icon

Ako sa zbaviť elektrizujúcich vlasov po umytí?

5. okt 2024

Ahojte, poprosila by som radu. Mávam takéto vlasy po umytí hneď ako uschnu. Nefénujem, nechávam ich prirodzene uschnúť. Máte nejakú skúsenosť ako nemať taketo v´asy? Odstavaju mi aj hore okolo hlavy. Ako by boli celé zelektrizované. 😔

Ako sa zbaviť elektrizujúcich vlasov po umytí?
nafka0483
5. okt 2024

Pouzivas kondicioner?
Nenechavaj volne uschnur, fenuj cez okruhlu kefu, budu pekne uhladene a do suchych na zaver olejcek.

mima172
5. okt 2024

Keď vlasy stlačíš sú suché? Poznáš to tým, že akoby pukajú?
Ja by som zaradila kvalitné vlasové sérum, esenciálnu vodu (podľa problému - rozmarinovú alebo žihľavovú) a na skrotenie vlasov tiež kvapôčku séra alebo kvalitný kozmetický olejček (jemne vklepkat, treba k tomu troška zručnosti).

autor
5. okt 2024

@nafka0483 nepoužívam, aj keď som používala nemenilo to natom nič😏 dakujem skusim!

autor
5. okt 2024

@mima172 áno, vtedy sú aj vraj dobre umyté.😏 asi to budem musiet riesit podobne..🥺

mima172
5. okt 2024

Autorka: keď vlásky pukajú, tak sú vraj dobre umyté? To je nezmysel, keďže je to dôkaz toho, že sú suché a treba ich vyživiť. Ak chces poslať link (tu by to asi zmazali) ohladom starostlivosti o vlasy, tak mi napíš správu, nájdem ho a pošlem ti ho.

pinkmamba
5. okt 2024

olej

nika_val
6. okt 2024

Máš veľmi zle nastavenu starostlivosť..
1. Kondicionér je nutnosť!
2. Fénovanie je potrebné.
Predstav si vlas ako šišku. Má také šupinky po celom povrchu. Šampónom vlas (tie šupinky) otváraš. A kondicionér je na to aby si ich zase uzavrela.
Plus správne fénovanie (v smere rastu vlasov cez kefu, nemusí byť okrúhla) ten vlas (šupinky) ešte viac uhladí a zatiahne.
Vlasy budú pekne lesklé.

nika_val
6. okt 2024

@pinkmamba a čo pomôže olej ? Vieš o tom že olej vlas nehydratuje? Olej iba pomáha udržať hydratáciu vo vlase. Takže ak má žena suché vlasy a dá si iba olej iba to zhoršuje.
Najskôr treba do vlasu dať tú hydratáciu a až potom používať olej

pinkmamba
6. okt 2024

@nika_val to som nevedela, nie som odborník a úprimne nemám veľa znalosti co sa vlasov tyka. iba mi to pripomenulo ze moje vlasy vyzerali tak ako jej kým som nezačala používať olej a uhladil mi ich

nika_val
6. okt 2024

@pinkmamba nie je olej ako olej
Veľa značiek predáva produkt s nápisom "olej" ktorý je plný silikónov s trochou oleja - vtedy to najčastejšie vlas uhladza a udržuje tú hydratáciu
Potom je produkt kedy sa jedná naozaj iba o olej alebo zmes olejov - pri tomto produkte môžeš dostať nejaké tie vitamíny z olejov do vlasov ale zase hlavne bude udržať tu hydratáciu
🙂
Ja sa venujem starostlivosti o vlasy (voľnočasovo ale mám aj nejaké znalosti s kurzov)

pinkmamba
6. okt 2024

@nika_val ja používam arganovy 🙂 . to co píšeš sa však chystám aplikovať hneď dnes po umytí na svojich vlasoch lebo je vidieť že skutočne máš v tom bohaté vedomosti