Prečo niektoré ženy zanedbávajú základnú starostlivosť?
Ahojte, možno nepríjemná otázka ale fakt by ma to zaujímalo.
Prečo vidím denne toľko žien (aj mladých) s mastnými vlasmi, okusanými nechtami, pribraté, neupravené?
Pozn.: tým nevravím, že musíme byť všetky štíhle a vyzerať ako modelky. To určite nie. Ale základná starostlivosť (aj o svoje telo, 20kg nadváha nie je ok).
Čím to je? Peniaze v tom nie sú, chodiť osprchovaná, v čistom peknom oblečení veľa nestojí...
asi čítajú podobné statusy, ktorý je tu tiež dnes na ploche:
HON NA DOKONALOSŤ, ktorá NEEXISTUJE.
Keď si žena neoholí nohy a nemá pedikúru, nestará sa o seba…Mužovi stačí, že si na tých nohách ostrihá nechty.
Žena musí mať krásnu pleť, perfektný make-up a rozžiarený ksicht, malý nos, ..biele zuby..zatiaľco my muži s vráskami sme sexy, muži s plešinou sú cool a aj tým s velkym nosom môže byť odpustené, keď podľa nosa spoznávate kosa. 🤥
Veľa krát sa pri práci s klientkami stretávam s tým, že “viete, Jakubko, môj muž chce, aby som mala okrúhly, vyformovaný pevný zadok, lebo tento tu sa mu vôbec nepáči”. Potom čisto štatisticky sa spýtam, ako vyzerá ten muž a ona mi pošle Fera na gauči v tielku zakydanom od horčice s pupkem vačším jak štátny dlh.
25 ročná pipena: *Kubko, musím sa o seba starať, lebo manzel podniká, aby mi neutiekol za inou”. Pozriem na foto jej 50 ročného manžela, ktorý s ňou urobil výmenný obchod - ona mu dala krásu a on jej za to zaplatil..skratka laska do poslednej plastiky.
Prvý komentár ženy na ženu bez ohľadu na jej profesiu, na to, či hovoríme o kuchárke, novinárke, alebo doktorke, sa VŽDY týka jej vzhľadu.
Sú to práve ženy ako prvé, ktoré sa z pocitu vlastnej nedostatočnosti navzájom pourážajú pre výzor, s čím sa veľa krat stretneme aj na tento mojej fanpage.
Chcem Vám tým povedať len to baby, ze môžete si za to VY samy, čo ste dovolili mužom a ako si samé medzi sebou pílite konáre. Zatiaľ čo priemernému mužovi stačí len dýchať, Vy sa urážate, degradujete kritizujete pre pre to, ze ta druhá nemá už týždeň zafarbené vlasy a tá tretia stále neschudla, chudera. Tak jej treba 😃
Skúste trochu zvoľniť a aspoň na jeden deň odísť z domu, dať si freestyle v teplákoch, prísť domov a len zívať a škrabkať sa.. ako to robíme my muži.. ✌️
A neprežívajte ani to chudnutie moc. Výpovedná hodnota názorov ľudí na Vaše kila je nula celých nula celých nula, pokial to neohrozuje Vaše zdravie alebo VAŠU SPOKOJNOSŤ 🍀 pri pohľade do zrkadla.
A teraz tie otázky, že prečo si potom Hanz upravuješ ešte aj obočie? - lebo robím to od 15tich rokov z jediného jedného dôvodu-lebo MNE sa to tak páči. 😃
Prečo tie svaly? - lebo mne sa to tak páči, názor iných mám na svojom haku, rád sa na nich pozerám do zrkadla 😉 lebo MNE sa to tak páči..
Som NARCIS? Určite že ÁNO! A aj Vy by ste mali byť. Ľúbte same seba ako kone a hýčkajte sa, jak sa dá a koľko chcete 🤷🏽♂️ lebo nikto to neurobí za Vás lepšie 😉
Váš Hanzouš 😗 Zdieľaj pre všetky baby v Tvojom okoli ❤️
Zdroj:FB
asi im je to jedno
@autorka toto co opisujes si ja vsimam skor u zien po 50tke, ze sa o seba prestali starat. Medzi mladymi ludmi, aspon v mojom okoli, pozorujem, ze takmer vsetci aspon nepravidelne cvicia, resp venuju sa nejakej sportovej aktivite. V zavislosti od toho ako velmi je clovek fit sa odvija ako "zdravo" a prijemne posobi. To je moje subjektivne pozorovanie.
Lebo každý má iné prirority. Radšej využijem čas a peniaze inak, ako každý mesiac vysedávať u kaderníčky, kozmetičky a dávať si opravovať umelé pazúry.
Tú ženu, čo vidíš v jeden deň s mastnými vlasmi a nenamaľovanú by si o týždeň možno vôbec nespoznala. Možno by už bola upravená, nalíčená a pekne nahodená 🙂 (možno išla v ten prvý deň akurát s chorými deťmi na vyšetrenie a nevedela, kde jej hlava stojí. A o týždeň si už v pohode vykračovala vyfintená do práce).
