Ahojte,čakám bábätko a keďže ja si skoro všetko nakupujem v dmku tak by ma zaujímalo na názor na detskú kozmetiku hlavne,čo sa týka pre bábätka ,napr krém proti zapareninam ten babylove používali ste od narodenia a bolo všetko ok? Prípadne akú kozmetiku si na prvý mesiac zaobstarať
Okrem krému na zadoček / Rybilka, Sudocrem a pod./ , nepotrebuješ žiadnu kozmetiku
@luky_tv_dea toto kto odporúča? Pre mesačne dieťa?
Autorka, nepotrebujes nič, len krém na zadok - weleda, bepanthen...
@lucia13022023 to odporúča chat gpt 😃
Dieťa stačí umývať iba vodou... max mydlo na zadok občas. A krém na zadok. Moje dieťa som v živote nenatrela sudocremom a podobným bordelom. Uprednostňujem prirodnu kozmetiku- weleda, purity vision, príp. Z tých lacnejších alverde. Každý z výrobkov vydrží aj pol roka....
A na zadok namiesto vlhcenych obrúskov je super kúpiť perlan a v prípade potreby namočiť vo vode - 100x lepšie riešenie ako obrusky plne chemie
@kobylka002 od narodenia pouzivame babylove sprchovy gel na zadocek a bez problemov. Okrem toho krem na zadocek od weledy. Nikdy nemala zapareniny.
@luky_tv_dea prosim ta, ak uz chces radit, skus na zaklade vlastnych skusenosti, pripadne odporucenia pediatra a nie ChatGPT ;)
Autorka: detska pokozku na zaciatok netreba nicim zatazovat, staci ti naozaj krem na zadok ako pisu ine diskutujuce (znacku si uz sama zvaz, podla toho, co sa ti zda vhodne, kazdy ma nejake preferncie na zlozenie atd.), ak by babatko bolo prilis suche atd. pediatricka to zhodnoti a odporuci ti Oilatum alebo ovseny kupel atd., pripadne este detske mydlo/sprchovy gel, ak by si potrebovala poriadne umyt zadok.
@kobylka002 od narodenia do dnešného dňa používa dcéra iba DM kozmetiku a nikdy nemala žiadne problémy. Ja som nadmieru spokojná
@ayato myslela som si 🤣🤣🙈
Presne ako pise vacsina, nepotrebujes nic, len krem na zadocek (aj to zas nie je uplna nutnost a ked, tak ho aplikuj len okolo konecnika nie na celu ovlast genitalu od pupka az po krize, ako to majicky zvyknu robit) a TELOVE MLIEKO (rozhodne nie olej- nehydratuje, novorodenec bude mat zarucene suchu pokozku) a idealne syndet (nie obycajne mydlo, sprchac) na umyvanie zadocka po stolici, inak dieta prve tyzdne az mesiace kupes v cistej vode. Osobne odporucam neparfumovanu kozmetiku, ja preferujem La roche posay, ale je to na tebe, co kupis, vyskusaj a uvidis ci bude babatku vyhovovat.
@kobylka002 babylove krem proti zapareninam mojmu synovi robil zle, sudokrem by sa nemal pouzivat ako prevencia (len na uz existujuce zapareniny). Bepanten je ok a ma ho aj dmka (ten nam napr vyhovuje). Super je aj spidirea krempasta, ale tu dostat len v lekarnach, cize tu som prestala pouzivat z praktickych dovodov...
Sudocrem sa mi zda byt akysi iny v poslednej dobe. Dcera mala z neho zapareniny. Poizivam rybaciu masticku, je podobna rybilke. V case najsilnejsej zapareniny jej pomohol len imazol pasta.
Inak ju kupem v cistej vode, zadocek detskym mydlom. Niekedy natriem olejcekom hipp.
@kobylka002 pouzivam sudocrem alebo bepanten veeelmi dlho vydrzia, ani jedno moje dieta nemalo zapareninu.