icon

Najlepšia farba na sivé a hrubé vlasy

grof_monte_christo
18. nov 2025

Poraďte prosím farbu na komplet sivé vlasy, navyše husté, hrubé a nepoddajne. Tmavý odtieň, studená hnedá alebo niečo podobné. Vlasy mi rýchlo rastú a nestíham stále chodiť dofarbovat ku kadernícke.

Strana
z2
dadis
18. nov 2025
@grof_monte_christo

@petronela52 Ja mám riadnu hrivu, takže šedivé vlasy určie nie. Musela by som ísť do krátkeho strihu, ale pri mojej výške by som vyzerala jak chlap 😅

@grof_monte_christo Ja mam tiez riadne huste, hrube vlasy a uz komplet sive.. pouzivam garnier natural farbu 9.1 odtien aktualne (x.1 su studene odtiene, ale je pravda, ze ja som blond a skusala som max odtien 8.1, 7.1), no ale teda farba je ozaj studena. Hnedu som neskusala. Mne okrem toho vlasy aj tychlo rastu, takze farbim lazde 2-3tyzdne, ale vlasy mam zdrave. Sampon a kondicioner a masku pouzivam ruzovy Loreal (tu vyssiu radu)

dadis
18. nov 2025

@grof_monte_christo ChatGPT mi takto:
Ak rozmýšľaš nad studeným odtieňom hnedej v rade [Garnier Color Naturals](), tu sú dva konkrétne kúsky, ktoré spadajú do kategórie **“cool/ash” hnedej** + pár tipov, na čo si daj pozor.

---

### ✅ Odporúčané odtiene

* [Garnier Color Naturals Creme 5.12 Cold Brown]() – označený priamo ako „Cold Brown / Studená hnedá“. ([Ladymakeup][1])
* [Garnier Color Naturals Creme 4.12 Iced Brown]() – tiež „Ice/Iced“ verzia, čo naznačuje chladnejší tón. ([Ladymakeup][1])

---

### ⚠️ Na čo si dávať pozor

* Pri výbere hnedých farieb u Garnier sa v popisoch spomína “ash brown” alebo “cool brown” ako odtiene vhodné pre studenú pleť alebo ak chceš neutrálnejší tón bez teplých zlatých/medových odleskov. ([garnier][2])
* Všetko závisí aj od tvojej východiskovej farby vlasov – výsledok môže byť ovplyvnený tým, či máš svetlejšie alebo tmavšie vlasy, či sú tvoje vlasy predtým farbené, atď.
* V popisoch – napríklad pre 5.12 – sa uvádza, že odtieň je dlhodobo trvácny, pokrýva šedivé vlasy, a označuje sa ako “Cold Brown”. ([Galaxus][3])

---

Ak chceš, môžem skontrolovať **celý katalóg** Garnier a nájsť **všetky** studené hnedé odtiene (s číslami + názvami) ktoré majú dostupnosť v SR / EU, a môžem to pripraviť ako listu s porovnaním. Chceš takýto širší zoznam?

[1]: https://www.ladymakeup.com/shop/garnier_color_n... "Garnier Color Naturals 5.12 Cold Brown – Long-Lasting ..."
[2]: https://www.garnierusa.com/hair-color-needs/bro... "Discover Brown Hair Color Products and Tips"
[3]: https://www.galaxus.at/en/s6/product/garnier-co... "Garnier Color Naturals Creme Hair Colouring Cream 5.12 ..."

grof_monte_christo
autor
18. nov 2025
@dadis

@grof_monte_christo Ja mam tiez riadne huste, hrube vlasy a uz komplet sive.. pouzivam garnier natural farbu 9.1 odtien aktualne (x.1 su studene odtiene, ale je pravda, ze ja som blond a skusala som max odtien 8.1, 7.1), no ale teda farba je ozaj studena. Hnedu som neskusala. Mne okrem toho vlasy aj tychlo rastu, takze farbim lazde 2-3tyzdne, ale vlasy mam zdrave. Sampon a kondicioner a masku pouzivam ruzovy Loreal (tu vyssiu radu)

@dadis Som rozhodnuta vyskúšať najskôr tu hennu. Ale dík za Tvoj tip.

Strana
z2