icon

Pomôže kozmetička pri akné u 14-ročného chlapca?

euka210
13. feb 2026

Ženy, rozmýslam nad kozmetickou pre 14r pubertiaka, ktory ma dost vela akne, ci by mu jej vycistenie pleti pomohlo a neuskodilo.
Jasne, ze umyva tvar, cisti, aj od koznej mame veci na zapalene akne a cierne bodky. Ale vyrazne zlepsenie nie je, raz lepsie, raz horsie, celo ma hrozne 🤦‍♀️

anonym_7a74a2
13. feb 2026

Ja keď som bol mladší, kožná mi davala viacero prípravkov a nič nepomohlo, potom som sám skúsil zinkovu masť a ta mi pomohla a teraz už zopár rokov nemám vôbec nič na tvári, mám 32.

anonym_ff5766
13. feb 2026

@euka210 skúsiť retinol a pravidelné čistenia u kozmetičky

sella38
13. feb 2026

Ziadne hokusy pokusy, ale urcite ist k DOBREJ koznej.

euka210
autor
13. feb 2026
@sella38

Ziadne hokusy pokusy, ale urcite ist k DOBREJ koznej.

@sella38 nasa kozna je dobra, chystam sa aj tam, ze co povie po roku. Ma lokalne Atb.

bg92
13. feb 2026

Tu treba koznu lekarku a nie kozmeticku

dadis
13. feb 2026

Ano, kozmeticka sa odporuca kazde 2 tyzdne, po zlepseni raz za mesiac. A atb sa uz na tvar nedavaju. Skus vymenit koznu.

euka210
autor
13. feb 2026
@dadis

Ano, kozmeticka sa odporuca kazde 2 tyzdne, po zlepseni raz za mesiac. A atb sa uz na tvar nedavaju. Skus vymenit koznu.

@dadis no na hnisave zapalene akne ma davat atb vodicku

dadis
14. feb 2026
@euka210

@dadis no na hnisave zapalene akne ma davat atb vodicku

@euka210 Nema. Tiez mal syn akne, tiez ho liecila nasa kozna eryfluidom bez ucinku (resp. mierne zlepsenie pocas aplikacie a po skonceni to iste), potom nas poslal do DFNSP na kozne a tam nam povedali, ze takto sa uz vobec nepostupuje v dnesnej dobe. Ze ATB vobec. Synovi dali liecbu Belakne gel (+, ranna a vecerna rutina umyvanim La roche h biome - umyvaci gel, hydratacny krem, cica krem, spf na slnko. Vsetko tenkych vrtsvach). Pomohlo.

cutespider
14. feb 2026

U mňa tiež nič nezaberalo a akné mi ustúpilo až pri mojich prvých pokusoch s holením. Myslím si, že to bolo kvôli tomu, že som si začal pravidelne dezinfikovať tvár a krk obyčajnou vodou po holení. Vyskúšajte, je to jednoduché a lacné riešenie.

euka210
autor
14. feb 2026
@dadis

@euka210 Nema. Tiez mal syn akne, tiez ho liecila nasa kozna eryfluidom bez ucinku (resp. mierne zlepsenie pocas aplikacie a po skonceni to iste), potom nas poslal do DFNSP na kozne a tam nam povedali, ze takto sa uz vobec nepostupuje v dnesnej dobe. Ze ATB vobec. Synovi dali liecbu Belakne gel (+, ranna a vecerna rutina umyvanim La roche h biome - umyvaci gel, hydratacny krem, cica krem, spf na slnko. Vsetko tenkych vrtsvach). Pomohlo.

@dadis dakujem

koniarova
14. feb 2026
@euka210

@dadis dakujem

@euka210 dobrá kozmetička určite pomôže. Chodím s oboma chalanmi od 14 rokov. Tváre majú neporovnateľne lepšie oproti kamošom. Čierne bodky musia ísť von. Na akné im tiež niečo dáva. Má špeciálne ošetrenie určené na akné. Chodia k nej samí mladí. Často ich stretávame, keď ideme odtiaľ. Určite odporúčam. Liečbu od koženej máte dobrú, pridaj kozmetičku a uvidíš tú zmenu. Moc sa nedrž komentárov tu. Väčšinou komentujú ženy, čo s dieťaťom u kozmetičky nikdy neboli.

maminkadeticiek
14. feb 2026

Ako sa to vezme.Na chvilu.Vycisti mu trochu tvar,co mu tvar rozdrazdi,potom mozno na tyzden dva skludni a kolotoc zacne od zaciatku.Skor mi som mu odporucila dobru skin care a kvalitneho kozneho lekara,ktory nemavne rukou ze ved puberta,ten pomoct vie.

anonym_edc435
14. feb 2026
@maminkadeticiek

Ako sa to vezme.Na chvilu.Vycisti mu trochu tvar,co mu tvar rozdrazdi,potom mozno na tyzden dva skludni a kolotoc zacne od zaciatku.Skor mi som mu odporucila dobru skin care a kvalitneho kozneho lekara,ktory nemavne rukou ze ved puberta,ten pomoct vie.

@maminkadeticiek a tie čierne bodky ako má dostať von? Dobrá kozmetička tvár nerozdráždi.

koniarova
14. feb 2026
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek nemajú nikdy rozdráždené tváre.