké a bledé,tak snád to nebude problém.
Dcéra nech skúsi IPL. Hlavne ak je bruneta. Pred tým samozrejme oholit
@doriiis IPL zatiaľ nechce. Vlasy má ryšavé.
@iwesska holím si nohy každé 3-4 dni a veru strnisko tam nemám 😂🤦♀️. Rovnako vlasy mi nehrubnú podstrihávaním (rovnaký princíp)
@anonym_643e7a Ja mam, neviem,co je na tom smiesne. Ze to tak mas ty,neznamena,ze to iny tak nemaju. A dakujem pekne,ak je ten druhy typ a bude sa musiet holit kazdy dem
Skuste IPL, holit urcite nie. Mam kolegynu ktora si zacala holit ,,fuziky,, a sama vravi ze olutovala, lebo jej od vtedy rastu hrubsie a tmavsie chlpky. A aj to vidno
@anonym_643e7a Ja mam, neviem,co je na tom smiesne. Ze to tak mas ty,neznamena,ze to iny tak nemaju. A dakujem pekne,ak je ten druhy typ a bude sa musiet holit kazdy dem
@iwesska v 21.storočí máš ak iné možnosti ako sa holiť každý deň.
@iwesska https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/4904...
Na nete si nájdeš relevatné fakty. Toto, čomu veríš ty, sú len bludy. Nie, žiadne holenie nespôsobuje rýchlejšì rast vlasov/chlpov ani nemení ich farbu. Pokojne ss opýtaj kožnej lekárky.
Prirodzené. V 16tich si oholí dané miesto. V 18tke pod nosom a v 20tke si bude holiť celú tvár. Hrubšie jej nenarastú. Bežne sa baby holia na tvári a nie len nohy.
Teda neviem ako vy, ale poznala som jednu dievcinu, ktorá bola tučná a zrejme tie hormonálne zmeny jej robili viacej chĺpkov na tvári. Holila si ich. Raz som jej gratulovala, dala som jej pusu na líce a mala normálne strnisko ako chlap. Bolo to dosť nechutné, takže ja neverím, že po pravidelnom holení tváre sa jej nebude robiť pichlavé strnisko.
Úplne v pohode, nech si to oholí. Nič jej nebude rásť hrubšie a tmavšie. Nenechaj ju stresovať sa chĺpkami. Zoberte žiletku a hotovo
Úplne v pohode, nech si to oholí. Nič jej nebude rásť hrubšie a tmavšie. Nenechaj ju stresovať sa chĺpkami. Zoberte žiletku a hotovo
@koniarova kúpila som jej v dm britvu a už si oholila. Hneď skúšala účesy, že ako si vlasy vypne. Doteraz nosila rozpustené, aby nebolo vidno
Ďakujem dievčatá za rady

@anonym_autor používam depilacne pásky. Raz som nemala a nad perou som si oholila .... nikdy viac takže bg som neriskovala