Skúsenosti s Niacinamide 10% Balea na ružovú pleť
Ahojte máte skúsenosti prosím s balea niacinamide? Je aj na ružovú pokožku tváre? Alebo aké produkty používať? Nemám jednotnú farbu pleti a ide do ružová až červená. Mám 36 rokov a potrebujem si nastaviť nejakú rutinu. Používam čistiaci gél na tvár tiež balea. Tento balea niacinamide a krém L'Oréal 35+ taký fialový. Čo by ste mi odporučili prosím? Niečo z lacnejších produktov prosím. Ďakujem ❤️
@strawberry0797 aha, tak toto som veru netušila. Ďakujem ti za radu, skúsim.
Bioderma sensibio AR+ za mňa top
Koža postihnutá rosaceou je typicky citlivá, cievnatá a dehydrovaná, ale môže byť aj problematická s početnými zápalmi. Rosacea je spôsobená citlivou a kapilárnou pokožkou - rýchlo červenajúce sa líca, sklon k viditeľným cievkam a vysokej citlivosti na trenie či iné vonkajšie faktory. Počítaj si o nej niečo na nete 🙂
Tieto všetky aktívne látky sú ok:
kyselina azelaová (táto je najlepšia na ošetrovanie rosacei, najlepší je na predpis Skinoren)
niacínamid
ovsený extrakt
alantoín
rastlinné extrakty, ako je harmanček alebo zelený čaj
kyselina hyalurónová
peptidy
+ SPF ráno
Volila by som ale jemnejšie produkty, radšej neparfumované. Loreal krém skôr nie, oni veľmi parfumujú kozmetiku (pre normálnu pleť ok, ale pre citlivú by som to neodporúčala).

Nie, niacinamid je velmi agresivny a nie je vhodny na ruzovu pokozku. Na tu je vhodny od Baley skor Azelain Booster serum. To zjemnuje zacervenania a zjednocuje plet. Zanechava ale taky biely prasok na pleti po zaschnuti. Mne osobne vyhovuje najviac LaRoche Cicaplast krem. Ten naprava mikrofloru a tiez miznu zacervenania.