Používanie krému po exspirácii. Je to bezpečné pre dieťa?
Ahojte, kúpila som cez jednu platformu krém na mliečnu chrastu od Biodermy ABCderm. Pani uviedla, že ho otvorila v polke januára. Prvý krát som sa nespýtala, o foto exspirácie. A teda dnes prišiel s bol do 8/24... Čiže je po záruke a možno ho aj otvorila v polke januára a sú vzadu presýpacie hodiny že po otvorení do pol roka. Otázka znie, môžem to dať dieťaťu 2 mesačnému, či po záruke je to nebezpečné a radšej hodiť do koša? Ďakujem za odpovede.
@eviulenka nebojím sa práveže, lebo ja aj vitamíny xjrm aj 3 mesiace po exspirácii, teraz tak pijem kolagén , lebo počas tehotenstva som nechcela...len či to nie je zlé pre bábo... Moja má iba dve ložiská aj to nie veľké...len to že ho treba nechať na hlavičke pol hodinu pôsobiť a potom umyť... čo sa v ňom vlastne môže pokaziť?
ak ma minimalne loziska, ja by som to vycesala. to je najspolahlivejsi sposob. Moji mali obaja brutalne po celej hlave. Ked sa to namoci a necha, zmekne to a pekne sa to vycese
Biodermu by som pokojne natrela, tá vydrží.
Mimochodom, si si istá že je to exp a nie dátum výroby? Na kozmetike sa štandardne uvádza dátum výroby a potom je tam znak ako dlho od otvorenia to môžeš používať.
Dala som ináč pred kúpeľom, ale už bola aj hladná, takže rýchlo trebalo ísť kúpať a mala ten krém na hlavičke 10 minút a nepomohlo...a zdá sa mi že mala kúsok červensiu pokožku po ňom, ale zase veľmi som to nesledovala, lebo vrieskala ako pavian 😀...
Áno, je to označenie výrobnej dávky.
Dátum výroby toho krému je 11.7.2023. Pokaziť sa tam môže mandľový olej. Pozrela som zloženie a niečo také by som nenatrela nikomu a nieto 2 mesačnému dieťaťu (ropné deriváty) bez ohľadu na exspiráciu. Na mliečnu chrastu zarábajú v lekárni salicylový krém.
Kludne pouzi.

Je to minimalna expiracia, urcite sa nic nestane, oni tie veci nezacnu byt toxicke, len stracaju ucinok. Ak sa bojis, odporucam s obyc detskym mydlom trosku cez kupanie napenit spongiu, trosku to navlhcit a potom to vycesat uzkym malym hrebenom. Alebo si ist do lekarne nechat urobit krem z kyseliny mliecnej.