Čierne bodky na nose

prosimopomoc
27. júl 2023

Ahojte,
mam suchu, citlivu plet, som blondina, takze bleda tvar. Plet mam celkom okej, ziadne vyrazne akne, avsak cierne bodky na nose ako maku. Ku kozmeticke chodim raz mesacne, pouzivam vyhradne odporucanu kozmetiku ako medik 8, larens, thalgo, yves rocher. Po vycisteni bodiek od kozmeticky mam bodky do par dni spat. Prosim, cim sa daju odstranit aj mimo navstev kozmeticky. Odlicujem sa pravidelne viacfazovo, pouizvam aj serum... Dakujem.

surama
27. júl 2023

@prosimopomoc V Dmke vies kupit take tie strhavacie pasiky. Mne to krasne vycisti.

prosimopomoc
autor
27. júl 2023

@surama pouzivala som, kozmeticka povedala, ze je to len zlupnutie povrchu koze, nie su to skutocne zanesene pory

surama
27. júl 2023

@prosimopomoc Ja to pouzivam a urcite mi to nezlupuje len kozu. Normalne ten maz z porov vidim na tom zlupovacom papieriku. A co tak zmenit kozmeticku? Nie je mozne, ze pri takej starostlivosti mas stale cierne bodky.

kvetinka75
27. júl 2023

ja to tiež používam a krásne mi to vyčistí pleť. Nezostanú žiadne čierne bodky. Len treba hľadať príčinu, prečo sa zanášajú, pretože o pár týždňov to je späť.

mergimar
27. júl 2023

@surama Môžem sa opýtať ktorú konkretne? Ďakujem.

simca06022011
27. júl 2023

Prosím žiadne pásiky. Prejdi si kozmetiku niečo čistiace nie je dostatočne podľa mňa. Na nete je aj kopec videí, rutinu si musíš nakladať podľa seba.
Ja používam cosrx bha Black head power liquid.
Čierne bodky sú aj z prostredia, pirt sa upchavahu, s tým kozmetické nemá nič veľmi.... jedine by ti mohla niečo účinné poradiť.

o__o
27. júl 2023

Kyselina salicylova, cerave ma s nou cistiaci gel, cosrx ma serum, revox ma serum.. mne to velmi pomohlo na bodky na nose

martinmmartin
27. júl 2023

na nose su tie bodky "sebacious filaments" a velmi casto si ich ludia zameniaju za zanesene pory ale nieje to tak.
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/...

martinmmartin
27. júl 2023

Su uplne normalne a nic s tym neurobis

surama
27. júl 2023
123369
27. júl 2023

Ja mám na rozdiel od teba mastnú pleť,a čierne bodky joooj,ako ty spomínaš - ako maku. Kozmeticke som chodila od 19 rokov - kôli čisteniu, teraz viem , že zbytočne výhode peniaze. Už pár rokov si čistim tieto veci sama doma. Vyser,sa na zlupovacie pásiky,hovadina - kto je s tým spokojní super,ale nekupuj. Máš zbytočne drahú kozmetiku,ak ti to neprekáža fajn pouzivaj. Ja som v minulosti používala od kozmetičky skeindor - Španielska drahá Kozmetika, teraz používam o tretinu lacnejšie a mám pleť bez poru, maximálne sa mi rýchlejšie zanesu po cvičení. Ale zasa rýchlo odstranim. Ako je vyššie spomínané, potrebuješ BHA kyselinu,na trhu je veľmi veľa značiek,za seba odporúčam značku The ordinary, alebo geeg and gorgeous,ak by si mala záujem do ss ti pošlem foto . Sú to vlastne exfolianty,čo ti odstraňujú póry a zrohovatenu vrstvu pokožky. Keď si večer nanesiem BHA kyselinu, ráno jemne vycistim sonickou kefkou T- zónu a čierne bodky sú fuč. Oni sa po čase používania tejto kyseliny úplne zminimalizuju.

ahhola
27. júl 2023

Toto... Bol génius, kto to vymyslel.
Jasne, ze ti to kozmetička neprichvali, 5€ vs 50.🌺

mergimar
28. júl 2023

@surama ďakujem 🤩