icon

Prečo niektoré ženy zanedbávajú základnú starostlivosť?

20. jan 2025

Ahojte, možno nepríjemná otázka ale fakt by ma to zaujímalo.
Prečo vidím denne toľko žien (aj mladých) s mastnými vlasmi, okusanými nechtami, pribraté, neupravené?
Pozn.: tým nevravím, že musíme byť všetky štíhle a vyzerať ako modelky. To určite nie. Ale základná starostlivosť (aj o svoje telo, 20kg nadváha nie je ok).
Čím to je? Peniaze v tom nie sú, chodiť osprchovaná, v čistom peknom oblečení veľa nestojí...

sara07
20. jan 2025

kolkokrát si dám slnečné okuliare pretože mám tak spuchnuté oči že sa nedaju namalovat
a ked prežijem blbu noc pri chorom dietati to je to posledné vyzerat top, ked padaš na hubu nemáš chut toto riešit
ja by som tiež radšej vo welnesku mesiac bola zavreta , nabalzamovaná, vymasirovaná miestami som rada že žijem

liusa82
20. jan 2025

neviem opýtaj sa ich🙂 tiež si myslím že hygiena je základ.Nech mi nikto nehovorí že umyť tvár,napatlať krém sa nedá behom chvílky.A čo sa týka sprchy,a smradu od potu to je hádam už úplné dno ak sa niekto neosprchuje a smrdí a nevie si šupnúť sprej pod pazuchy. Ja si síce dávam aj makeup ale nie prehnaný len skorigujem tvár,špirála a lesk alebo rúž a tým to hasne.Nechodím vymalovaná ako vajce a hneď človek inak vyzerá.O tej pribratosti radšej pomlčím.Hlavne čo sa týka mladých pubertiačok.Niekedy mama vyzerá lepšie ako dcéra.To je tak buď to v sebe máš alebo nie

nikoletta1712
20. jan 2025

Chcela by som teba vidieť🙂

babababka
20. jan 2025

som stará baba 60+.Áno, mám nadváhu,vrásky na tvári,môj krk vyzerá ako u morky,brucho,prsia,zadok neodolajú zemskej príťažlivosti,nechodím na pedikúru,kozmetiku,neholím si nohy.ale,mám fungujúci,milovaný a milujúci vzťah už 40 rokov,2 vnučky,ktoré keď povedia,Babka,ráno sa stretneme,je všetko o.k.Mám hodnoty úplne inde.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kleopatra114
20. jan 2025

Tak sprcha a čisté oblecenie je snáď normalny hygienicky štandard. To ty ani nemáš ako odkontrolovať. Ale teda maľovať, lakovat nechty a podobne si snáď kvôli ostatným ludom nezačnem, pokial teda nemusím mat v praci reprezentatívny výzor.

evcagabi
20. jan 2025

Lebo ma momentalne bavi vyzerat ako metla 😅😅😅

macekovam
20. jan 2025

Je pre nich prioritou niekto iný..a niečo iné...záleží im na inom ako tebe.

hederamonstera
20. jan 2025

Lebo nemam na to psychicku energiu

benit
20. jan 2025

@bludna vidis a ja presne naopak. Mam par rokov do 50, kamosky okolo hore dolu a vsetky chodime kadernicke, kozmeticke, nechty, cvicenie, elegzntne oblecenie. Je to prostredim, v ktorom sa pohybujes😁.
Tak ako sa najdu neupravene mlade zeny, tak aj v strednom veku a starsom a tak aj upravene.

zooeynka
20. jan 2025

Ovela horsie ako mastna, neupravena zena, je chuderka ktora ma potrebu hodnotit ine osoby. Jej vnutro musi byt prazdne a nudne ked ma chut hodnotit zjav ineho cloveka. Povacsine to robia ludia neisti si svojim zovnajskom, ale napatlali omietku, nalepili umele mihalnice, nafarbili pricesok a citia sa krajsie ako ta chudera co v noci suvisle spala 2 hodiny a rano ma tu drzost vyjst nu ulicu....

