icon

Najlepší ochranný faktor pre tmavé typy na Sardínii

17. júl 2025

Idem na predĺžený víkend na Sardíniu a chcem si najmä užiť more a opaľovať sa. Som tmavý typ a už nejaký základ mám. Aký faktor používate tie čo ste tmavé typy, aby som sa pekne viditeľne bez spálenia opalila? Používam kvalitne videofilmov prírodne krémy, na Slovensku ma cez 30 vôbec nechytí, aj 15-20 je silná.

isis234
Autor odpoveď zmazal
janinah
17. júl 2025

Pri mori zacinam s 30 a koncim s 15,na tvar a dekolt vzdy 50.

hopatko
17. júl 2025

Pri mori vzdy na cele telo 50 faktor a to som naozaj velmi tmavy typ, len preboha ziadne olejceky a podobne hluposti.

anonym_882158
17. júl 2025
@isis234
Odpoveď bola zmazaná

@isis234 ty o čom točíš? K moru, aj všeobecne na opaľovanie treba ochranný faktor, nie aviril, ani olivový olej.
Autorka, k moru na celodenné opaľovanie určite aspoň 30 spf

hopatko
17. júl 2025
@isis234
Odpoveď bola zmazaná

@isis234 naozaj v tejto dobe informacii, poznatkov a faktov je mimo zdraveho rozumu na urovni plochej zeme potierat sa olejcekmi a smazit sa na slnku...

denkabemommy
17. júl 2025
@hopatko

@isis234 naozaj v tejto dobe informacii, poznatkov a faktov je mimo zdraveho rozumu na urovni plochej zeme potierat sa olejcekmi a smazit sa na slnku...

@hopatko sú ľudia, ktorí ťa budú presviedčať, to má Uv ochranu a že to stačí 😂🤦‍♀️.

annm81
17. júl 2025
@hopatko

@hopatko mňa viac zaujalo to s tehotenstvom a synčekom s tmavšou pokožkou. Dúfam, že som to nesprávne pochopila.

isis234
17. júl 2025
@anonym_882158

@isis234 ty o čom točíš? K moru, aj všeobecne na opaľovanie treba ochranný faktor, nie aviril, ani olivový olej.
Autorka, k moru na celodenné opaľovanie určite aspoň 30 spf

@anonym_882158 písala som používam kakaové maslo o tom oleji to bolo veľmi dávno. Nekomentujte ma. Píšte svoj názor
@hopatko . čítaj,, písala aj o kamoške.

jamimo
17. júl 2025

@anonym_autor tak my sme tmavé typy, pri mori trávime mnoho času počas roka (aj celé dni) a vždy používame faktor 50. Nikdy sme sa nespálili. Farbu máme peknú, pokožku tiež. Samozrejme, že máme aj slnečník a nie som vypleštená vkuse na slnku hodinu.
Ja napríklad nedokážem pochopiť, ako sa niekto spáli, deti detto👉strašne smutný pohľad na ne 🤔
Pekný výlet prajem!

hopatko
17. júl 2025
@isis234

@anonym_882158 písala som používam kakaové maslo o tom oleji to bolo veľmi dávno. Nekomentujte ma. Píšte svoj názor
@hopatko . čítaj,, písala aj o kamoške.

@isis234 citam a komentujem vlastnym nazorom, a nie na povel ale slobodnym rozhodnutim

maminkadeticiek
17. júl 2025
@hopatko

@hopatko Suhlasim.Za 2 tyzdne to vysprchujes ale melanomik...ups...vzdy prekvapi!

isis234
17. júl 2025
@hopatko

@isis234 citam a komentujem vlastnym nazorom, a nie na povel ale slobodnym rozhodnutim

@hopatko čítaj čo písala autorka.... na Slovensku ma cez 30 vôbec nechytí, aj 15-20 je silná.
Tiež ked som mala pri mori 50 faktor, tak som sa neopálila. Len s tým kakaovým maslom a u nich opalovacie krémy
Viac o tom nedebatujem. Nech si rieši každá ako chce