Nesúď podľa jedného momentálneho pohľadu. Každý má nárok na deň blbec hocikedy
@belllinka nejde vôbec o umelé pazúry... stačí ich mať len pekne upravené...
Netreba chodiť každý mesiac ku kaderníčke/kozmetičke.. ale mať umyté, učesané a zdravé vlasy
@bludna tie 50 tničky sa neprestali o seba starať, len zvolnili a mužov majú viacmenej na háku . Ja mám 50 , behám , cvičím , zdravo sa stravujem , používam kvalitnú kozmetiku , galvanická žehlička ale mám dni kedy to mám na háku . Mužov už beriem veľmi zľahka a určite ma nezaujíma 50 +tnik ležiaci na gauči. V tomto veku sa ti do popredia derú iné priority , ako napríklad zdravie .
Ja sa napr. nikdy nemaľujem a to nemám ani čistú pleť. Na jednom líci mám jazvy po akné. Prečo sa nemaľujem? Jednak lebo na kozmetiku veľmi nie som, aj preto lebo sa mi nechce, a ani sa maľovať veľmi neviem. Vždy to vyzerá strašne amatérsky. To sa radšej nenamaľujem vôbec.
možno majú tie ženy ktoré kritizuješ problémy... starostilosť o choré dieťa , starostl. o postihnuté dieťa, viac detí v rodine, manžel alkoholik, popr. s inou diagn., násilný manžel, diagnóza rodičov, popr. diagnóza ich samých.... si myslíš že popritom všetkom majú síl tieto ženy dbať o svoju krásu? áno mali by, len nie vždy už majú síl popritom všetkom stíhať ešte aj krásu...
nikto ti nie je povinný rozprávať svoj problém, svoj životný príbeh ktorý ho momentálne trápi...
Mozno sa im paci ked smrdia a maju okusane nechty 🙂 ich vec, neriesim…
Ja som buď slepá alebo ignorant, lebo ja vôbec nevidam ženy ktoré by boli zanedbané.. a to robím vo firme kde je 600zamestnancov, pohybujem sa v bratislavskom kraji a aj tak 🤔 možno je to teda aj tým, že neriešim nič čo sa ma netýka..
Nesúd, kým si nechodila v ich topánkach…aby si raz ty súdená nebola. Ľudia majú svoje príbehy a tebe to ma byt jedno. Dôležité je, že ty dokonalosť sama o sebe, si so sebou spokojná. Ostatní ta trápiť nemusia.
mňa viac desí, koľko obéznych detí a mladých ľudí stretávam... to mi nepríde v poriadku. Ohryzené nechty či mastná hlava - zamyslela by som sa nad tým možno až v prípade, kedy by som takto stretávala tú istú osobu 14 dní vkuse.
Lahko je sudit a kritizovat podla vzhladu, dokonca asi najlahsie.Ale vzi sa napr. do situacie mojej susedy,40nicka,osamela,na opatrovatelskom s autistickym synom.Chlapec rozumovo na 1 rok,nerozprava,sam sa nenajje,neumyje,zadok neutrie.Musi s nim byt 24/7,ona sa cez den nemoze od neho ani pohnut,vari len uchytkom,ked ho posadi k pc nieco pozerat, upratuje v noci,ked on spi.Nakupovat musi chodit s nim,nema ho kde nechat,pre teba 10 min nakup v potravinach,pre nu je to 2 hodinova tortura,pricom tam chlapec vzdy nieco vyvedie,je od nej o 2 hlavy vyssi,a to ma 16 rokov.U kadernicky nebola 16 rokov,vlasy si farbi obcas sama,ked usetri na farbu.Nema jej absolutne kto pomoct,chlapec s nikym inym nevydrzi a dostane zachvat.Obcas rano kym este spi vybehne o 6.00 kupit pecivo do najblizsich potravin,chvata behom upachtena naspat,ci sa nezobudil.Keby si ju vtedy stretla,povies ze bezdomovec.V zivote si nemoze pospat dlhsie rano,v zivote nebola na dovolenke alebo wellnesse. A pritom vzdelana sikovna zena.Takze neodsudzuj,nevies ake osudy si ludia so sebou nosia,mozno ta pani s mastnymi vlasmi si ich vcera umyla,a do vecera ich ma uz znova mastne. Alebo trpi alopeciou a boji sa kazdeho jedneho umytia vlasov,kolko ich zas najde v odtoku. Takze bud rada,ze nemas asi dost skutocnych problemov,ked mas cas zamyslat sa nad vzhladom druhych ludi.
A to, ze po uliciach chodi tisice tucnych, umastenych, zanedbanych muzov nikoho netrapi...
