Prírodný šampón na mastné vlasy a svrbivú pokožku
Dobrý večer, prosím poraďte nejaký dobrý prírodný šampón na mastiace sa vlasy a svrbivu pokožku hlavy. Vlasy si farbim hennou, čiže chcem nejaký prírodný šampón s ktorým máte skúsenosti.Uz neviem čo mám skúsiť.Bola som aj pri kamarátke nedávno, robila mi trichologicky test, tak, že mám teda mastnú tu pokožku, ale má aj svrbí..Nie je to síce stále, ale aj teraz pociťujem, abo skôr aj také jak pálenie.Davam si aj teraz pred umývaním čisic/peeling na vlasy z DM od značky Balea.Ta kamarátka mi poradila ešte, že si mám vlasy vysušiť fénom po umytí aby nebola tá pokožka mokrá a nemnozili sa tam kvasinky, na koľko som si vlasy nechávala voľne uschnúť, ale zatiaľ nevidím efekt. Už neviem aký šampón skusit, je ich veľa a nechcem aby mi zas nejaký stal v skrinke, že nebude dobrý a hlavne keď bude aj drahší....Chcem skúsi zmeniť aj značku jemný či to nepomôže a myslela som že skúsim aj šampón od nich, ale majú ho nedostupný....Ďakujem za každú radu 😊
Roky pouzivame sampony dixy, skus pozriet
@lucioska Tricholog je lekar. Je jeden oficialny na Slovensku, myslim, ze v Martine.
Skus Nizoral, sampon s obsahom siry. A v lekarni!!! Ziadne ofajce, co ti kamoska ponuka.
@lucioska mne mega pomohol na rovnaky, problem sampin od vichy stoji sice takmer 30eur 200ml ale je adi jediny po ktorom si nejdem rozdriapat kozu na hlave do krvi pouzivam uz skoro 4r iny nemam a je stale super predtym aj ked som nejaky nasla co sa javil super po cca 2/3 mesiacoch som musrla zmenit lebo sa mi problem v plnom rozsahu vratil spat 😧
Mám rovnaký problém. Akurát si nefarbim vlasy.
Jeden deň umyjem, druhý deň pohoda, na tretí deň má už začína svrbiet hlava poriadne. Pomáha mi jedine umyť vlasy a vysušiť fénom. Na kožné sa chystám, ale čakačky dlhé. Skúšala som Nizoral, ale boli mi ešte horšie.
Mala som extrémne svrbenie hlavy. Vyskúšala som neskutočne množstvo samponov, vlasy som si sušila vždy do sucha.
Zistili mi alergiu na benzoan sodný, ktorý je skoro v každej kozmetike bežne dostupnej. Balea produkty ho obsahujú všetky, dokonca aj detske produkty (skoro všetkých značiek), dokonca aj obyčajný zihlavovy dixi je chemická továreň. Skúsila som ultra sensitive od alverde, svrbenie prešlo ale ten šampón je ,,slaby”, malo peni, vlasy su po ňom suché, po použití argánoveho oleja je to fajn. Je to lepšie ako rozškrabať si hlavu do krvi ale ešte budem hľadať nejake iné, kvalitnejšie alternatívy. Potrebujem si nájsť celý rad kozmetiky nakoľko tam mám ešte viac alergénov ktoré mi robia zlobu, alverde mi prišla ako rýchla voľba.
@lucioska Tricholog je lekar. Je jeden oficialny na Slovensku, myslim, ze v Martine.
Skus Nizoral, sampon s obsahom siry. A v lekarni!!! Ziadne ofajce, co ti kamoska ponuka.
@spongebob1 trichologicke poradenstvo robia aj kaderníci.Aj ten môj má certifikát a robí poradenstvo@lucioska vysad všetko čo používaš aj tu Baleu.Na šampón sa spýtaj v lekarni
@lucioska i ja som prešla na hennu, šampón si dávam značka dixi alebo bupi pre deti
Dixi a balea sú chemické
@spongebob1 trichologicke poradenstvo robia aj kaderníci.Aj ten môj má certifikát a robí poradenstvo@lucioska vysad všetko čo používaš aj tu Baleu.Na šampón sa spýtaj v lekarni
@anonym_beb1a8 Ja nepotrebujem poradit. Tricholog je íba lekar, ziadna kadernicka!!! 6 rokov studia plus atestacia v odbore detmatologia plus trichologia to sa nevyrovna kurzu" trichologa".
So zdravotnym problemom sa chodi k lekarom, nie kadernickam.
@lucioska ja používam značku Yves Rocher. Na stránke nájdeš rôzne šampóny a musím povedať, že po dlhých rokoch ma konečne nesvrbí hlava.
@lucioska daj si obyčajný dixi žihľava alebo báza. Mne to pomohlo.

@lucioska je potreba si uvedomiť , že šampón sa zmyje. Nepôsobí na pokožke, neostáva tam , takže áno alfa omega je vysušiť si HNEĎ vlasy. Asi tam máte premnožené kvasinky a ani ten peeling ktorý sa má btw dávať tak raz za mesiac a ešte od Balei no neviem ....
Ja by som šla do najobyčajnejšieho žihľavavoveho prípadne prírodného levanduľového a kúpila si dobrý kondicionér a vlasy hneď vysušila. Aj mastna pokožka potrebuje hydratáciu. Sušila jemne nie moc na horúco. Možno dala do pokožky hlavy nejaké upokojujúce sérum.