icon

Najlepšie krémy pre novorodencov po kúpaní a na zadoček

8. jún 2025

Prosím o radu čím natierať bábätku zadoček a čím ho natierať po okúpaní. Kúpať chcem v čistej vode, pri prvom som natierala po okúpaní excipialom (kázal Dr) .. na ritku sme striedali sudocrem a bepanthen.. ale vraj je sudocrem riadny bordel. Čo by ste odporučili?

anavixy
8. jún 2025

Ja odporucam La roche posay lipikar telove mlieko, novorodenec bude mat suchu pokozku, neskor mozno uz nebude treba nejako pravidelne natierat nic. Na zadocek napr spiridea, weleda, obycajna rybia pasta, ale opat plati, ze ak nebude mat problematicku pokozku, tak netreba natierat nic, staci casto prebalovat, dobre umyvat, dobre vysusovat.

btus
8. jún 2025

no, ja som umývala riťku po každom pokakakní a v podstate nebolo treba natierať. Ak som natierala, tak sudokrémom alebo bepanthenom. Ale moje dieťa malo látkové plienky a tak v pocikanom nebolo dlho.

ankare
8. jún 2025

Na ritku sudokrem, ak ju má cervenu.
Telo som nenatierala ničím a kúpala som v čistej vode.

lucia13022023
8. jún 2025

Na zadok weledu alebo bepanthen ale to len v prípade potreby.

aliaray1
8. jún 2025

Olivovy olej na telo na premastenie ak ma supinky, inak nic, pretoze pokozka potrebovala bez zasahov nadobudnut premastovaciu schopnist sama prirodzene. Genital nam kazali umyvat a vysusit denne a vsetko super. No a ak sa objavovali zapareniny, rybi krem alebo zinkova mast (purity vision)

majamat
8. jún 2025

bepanthen na ritku, je mastnejsi, Sudocrem pri zapareni, lebo zvykne susit.
na tlo asilekarenskukozmetiku, je setrnejsia.

minesasubu
8. jún 2025

weleda, bepanten , rybilka

mimina323
8. jún 2025

Ja som pri 2 detoch na telíčko nepoužívala nič po tom, čo mala staršia problém s pokožkou. Kožná mi povedala, že nech všetky krémy na telo zahodím, lebo chémia a vysušujú a jedine na ritku buď pastu s rybím olejom, keď bola začervenalá tak sudokrém. Inak som žiadnu kozmetiku nepoužívala

kiki68
8. jún 2025

Ja prisaham na Inotyol, len to asi nemate na SK, v AT je to klasika.

monny222
8. jún 2025

U nas na ritku už pri druhom synovi krém s rybacou pastou od Galvexu..

mauduska
8. jún 2025

Zinková mastička od Natuint cosmetics, je to slovenská prírodná značka. Ja na nich nedám dopustiť, tá mastička bola úžasná aj na bábätkovské vyrážky na tváričke, mne na tvár keď mám sem tam vyrážky.. odporučila som ju ak môjmu pubertálnemu synovcovi, ktorý mal príšerný výsyp na T-zóne, krásne sa mu to stiahlo a keď ju poctivo používa, nemá skoro nič na tvári. Fakt veľmi, veľmi odporúčam, lebo je baby friendly, na riťku super a má aj iné využitie 🙂