icon

Odstránenie pigmentových škvŕn: Skúsenosti a odporúčania

Včera o 05:08

Ahojte, mám 45 rokov a v priebehu roka sa mi vytvorili pigmentové škvrny na čele, na jednom líci. Chcem si ich nechať odstrániť. Pred mnohými rokmi mi odstraňovali jednu laserom, vznikla mi chrasta a potom odpadla. Škvrna pekne zmizla. Teraz by som po lete chcela ísť opäť. V jednom salóne mi povedali, že bielia škvrny nejakou tekutinou, resp. niečím, čo sa vraj používa na bielenie análneho otvoru pôvodne, ale je účinné na pig. škvrny, prekvapilo ma to.

Máte s tým niekto skúsenosti?
Čo by ste mi odporúčali? Voľno predajné prípravy sú asi vyhodené peniaze, že?
Ďakujem.

lanka999
Včera o 06:52

pripnem sa....

lanka999
Autor odpoveď zmazal
anonym_884136
Včera o 09:54

@anonym_autor skôr by som nasadila tretinoin a dávala si denne spf 50, inak sa ti budú škvrny tvoriť stále

domiklik
Včera o 11:06

@anonym_autor v prvom rade ti odporúčam zveriť sa do rúk lekára a nie kozmeticky. Pigmentové fľaky sa riešia laserom a lekárka môže používať ďaleko efektívnejšie prostriedky ako kozmetica. Najúčinnejší je alexandritovy laser, len kozmetické asi ani ne predaju, určite by som volila túto možnosť,pripadne morpheus ale zhodnotiť by to mal lekár. Co sa týka kozmetiky, zamerajú sa na látky alpha arbutin, kvalitný retinol, vitamín C, kyselina kojova, kyselina tramexidova poriadne spf. Najlepší pomer cena výkon je sérum od theramidu.

autor
Včera o 11:13
@domiklik

@anonym_autor v prvom rade ti odporúčam zveriť sa do rúk lekára a nie kozmeticky. Pigmentové fľaky sa riešia laserom a lekárka môže používať ďaleko efektívnejšie prostriedky ako kozmetica. Najúčinnejší je alexandritovy laser, len kozmetické asi ani ne predaju, určite by som volila túto možnosť,pripadne morpheus ale zhodnotiť by to mal lekár. Co sa týka kozmetiky, zamerajú sa na látky alpha arbutin, kvalitný retinol, vitamín C, kyselina kojova, kyselina tramexidova poriadne spf. Najlepší pomer cena výkon je sérum od theramidu.

@domiklik to je normálny salón, kde je lekár a robia sa všetky procedúry a zákroky. Aj operačné, invazívne aj neinvazívne.

anonym_ebba78
Včera o 12:30

Skusala som asi vsetky ambulancie s lekarmi v Bratislave,vsetko a vsetky lasery mam za sebou s pigmentaciou ani pilingy nepomohli,neskutocne vela penazi som vyhodila,jedine co mi pomohlo bol krem z rakuskej lekarne pigmanor creme.pouzivat ho iba v zime