S ktorým dezodorantom ste spokojné?
Ahojte, uz je dost teplo vonka, tak si mozeme navzajom poradit 😀 doteraz som pouzivala obyc z DMky bez hlinika a bez alkoholu, ale uz nestaci na tieto horucavy, takze s ktorym mate dobre skusenosti, ze vydrzi?
Pre rypalov hned uvediem, ze sa sprchujem 2x denne a deo si davam na ciste, vyumyvane, vyholene pazuchy, ale proste treba mi uz nieco ine (silnejsie) ako ten, co doteraz.
Dakujeem.
Ja používam asi 4r od Forever vacsie balenie takze.mi vydrzi aj 6m a.to.pouzivam denne...kamoska používala ktorá velmi sa potila a si velmi chvalila
Pre mna su najlepšie krémové - Rexona a este nejaka značka ich robí.
Mne sa páči borotalco a dcéra v puberte (velmi sa potí a volá to "pubišový smrad" 😁) používa vanilkový old spice.
Ja pouzivam gulickovy eucerin s som uplne spokojna
ja to iste ako @karolinakr_ba
Borotalco
Ja som vyskúšala kadečo ale stále sa vraciam Nivea black&white Pure, ostatné mi prídu slabé alebo hnusne voňajú
Borotalco ktoré konkrétne?
Ja od Vichy a je super. Asi najlepsi co som kedy mala. Neznasam deodorantove vone, mne vsetko smrdi, a na mne este viac.
Dlho som mala Sanex, biely, antiperspirant, ale uz ho nevyrabaju. Maju uz len same deodoranty.
Garnier taky ruzovy, tiez som ho dlho nevidela.
Tak som zobrala Vichy, nevonia vobec, ale funguje, nesmrdim 🙂
rexona maximum protection, predtym som mala dove taky, len uz som ho davno nezohnala. A striedam si s kadecim, proste ked som len doma nepotrebujem kremovy a tak.. inak u nas napr. chlap pouziva eucerin, ale aj vichy = podla toho co zozeniem v akej vyhodnej akcii :D a spokojny je
Bezkonkurenčne https://www.biorythme.cz/e-shop/deodoranty?view...
Vyskúšala som 4 milióny bio (vrátane forever- otras) a tieto sú absolútne top!
Dievčatá pozor na borotalco. Nepouzivala by som to
Dievčatá pozor na borotalco. Nepouzivala by som to
@simona20201309 preco?
old spice
Mas problem len s tym,ze sa potis alebo sa ti tvoria bakterie a pot pachne?Pretoze tam je rozdiel.
Rexona Schmidt a ked je najhorsie chodim muzovi na old spice 🤣
Tak ja používam kade čo a stále mám pocit že smrdím. Po pôrode je to takto. Predtým som nemala problém a keď som sa nasprejovala tak my to celý deň vydržalo. Ale ten alverde som neskúšala, možno skúsim, lebo som už zúfalá.
Ja používam toto:
https://www.hebe.com/sk/fa-gulockovy-antiperspi...
dove nivea a všetky tieto boli za mňa slabé, dlho som používala zelenú rexonu ale aj tá mi začala vadiť. Tento používam 3 roky a som spoko
Vidím tu spomenuté Borotalco, aj medzi nimi je rozdiel, to znamená, aj pri tejto značke rozlišovať deodorant a antiperspirant a dávať pozor na zloženie, kto nechce hliníkové soli, alkohol, tie obsahuje hlavne perspirant, deodorant obvykle tieto prísady nemá, ale ten nezabraňuje poteniu.
Ja milujem tuhé Borotalco a v lete vždy ešte používam Spiridea Forte deo 🙂
@lusynqa Tieto aplikácie často vychádzajú z laických názorov a populárnych mýtov o kozmetike. Tvorcovia aplikácií nie vždy majú dostatočné odborné znalosti z oblasti toxikológie, dermatológie alebo kozmetickej vedy, a ich hodnotenia preto môžu byť nepresné. Mnohé aplikácie používajú jednoduchý systém hodnotenia založený na farbách alebo skóre, ktorý nie je vedecky podložený 😒
Appky často varujú pred určitými zložkami na základe zastaraných alebo nepresných informácií, čo môže viesť k šíreniu neopodstatnených obáv medzi spotrebiteľmi. Kozmetické výrobky sú komplexné, pri ich tvorbe sa využívajú ingrediencie kontrolované, v bezpečných dávkach (áno, toxikológovia rátajú aj s kumulatívnou spotrebou) a niekedy sa jedná látka môže neutralizovať inou a toto appka nevie vyhodnotiť.
@1ryba hliník nie je problematický, ak ti doslova nedráždi kožu. Toto bola jedna nie úplne dobre urobená štúdia, mala svoje chyby a medzery, už sa k tomu niekoľko odborníkov vyjadrovalo - a toto žiaľ už médiá nepíšu 😖
Napríklad, čo zistili, že prsné rakovinové tkanivo obsahovalo aj nejaké stopy hliníka, neporovnávali ho so zdravým prsným tkanivom. Mnohé štúdie boli robené in vitro (v petriho miskách), kde pracovali s vysokými koncentráciami látok, čo zase nezodpovedá reálnemu používania hliníka v deo ľuďmi. Hliník sa taktiež nie dobre vstrebáva cez kožu, v oveľa väčšej miere ho do tela dostávame cez stravu.
Ak chceš sledovať spojitosť medzi niečím a rakovinou, odporúčam sledovať oficiálne onkologické organizácie a organizácie, ktoré sa venujú konkrétnej rakovine. Tieto nezvyknú šíriť dezinformácie a vychádzajú z riadnych vedeckých výskumov.
Je rozdiel medzi deo - deodorantom a antiperspirantom. Deodorant veľmi potenie nepotláča. Účinnejší a silnejší je antiperspirant. Za mňa Rexona.
Ja som už roky verná deo-rool on guličkam od Farmasi. Obsahujú kremelinu, takze maju min.5x vacsiu absorpciu potu a oleja. Ešte ma nesklamala ani v lete, ani na treningu.

Ja pouzivam gulickovy eucerin s som uplne spokojna