Odporúčania na vlasovú kozmetiku pre mastnú pokožku a suché vlasy
Ahote, prosim odporucte mi vlasovu kozmetiku - vrch hlavy sa mi masti, musim zmyvat kazde 2 dni, konce su suche, krepovite, tvrde. Dost sa mi motaju. Skusila som rozne hydratacne sampony, masky, kondicionery avsak, neviem najst to prave. Mam pocit, ze tie hydratacne sampony mi este viac vysusuju tie vlasy. NIeco, co zozniem v beznej drogerii dm, teta. Uz sa mi nechce vrazat do toho velke peniaze....dakujem
na vlasovú pokožku šampón na mastné vlasy (a dôkladne zmyť) - na dĺžku vlasov hydratačný kondicioner, prípadne aj bezoplachový kondicioner - a na končeky vlasov olej. nedávať šampón na dĺžky a kondicioner na pokožku - každý prípravok len tam kam je určený ...
ak sa budeš báť že nebudú vlasy dostatočne umyté - tak najprv kondicioner do dĺžok, potom šampón na pokožku a zvyšky do dĺžok a znova kondicioner do dĺžok ...
v prípravkoch sa vyhýbaj parabenom a silikonom
na vlasovú pokožku šampón na mastné vlasy (a dôkladne zmyť) - na dĺžku vlasov hydratačný kondicioner, prípadne aj bezoplachový kondicioner - a na končeky vlasov olej. nedávať šampón na dĺžky a kondicioner na pokožku - každý prípravok len tam kam je určený ...
ak sa budeš báť že nebudú vlasy dostatočne umyté - tak najprv kondicioner do dĺžok, potom šampón na pokožku a zvyšky do dĺžok a znova kondicioner do dĺžok ...
v prípravkoch sa vyhýbaj parabenom a silikonom
@biba_18 nie každý silikon v sampone je zly a parabeny a silikony obsahuje 99,9% deogerkovych šamponov
Tak to by som fakt pozerala niečo prírodné. Majú ale niečo také aj v dmke napríklad? Mne by sa tiež zišlo niečo proti neustálemu masteniu...
@anonym_autor paci sa... tento je velmi dobry, bez silikonov a parabenov... vlasy pekne leskle... https://www.belora.sk/p/2490/raywell-bio-sampon... niekolko krat kupovany... maju aj specialny rad na mastnu pokozku a suche konce... https://www.belora.sk/p/2485/raywell-bio-sampon...
Toto presne ako moje vlasy, hore mastné už dva dni po umytí a konce vysušené ako drôty 😅 ja používam Farmasi žihľavový šampón, ten mi to zmierňuje neumývam už každý druhý deň a do koncov keratínova maska 😊

Ahoj, mne sa veľmi lámali vlasy-konce suche, rozlietane.
Vyskúšala som od najdrahších, cez lekárenské až po drogerkove sampony. Momentálne používam elseve full Resist a vlasy mám fakt veľmi pekne po dlhej dobe. Mám kondicioner, šampón aj vlasovú vodičku obsahuje biotin a aminexil. S mastenim toho moc neurobíš - najlepšie je nechytat si ich, nerozhrabavať počas dňa.