Najlepší šampón na mastné vlasy
Prosim poradte fakt dobry sampon na mastne vlasy. Jeden den si umyjem a na druhy den uz mam mastne vlasy, skusala som kadeco, ale aj tak to vydrzi max treti den si uz musim umyt vlasy. Dakujem krasne
@biba_18 ako zistim pricinu?
fuuuch… no to je ťažké…
môžeš mať problém s hormónmi - napr. stres, menopauza …
zle sa stravuješ …
vlasy si umývaš nesprávnym postupom…
nepoužívaš vhodné prípravky
príliš často sa češeš
alebo príliš často sa prehrabávaš vo vlasoch
príliš často si vlasy sušíš fénom
alebo nosíš čiapky
…
takže by som začala zinkom, železom, vitamíny, veľa vody, málo vyprážaného a slaného, menej stresu, šampóny z lekárne, zmývať vlažnou vodou, menej česať, hneď po umytí suchý šampón aspoň na začiatku aby si neumývala vlasy každý deň kým prídeš na príčinu…
Vyskusaj L'Oreal Professionnel Scalp Advanced na mastné vlasy, vlasy umyvaj samponom na 2x, v teplej prijemnej vode nie horucej, po umyti nedrz v turbane, jemne osusit od vody a vysus fenom nie na vysokej teplote, pravidelne cist a umyvaj hrebene/kefy. Pouzi suchy sampon, ale v ten den ako ho pouzijes vecer musis umyt vlasy, nesmie ostat na vlasoch. Neprehrabavaj sa rukami vo vlasoch.
Je toho viac, mne sa kvoli hormonalnym zmenam aj kvoli zime ze nosim viac ciapky, zacali viac mastit vlasy, toto mi zatial pomaha udrzat vlasy 2 dni ok. Jeden vecer umyjem, dalsi den cely fungujem, dalsi den rano pouzijem trochu sucheho samponu ale vecer hned umyvam vlasy. Snad sa mi to cim skor upravi do ‘normalu’ je to dost otrava🫣
@biba_18 dakujem za rady
@kristie571 dakujem vyskusam
Sampon nepomoze.
Mastili sa ti vzdy alebo teraz sa zrazu nieco udialo a zacali sa mastit?
Napriklad ja mam jemne aj ked huste vlasy a normalnu/mastnejsiu pokozku a proste sa mi tym padom mastia vlasy. S tym sa treba zmierit a prisposobit starostlivost. Moje by zniesli aj umytie kazdy den ale umyvam kazde tri-4.Prvy den su super, druhy treti den uz davam suchy sampon a potiahnem tak este den-dva. Proste tie vlasy su jemnucke tak ten prirodzeny maz je na nich hned vidiet. Ziadne vitaminy ani sampony nepomozu. Jedine medzi umytiami pomaha suchy sampon, potom klasicky sampon si kupujem cistiaci aby vymyl ten suchac a ine zbytky stajlingu.
@bg92 stale sa mi tak mastili, len uz ma to prestava bavit :( skusim suchy sampon, mas nejaky tip na kvalitny? Dakujem
Najlepšie zaberá Henna na vlasy. Kúp si práškovú farbu na vlasy - keď nechceš farbiť tak BEZfarebnú. Urob si z nej masku na vlasy, nechaj tak 3-4 hod. A potom umy.
Zopakuj to potom ešte raz. Mne to vydrží (s farebnou) hennou takto potom asi 2-3 mesiace, že z každodenného umývania je každý 3-4 deň. Oveľa menej sa vlasy mastnia. Nič iné mi zatiaľ na to nepomohlo.
z drogerky je dobry napriklad batiste, z profi som mala rozne ale podla mna sa neoplatil ani jeden, vysledok rovnaky ako drogerka ale cena 5Xvacsia.
hlavne ho nedavaj az ked mas uplne mastne vlasy - to uz je neskoro a bude z toho len taka divna guca. naj dat ked sa este len zacinaju mastit a iba trochu. potom dalsi den mozes opat pridat a osviezit.
Skús mozno rozmarinovy sampon.
https://mojadm.sk/botanica-slavica-rozmarinovy-...
Ja síce nemam take, ze mastne na druhy den nepouzitelne vlasy, ale pri tomto na 3den su ako keby som len ráno umyla. To sa mi este nestalo. A to davam aj rozmarinovy olej od nich a nasledne 2x umyť šampónom. V recenziách si ho tiez pochvaľujú na mastne vlasy
Skus Alpecin kofeinovy šampón C1. Mne pomohol.
Skús mozno rozmarinovy sampon.
https://mojadm.sk/botanica-slavica-rozmarinovy-...
Ja síce nemam take, ze mastne na druhy den nepouzitelne vlasy, ale pri tomto na 3den su ako keby som len ráno umyla. To sa mi este nestalo. A to davam aj rozmarinovy olej od nich a nasledne 2x umyť šampónom. V recenziách si ho tiez pochvaľujú na mastne vlasy
@pralinka86 ahoj môžem sa spýtať pomohlo ti to aj na rast? Myslím ten olej a šampón
@pralinka86 ahoj môžem sa spýtať pomohlo ti to aj na rast? Myslím ten olej a šampón
@anonym_22e1f3 tazko povedat, ale asi len zmena 1 veci nestačí

Neexistuje