Autorka poviem ti to tak.. v živote každej ženy je nejaké obdobie.. sú ženy čo sa o seba nestarajú majú iné priority nebaví ich to alebo čo ja viem čo.. ale sú obdobia napr. Ja mám teraz také.. mám dve deti jedno dvojročné druhé mesačné a sú dni ako dnes, že malá spí 10 minútovky medzi tým sa milión krát kojí do toho syn potrebuje tiež vždy niečo a ano momentálne je tu aj manžel ale stále mi ostáva čas na seba tak na záchod umyť zuby a učesať vlasy max sprcha a dovi dopo a o tej dvanástej keď mi mala konečne poriadne zaspí idem radšej spať ako riešiť napr. Svoje nechty..
Dovod: dieta. 100% sa venovat praci z domu na Tpp a zaroven byt 100% rodic starajuci sa o chore dieta (lieky, varit, prat, hrat sa, zabavat)…no som na poslednom mieste casto vymastena, usmudlana…
Tak ja nie som extra upravená z niekoľkých dôvodov:
- nemám na to energiu
- nemám na to zvyšné peniaze a čas
- nebaví ma to
Su ludia ktorym na tom nezalezi.
Ja teda vobec nesedim po salonoch a viem sa dat dokopy aj sama a co sa zakladnej hygieny tyka ako sprcha, normalne vyzerajuce nechty, ciste umyte vlasy,ciste oblecenie,musi mat kazdy.
Co na spolocne byt osprchovana a mat ciste oblecrnie spolocne s vahou? By si sa cudocala kolko chudych chodi pi svete s mastnymi vlasmi a okusanymi nechtami
Mne sa zdá,že niekoho tu na MK držía pod krkom....
V naplni práce má cca každého pol roka az 1x za rok aktualizovať tuto tému, snažiac sa ,že sa tu zase niektoré chytia aby sa len handrkovali...
😴😴😴 Vuaaa (zívla som si)....
Och, staraj sa o seba a nesnor po ľuďoch. Musíš mať strašne úbohý život keď dokážeš založiť takúto tému...
Mám neupravené nechty, len krátko ostrihané, ale zato čisté a pre moju prácu ideálne. Tak mi prosím prepáč, že nespĺňam tvoje štandardy. Ale vieš čo, aj s tými nechtami sa mi dobre a šťastne žije.
Nestretla si dnes mna? Dnesna noc bola jednou z tych, ked som spala fakt fakt malo, lebo babatku idu zuby a rano som starsie odprevadila do skoly tak, ze si to ani poriadne nepamatam. Popoludni som ho zo skoly vyzdvihla tiez v strasnom stave - kruhy a vacky pod ocami jak zombie, vlasy mastne, topanky spinave, lebo som asi stupila do nejakeho blata, co som si predtym v mojom stave nevsimla (boze, dufam, ze to bolo blato, este som nenasla odvahu ich vycistit), nad nejakym makeupom som dnes vobec ani nerozmyslala, nechty urobene nemam a este mam aj nejake tri kila navyse po porode... ale je pravda, ze nemam viditelnu nadvahu a nesmrdim, aspon sa teda necitim, lebo sprchu som uz dnes stihla (na vlasy ale cas nezostal) 🤷♀️
Nechapem, preco toto niekto riesi. To, ze dnes mam blby den, neznamena, ze sa o seba inak nestaram. Mozno aj ta baba, ktoru si stretla, mala prave zly den a nestihla sa obriadit. A ak niekoho takeho stretavas pravidelne a vies o nom, ze je zanedbany dlhodobo, pokial nesmrdi na sto honov a neobtazuje ta svojim smradom, moze ti to byt asi jedno. Asi mu to takto vyhovuje - mozno ma ine starosti, mozno ho k niecomu takemu neviedli, mozno ma malo sebavedomia, mozno chce byt seda myska, mozno ma depresiu...
ja som napríklad prestala úplne riešiť vzhľad na materskej. Jasne, že si umývam vlasy, pleť atd ale nechodim namaľovaná, nechty mám len krátke ostrihane.. a prečo? Lebo som cely deň sama na dieťa a jednoducho nestíham a nevidím v tom prioritu.. Kebyže začnem chodiť do prace a medzi ľudí, určite na rro budem viac dbať..
Ja napríklad idem na operáciu a zhodila som nechty tak preto vyzerajú strašne.😃 a čo sa týka váhy to by som nekomentovala proste vždy budú ľudia chudý tučný.
Ja to mam presne rovnako ako
@liliblacky . Som na materskej a nestiham velmi sa o seba starat. Ako zase hygienu dodrziavam 😀. Ale ziadne take ako predtym, ze hentake nechtiky a 3dmihalnice a vzdy tip top zafarbene vlasy. Proste mam teraz ine priority a casom proste sa znova o seba zacnem starat. Komu sa dovtedy nepacim nech nepozera 😀

tychto tem - vykrikov do tmy tu uz bolo niekolko skus pohladat