icon

Skúsenosti s Niacinamide 10% Balea na ružovú pleť

3. mar 2025

Ahojte máte skúsenosti prosím s balea niacinamide? Je aj na ružovú pokožku tváre? Alebo aké produkty používať? Nemám jednotnú farbu pleti a ide do ružová až červená. Mám 36 rokov a potrebujem si nastaviť nejakú rutinu. Používam čistiaci gél na tvár tiež balea. Tento balea niacinamide a krém L'Oréal 35+ taký fialový. Čo by ste mi odporučili prosím? Niečo z lacnejších produktov prosím. Ďakujem ❤️

strawberry0797
3. mar 2025

Nie, niacinamid je velmi agresivny a nie je vhodny na ruzovu pokozku. Na tu je vhodny od Baley skor Azelain Booster serum. To zjemnuje zacervenania a zjednocuje plet. Zanechava ale taky biely prasok na pleti po zaschnuti. Mne osobne vyhovuje najviac LaRoche Cicaplast krem. Ten naprava mikrofloru a tiez miznu zacervenania.

autor
3. mar 2025

@strawberry0797 aha, tak toto som veru netušila. Ďakujem ti za radu, skúsim.

denkabemommy
3. mar 2025

Bioderma sensibio AR+ za mňa top

drews_beauty
4. mar 2025

Koža postihnutá rosaceou je typicky citlivá, cievnatá a dehydrovaná, ale môže byť aj problematická s početnými zápalmi. Rosacea je spôsobená citlivou a kapilárnou pokožkou - rýchlo červenajúce sa líca, sklon k viditeľným cievkam a vysokej citlivosti na trenie či iné vonkajšie faktory. Počítaj si o nej niečo na nete 🙂

Tieto všetky aktívne látky sú ok:
kyselina azelaová (táto je najlepšia na ošetrovanie rosacei, najlepší je na predpis Skinoren)
niacínamid
ovsený extrakt
alantoín
rastlinné extrakty, ako je harmanček alebo zelený čaj
kyselina hyalurónová
peptidy

+ SPF ráno

Volila by som ale jemnejšie produkty, radšej neparfumované. Loreal krém skôr nie, oni veľmi parfumujú kozmetiku (pre normálnu pleť ok, ale pre citlivú by som to neodporúčala).