icon

Riešenie mastných vlasov. Čo skutočne pomáha?

19. júl 2026

Baby čo vám pomohlo na mastné vlasy?
Umyjem si ich večer a na druhý deň poobede už vyzerajú všelijako. Suchý šampón nechcem používať stále a umývať každý deň sa mi tiež nechce.
Menili ste šampón, stravu, niečo z lekárne?
Alebo je to proste typ vlasov a hotovo? Som z toho už zúfalá, zvlášť teraz v lete je to hrozné.

anonym_ae678d
19. júl 2026

Zodpovedne prehlasujem, že za tých viac ako 40 rokov, čo žijem, som už vyskúšala asi všetko. Nič nefunguje. Genetika nepustí. Trochu pomáha suchý šampón, ako taká rýchla "náplasť", ale ten nechceš.
Vyskúšala som šampóny obyčajné, drahé, mega drahé, profesionálne, z lekárne, prírodné vody, odvary, schudla som 20 kg, rok jedla zdravo, cvičila, skúsila si hlavu neumyť týždeň, umývať vlažnou vodou, bez šampónu, každý tretí deň, spala na hodvábnom vankúši, žiadny melír, žiadnu farbu, nefénovať, schnúť na voľno, nesťahovať do gumičky....no neviem, či som vymenovala všetko. Takže tak.

anonym_629fa8
19. júl 2026
@anonym_ae678d

Zodpovedne prehlasujem, že za tých viac ako 40 rokov, čo žijem, som už vyskúšala asi všetko. Nič nefunguje. Genetika nepustí. Trochu pomáha suchý šampón, ako taká rýchla "náplasť", ale ten nechceš.
Vyskúšala som šampóny obyčajné, drahé, mega drahé, profesionálne, z lekárne, prírodné vody, odvary, schudla som 20 kg, rok jedla zdravo, cvičila, skúsila si hlavu neumyť týždeň, umývať vlažnou vodou, bez šampónu, každý tretí deň, spala na hodvábnom vankúši, žiadny melír, žiadnu farbu, nefénovať, schnúť na voľno, nesťahovať do gumičky....no neviem, či som vymenovala všetko. Takže tak.

@anonym_ae678d súhlasím, tiež to mám geneticky dané,nepomôže nič.

simsalabim
19. júl 2026

@anonym_autor od puberty som umyvala vlasy denne, rano. Nic ine nepomohlo. Mam uz nad 50 a poslledne roky by mi stacilo umyt kazde 3 dni, ale mam jemne vlasy, vselijako stoja, tak vacsinou ich umyjem. Ale napr dnes nie…

anonym_ab39cf
19. júl 2026
@anonym_ae678d

@anonym_ae678d ... Lenže týždeň, dva je málo na to, aby sa vlasová pokožka ukludnila.
Jednoducho treba zaviesť to, že si vlasy umyjes 1- 2 x týždenne.
Čím viac si vlasy umývate, tým viac sa vám mastia vlasy, pretože neustále poškodzujete film na pokožke hlavy a koža sa mazom akokeby bráni.
Kúp si Head & Shoulders a umyvaj si vlasy iba raz za týždeň. A vydrz dlhšie ako dva týždne hlavne

anonym_b874be
19. júl 2026

môžem zodpovedne prehlásiť že to bude hormonmi. S vlasmi som mala vždy problém. Mastné ,škaredé - hrôza. dokonca mi kaderník povedal že keby sa mi nevrteli tak by som vyzerala ešte horšie - lebo že mám na hlave 3 vlasy. Keďže sú kučeravé, vyzerá môj účes omnoho bohatší.
v tehu som problém s mastením vlasov nemala. Mala som ich krásne. Vyskúšala som si ich neumývať nie týždeň, ale dlhšie ...
Vlasy stále krásne, nadýchané, nemastné. Po pôrode som sa ocitla zas kde aj pred pôrodom. Vlasy mastné za 3 dni.

maca1984
19. júl 2026

Skúšala som kadečo, nepomohlo nič. Aj 2 mes.som skúšala umývať vlasy ( počas covidu ) 1- 2 x za týždeň. Nepomohlo. Mám to takto odjakživa. A mám aj rada čisté , umyté vlasy, to cez covid bol len experiment, veď aj tak sme čučali len doma. Každý večer počas sprchy umyjem aj vlasy.

guudy
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ae678d ... Lenže týždeň, dva je málo na to, aby sa vlasová pokožka ukludnila.
Čím viac si vlasy umývate, tým viac sa vám mastia vlasy, pretože neustále poškodzujete film na pokožke hlavy a koža sa mazom akokeby bráni.
Kúp si Head & Shoulders a umyvaj si vlasy iba raz za týždeň. A vydrz dlhšie ako dva týždne hlavne

@anonym_ab39cf to je blbost ako mraky ;)
Neumyvala som kazdy den vlasy skoro rok a ziadna zmena (ani trosku) sa neudiala ;)
V nasom pripade je to geneticke alebo hormonalne.