svetlonos
20. jan 2025

@lonely66
toto presne aj mňa napadlo, alebo keby mala aspom možnosť tue potraviny objednať s donaskou pred dvere. To je hrozný stav a ta matka by si zaskuzila miliónkrát viac pokal ako niekto za nechty a umyté vlasy.
Takymto by sa mali robiť pravidelne raz za rok aspom zbierky, na povinný welnes, nech aj tanky padajú- bez tých detí! A nie co som ti nedávno pozrela zopar výziev na tom donio. Ved to je kolkokrat na hlavu, kto tam zobre. Cigáni 5-6 deti úvery a peniažky použijeme dlhy a stravu. Ake nechce idú do riti!
Taketo zeny sa hanbia pýtať pomoc, dokonca a vedia povedat, ze si iný na tom aj horšie!

svetlonos
20. jan 2025

Autorka "dostala do drzky" tak sa radsej ani neozve, mozno pochopila tuhosť svojej otázky.

zooeynka
20. jan 2025

@svetlonos ale nepochopila 🙂 Povie si ze ju hejtuju tie skarede, mastne, tucne zeny, ktorym stupila na otlak :D Ked je niekto tak nizko ze o tom zalozi temu tak asi nema kapacity pochopit viac....

fantaghiro21
20. jan 2025

@zooeynka no však krásavica by sa mohla s fotkou ukázať, komplet manikúru,pedikúra,vlásky, či má aj nôžky oholené,a možno by sme tam našli chlpy také,že by sme mohli konský chvost zapliest ....

slecnazkosic
20. jan 2025

@belllinka nemám umelé nechty, nechodím k pedikérke, nemám nič umelé na seba a aj tak sa cítim pekne a upravená🙂Žena nemusí chodiť každý mesiac ku kaderničke aby mala pekne upravené vlasy

sandrasstini
20. jan 2025

Ja si skor vsimnem vkus. Lebo niektore maju aj nechty aj mihalnice aj vlasy porobene a vyzeraju pre mna hrozne. Ale to je moj problem, pomyslim si a idem dalej, tak isto ako ked vidim peknu zenu neupravenu ci zle oblecenu z mojho pohladu, si poviem ze hm keby sa upravi aka by bola kocka. Ale to je vsetko. Tak isto ja som polavila a niekedy vyzeram ako bezdak oblecko dogabane, mastne vlasy, no make up ze ked niekto stretne mna tiez si poze povedat ze joj keby sa upravila 😀 a kto vie, urcite aj ked som upravena pre niekoho som mozno skareda a nevkusna.
mne sa paci ak sa zena stara o seba v ramci normy, jemny make up, vkusne oblecenie, prijemne vystupovanie, ale je to kazdeho vec, co je pekne pre teba ci mna nemusi byt pre inych. Ludom by prospelo menej sa starat do cudzich a hladiet si svojho

domka222
20. jan 2025

Ty si krásna a spokojná, tak nechaj ostatných tiež žiť v takom tele,v ktorom im je fajn.

niki_j
20. jan 2025

Mňa napríklad čo prekvapuje je vzhľad mamičiek keď ich stretávam v šatni v škôlke. Ako ja nehovorím, s deťmi je to naozaj ťažké, sama mám dve, s jedným totálne akčným som na rodičovskej, staršie v škôlke. Nemaľujem sa keď idem po syna ale dám si rifle , pekný sveter / bundu, tenisky , proste normálne casual oblečenie, ale na vonku. Čo ja v škôlke stretávam - vyťahané staré tepláky, legíny, strapaté vlasy, všetko voľné ovisnúte oblečenie staromódne. Ako ja nechápem veď to sú všetko ženy medzi 25-40 r. Nehovorím sú slabé výnimky ale spomedzi cca 30 matiek je ich len zopár, vetky ostatné pravidelne vyzerajú akoby práve doupratovali celý dom, nechytili ani hrebeň do ruky a tak šli. Ja mám často aj mastné vlasy keď nestíham umyť, ale učešem si ich a do gumky nech to tak nevidno. Proste prečo takto ženy chodia medzi ľudí a na verejnosť?

oli18
20. jan 2025

@babababka ja som o par rokov starsia, stale ten isty manzel, 4vnucata som pomohla vypiplat. Potrpim si na zovnajsku cely zivot, aj dnes. Postava idealna, mam dobry vkus. Primerane veku. Ruksak a rifle nehrozia. Aj ked zo zadu lyceum, z predu muzeum. Roky nezastavis. To len u Zdenky sa zastavili. Navonok. Pod satami je taka ista, ako my. 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenocka137
20. jan 2025

