icon

Pleť nevsiakuje krém ani sérum: Rady a skúsenosti

patrika94
9. máj 2024

Ahojte ženy, potrebovala by som od vás radu.
Nemám problematickú pleť, ale chcela by som sa o ňu trošku starať. Keď si ráno vyčistím pleť, nanasiem si olej na tvár (teraz používam šípkový olej). Problém je v tom, že môžem mať ho až do večera (dokiaľ sa mi o niečo o to ,,neošuchne” a nemám ho), stále ho mám. Ani kúsok sa mi nevsiakne do tváre. Mastnú a suchú pleť nemám. Teda, aspoň na prvý pohľad to nevyzerá, že by som ju mala. Máte aj vy takýto prípad? Za každú jednu odpoveď ďakujem. 🙏

minenkak
9. máj 2024

@patrika94 veľa oleja a dávaš na vlhkú pleť,robíš si píling

patrika94
autor
9. máj 2024

@minenkak Skúšam - niekedy dám na vlhkú pleť a inokedy na úplne suchú pleť, ale výsledok je rovnaký. Popravde si len čistím pleť čistou vodou s hĺbkovou čistiacou hubkou.

minenkak
9. máj 2024

@patrika94 oleje sa dávajú na vlhkú pleť a fakt len štyri päť kvapiek

patrika94
autor
9. máj 2024

@minenkak Napriek tomu, aj keď na vlhkú pleť a v malom množstve, nič sa mi nevsiakne.

minenkak
9. máj 2024

@patrika94 tak treba potom niečo iné použiť alebo treba použiť na vyčistenie niečo čo rozpustí predošlý nános a vyčistí pleť

simca06022011
9. máj 2024

pouzivaj cistic a nie vodu, napr cosrx good morning a potom proste ak sa olej nevstrebe, tak nie je pre teba... mne staci z takeho squalanu napr. 2-3kv na celu plet, vstrebe sa viac menej hned a na to si davam este pripravky ine..
proste ak ti nieco nesadne, nesedi, tak to treba zmenit... a olej ak sa nevstrebe, tak treba utriet ten zvysok z pleti podla mna.. nie?

kiwi3
9. máj 2024

a preco si davas rano na tvar olej? po vycisteneni si daj radsej serum a spf. inak nechapem nazov temy, to zmenil mk? dost odveci.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
gab
9. máj 2024

@patrika94 podla mna, treba zacat so spravnym cistenim pleti. Cistou vodu nezmyjes mastnostu ani spinu. Hlbkovy cistic, dobry peeling, osetrenie serom, vhodne masky a vhodne kremy. Nie pre kazdeho je olej, pokial ti nevyhovuje a podla toho, co pises nevyhovuje, treba najst inu nahradu: krem , ale tiez treba pozriet, aku ma konzistenciu. Mne napr. vôbec nevyhovuju riedke kremy, skôr stredne hutnejsie.

enoula
9. máj 2024

Moze to byy viac veci .. robi to len tento sipkovy alebo aj iny? Robí to len tato 1 znacka alebo aj viac?
Konkretne sipkovy by mal byy taky vyzivny, idealny pre suchu plet, možno ti nesedi.
Vseobecne olej ide na navlhcenu plet, nie suchu... Mozno ti nesedi ciastiaca voda. Netreba si po nej este opláchnuť tvár ako po micelarke?
Mozno ti aj obe veci nesedia... A chce to celkovo zmenu

rozculena
9. máj 2024

@simca06022011 squalan je niečo iné ako olej.

simca06022011
9. máj 2024

@rozculena to je fuk, moja kozmetika sa tu neriesi, ani oleja sa nedáva veľa a ani žiadnych iných prípravkov, napr. Sér atd.

simca06022011
9. máj 2024

@rozculena a inak áno, squalane je olej.