icon

Môžu nové kozmetické produkty spôsobiť vyrážky?

7. apr 2026

Pred mesiacom mi kozmeticka povedala ze by som si mala tvar umyvat castejsie cistiacim gelom, kedze nosim velmi silny makeup a plus chodim cvicit, co je pre plet tiez zataz a potom mam upchate pory. Zacala som cistit gelom aj rano aj vecer, denny krem s spf som si nechala ale vymenila som tonikum a vecerny hydratacny krem. Rano mam po tom kreme velmi prijemnu, hydratovanu plet a to tonikum je tiez prijemne. Fungujem takto asi 3 tyzdne, problem s pormi sa vyrazne zlepsil, nemam ziadne cierne bodky, ani podkozne vyrazky, avsak teraz posledne dni som sa strasne vysypala. Sice mam pred menstruaciou a zhorsenie pleti mam vramci pms kazdy mesiac, niekedy viac, niekedy menej, ale az takto asi nie. Na tvari mam asi 20 velkych, bolestivych, zapalenych vyrazok, vyzeram ako keby som mala kiahne. Bezne pocas pms mam zopar vyrazok ktore lahko zakryjem makeupom. Z coho to moze byt? Je to naozaj neprijemne, najprv som si myslela ze je to len nejake silnejsie pms, ale teraz mi napadlo ze mam vlastne nove produkty. Je to mozne, ze je to z toho? Vacsinou ked produkt nesadne, tak su skor upchate pory alebo zacervenanie, ale taketo zapalene vyrazky?

biba_18
7. apr 2026

ale po 3 týždňoch? 😏

anabella000
7. apr 2026

@anonym_autor koľko máte rokov a kolko vody denne vypijete?môže to byť reakcia na potravinu alebo zaneseny organizmus(pečeň,črevá)

mousegirl
7. apr 2026

@anonym_autor určite to je z kozmetiky. Zminimalizuj rutinu na pár najnevyhnutnejších produktov, ktoré máš ale už odskúšané z minulosti. A nové produkty zaraďovať po jednom, nech vieš na čo reaguješ

autor
7. apr 2026
@anabella000

@anonym_autor koľko máte rokov a kolko vody denne vypijete?môže to byť reakcia na potravinu alebo zaneseny organizmus(pečeň,črevá)

@anabella000 na vodu si davam pozor, tej vypijem 2,5-3l denne ale na toto som tiez myslela ze stravujem sa nie uplne ukazkovo. Ale celkovo zdrava strava mi nikdy nesla, no takyto problem s pletou nebol.

autor
7. apr 2026
@biba_18

ale po 3 týždňoch? 😏

@biba_18 ved toto…ze preco ta plet nereagovala hned ked nieco nebolo dobre.

anonym_3885b3
7. apr 2026

No napríklad pri intolerancii na konzervanty je to
Prirovnavane k poháru (každý človek ma iny objem) a ty do neho prilievas a prilievas chémiu, existuje v ňom mala dierka, ale ty prilievas stále väčšie množstvo ako zvládne odtiecť a potom jednoducho pretečie, začnú sa tvoriť vyrážky, svrbiet telo a ty namiesto ubratia začneš znova a znova pridávať ďalšie somariny aby si vyriešila lokálny problém aj keď ho treba hľadať inde.
Toľko k otázke biby prečo až po troch týždňoch napríklad. Samozrejme konzervanty už príklad v každodennej strave (a zo množstvo je dosť veľké)

anabella000
7. apr 2026
@anonym_autor

@anabella000 na vodu si davam pozor, tej vypijem 2,5-3l denne ale na toto som tiez myslela ze stravujem sa nie uplne ukazkovo. Ale celkovo zdrava strava mi nikdy nesla, no takyto problem s pletou nebol.

@anonym_autor moze vám niečo robiť zle z ničoho nič ale kľudne môžte mat zaneseny organizmus.Ja by som zvolila nejaký detox.

autor
7. apr 2026
@anabella000

@anonym_autor moze vám niečo robiť zle z ničoho nič ale kľudne môžte mat zaneseny organizmus.Ja by som zvolila nejaký detox.

@anabella000 aky napriklad?

anabella000
7. apr 2026
@anonym_autor

anabella000
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som používala tento a mne to naozaj pomohlo aj na kožné problémy aj na pleť