Akože ja poviem za seba, z celého mesiaca sú asi tak 3 dni kedy ma baví sa pekne obliecť, namaľovať, urobiť si pekný účes, nalakovať nechty. To sú dni, kedy mám buď ovuláciu alebo mám po MS, tie ostatné dni ma to jednoducho nebaví. Nie, že by som sa neholila , nesprchovala, to áno. Ráno si umyjem zuby, dám sprej, hodím rýchly makeup , oblečiem čo prvé chytím do ruky a idem do práce...jednoducho ma to nebaví, nie som to ja...neviem si predstaviť, že by som naozaj každé ráno vstávala a chystala sa, aby som vyzerala tip top...( mám také kolegyne - ale sú staršie odo mňa a asi sa musia trošku viac o seba už starať, aby vyzerali)ale mňa to jednoducho nebaví stále. Občas áno, ale mám priority iné, treba si uvedomiť, že my sme tá duša vo vnútri a nie tá ''krásna'' schránka... radšej si ráno pospím.

kika845
20. jan 2025

Anonymka hod sem tvoju foto nech posudia ci sa o seba dostatocne staras a ci to ma zelany efekt.

lenocka137
20. jan 2025

Ešte podotýkam, že celkovo sa mi páči vyzerať prirodzenejšie, ako byť zmachlená ako ruská bábika 😂 a na oblečenie nemíňam 300€ mesačne, to môžu moje kolegyne, ktoré majú veľké deti a sú už iba samé za seba 😛

fantaghiro21
20. jan 2025

@lonely66 žial, to sú presne tie zakomplexovane ženske ,ktoré rypu strop ,mysliac ,že sa obliekajú ako primadony z móla,ale potom tu máme seniorské opuchnuté nohy, pretekajúcr v sandáloch , zosuverene ,suché päty,plesne za nechtami....

Ako mne vôbec nevadí ako kto vyzerá,neriešim to a nevyvysujem sa nad inými,akoby som ja mala byť nejaký prototyp....len som uviedla príklad ....
Pýcha taká,že sa dá krájať....

Fakt,nebude tu na tom Slovensku lepšie ,keď sa niektorí budú starať viac o povrchnosti,súdiť iných, kritizovať ,ako by sa mali starať o prehnile svedomie ....

kittykat22
20. jan 2025

@liusa82 ked mama vyzera lepsie ako dcera, tak je asi problem v tom, ze sa ta mama venovala viac sebe ako tej dcere. Inak to je nieco co ma vnutorne trochu vytaca. Matka sa nesie ako najvacsia pavica a je vidiet, ze do seba investuje cas aj peniaze a okolo nej cupita jemne otyle dieta. To sa musim krotit aby som ju neprepalila ocami. Nepisem, ze matka sa ma obetovat pre dieta a uplne na seba zabudnut. Ale dieta je svojim sposobom vizitka rodicov. A je trapne ked deti vypadaju zanedbanejsie ako rodicia.
Inak co som si vsimla, tak tie sikovnejsie deti maju skutocne take priemerne vypadajuce matky. Ale teda je vidiet, ze sa tym detom venuju.

oli18
20. jan 2025

@lonely66 ano, lebo by mi neverili 😄.

pralinka25
20. jan 2025

@kittykat22 to bolo asi myslene skor uz na bud dospele alebo dospevajuce dcery a nie na dieta

lubmar
20. jan 2025

@lonely66 dakujem pekne,si velmi mila.Nie,nie je zo Ziliny,ale ona by tu pomoc ani neprijala,lebo by sa citila byt zas niekomu zaviazana,a chcela by to oplatit.Ona je celiaticka,musi si kupovat specialne potraviny,ktore su ovela drahsie ako bezne,preto sa im tazko zije. Ale pozera letaky,a podla toho kde je co v akcii tak si nakupuje,raz Lidl,raz Kaufland.Ma take stare auto a dostava z UP prispevok na benzin na syna ako ZTP, tak ho nalozi raz tyzdenne a idu si nakupit.Najhorsie je,ze ho nemoze spustit vobec z oci,lebo on trpi sepaposkodzovanim, hocikedy sa zacne skriabat do krvi alebo trhat vlasy,ked ho nieco rozrusi.Hocijaka zmena,hocijaky nepredvidany zvuk alebo pod . Preto sa ma taketo stupidne temy dost dotykaju,vzdy si pritom spomeniem na nu,ked tu baby nariekaju,ako sa maju zle, ake maju "problemy".