anonym_629fa8
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf ale to je blbosť alebo to neplatí pre každého. Starká je už stará a roky si umýva vlasy raz do týždňa, keďže nikde nechodí a vôbec jej to nepomohlo

maca1984
19. júl 2026

Ja to budem mať genetické. Ocino mal 5 chlpov na hlave ( ako ja ) a vlasy mastné každý deň.
Mama má hustú hrivu a vlasy mastné nikdy nemala . Ani keď sme boli týždeň na chate bez vody z vodovodu.

anonym_317392
19. júl 2026

U mňa jediné čo zabralo je dlhodobé umývanie vlasov studenou vodou ( začínala som vlažnou až som si zvykla ) + fén.

anonym_30bf83
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf dobrá blbosť. Ja som si raz prečítala strašne múdry článok, že hlavu umyť prírodným samoonom raz za mesiac
Neodporúčam . Okřem toho že na mojej hlave sa dali rezne vyorazat, tak som si spôsobila zápal pokožky a 3 mesiace som behala po koznom

anonym_cfe7ef
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf toto nezaberá. Počas materskej som to skúšala opakovane a dlhodobo. Nepomohlo mi to. A ani nič iné, zostalo len zmieriť sa s tým, že vlasy si umývam takmer denne už roky.

sasa1310
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf no head and shoulders je naozaj výhra. Taký sajrajt dávať na hlavu

tanapeta
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf tu máš tvoj head&shoulders. To je jeden z najhorších šampónov. V živote som nevidela hodnotenie 0/20 a to si kontrolujem každú kozmetiku

anonym_f549ca
19. júl 2026
@tanapeta

@anonym_ab39cf tu máš tvoj head&shoulders. To je jeden z najhorších šampónov. V živote som nevidela hodnotenie 0/20 a to si kontrolujem každú kozmetiku

@tanapeta Pravda. H&S je najvacsi odpad.

anonym_320c6c
19. júl 2026

Dixi šampón cajovnikovy.

guudy
19. júl 2026
@sasa1310

@anonym_ab39cf no head and shoulders je naozaj výhra. Taký sajrajt dávať na hlavu

@sasa1310 presne tak. Dotycna nema tusenie, co su mastne vlasy…

lucia245
19. júl 2026

@anonym_autor je to aj o hormonoch. Normálne musím umývať každý druhý deň. Keď som bola tehotná, vždy mi stačilo max dvakrát do týždňa. Takže možno nejakou úpravou životosprávy, zmenou zvnútra by to šlo zmeniť aj v normálnom stave... Len zistiť, ako na to.

anonym_39b7dd
19. júl 2026

@anonym_autor ostrihala som si vlasy po ramena aby som ich umyvala kazdy den a nestravila s tym vzdy hodinu

martinka17
19. júl 2026

Vlasy nosím stiahnuté vo vrkocči, takže každý deň umývam iba ofinu. Hlavu tak každe 2-3 dni, stiahnuté sa mi tak rýchlo nemastia ako voľné.

guudy
19. júl 2026

Ja inak odporucam melir. Realne sa mi menej mastia vlasy. Ale tak je to starost navyse, kedze treba chodit tak kazde 3-4 mes na doplnenie🤷🏼‍♀️

anonym_e7f839
19. júl 2026

Umývam každý deň, je to už taká moja rutina, či je leto či zima. Lebo, keď som umyla večer, tak ráno som mohla umývanie zopakovať. Nepomohlo nič. Počas covidu som vyskúšala, že som si ich týždeň neumyla. Viac takú chybu nespravím 🤣 Okrem toho, že ma svrbela celá hlava a mala som tam liter oleja, som nič iné nevidela. A mám rada voňavé a čisté vlasy. Suché šampóny mi nevyhovujú, takže umývam každé ráno. Aspoň mám motiváciu vstať na prvé zvonenie budíka 🤣

anonym_8f3811
19. júl 2026
@anonym_ab39cf

@anonym_ab39cf toto je už dávno prežitok.. Snáď tomu ešte niekto verí?? Ach jaj

anonym_8f3811
19. júl 2026

Mne pomáhajú zábaly z ajurvedskych byliniek, cassia, amla, vlasy obalia, ja som robila zábal v utorok a v sobotu boli vlasy ešte ok, takže za mňa toto funguje, len to chce svoj čas a venovať sa vlasom ☺️

anonym_f549ca
19. júl 2026
@anonym_8f3811

@anonym_ab39cf toto je už dávno prežitok.. Snáď tomu ešte niekto verí?? Ach jaj

@anonym_8f3811 To moze napisat len niekto, komu sa vlasy nemastia a nema sajn, ake to je.

bekiinka5
Autor odpoveď zmazal
anonym_8f3811
19. júl 2026
@anonym_f549ca

@anonym_8f3811 To moze napisat len niekto, komu sa vlasy nemastia a nema sajn, ake to je.

@anonym_f549ca v dnešnej dobe používať head&shoulders a toto radiť.. Fakt nie niečo si naštuduj a potom raď