icon

Sú umelé nechty škodlivé pre vaše nechty?

4. jan 2025

Baby nikdy som nemala umelé nechty. Láka ma to skúsiť. Bojím sa vsak ze to zničí moje nechty ktore mam silné aj zdravé, akurat ze lak na nich nevydrží viac ako deň, niekedy ani to. Ake sú lepšie akrylové, gélové? Alebo si ich nemám dávať? Ak ano, tak v Bratislave kam? Ďakujem za rady

sudocek
4. jan 2025

Keď ich máš zdravé tak načo si ich chceš ničiť?Ale podľa mňa sú lepšie akrylové.

taktotedanie
4. jan 2025

Preco si ich len nejdes do salonu nalakovat? Urobia ti kvalitnu manikuru, daju setrny gellak rovno na tvoje nechty ten ti vydrzi fakt dlho a pokial je kvalitna manikerka tvoje nechty ti to neposkodi

barka1
4. jan 2025

Zvol radsej dobrý lak, 2 vrstvy a hore priesvitny. Mne tak vydržia 5 dni. Umelinu si nikdy na nechty nedám.

denisa_deniska
4. jan 2025

Nevieš rozdiel, umelé a pekne urobené tvoje nechty od manikérky, kedy ti na tvoje nechty nanesie vrstvu gellaku. 🙂 nosím dlhodobo, svoje nechty mám v úplnom poriadku

biba_18
4. jan 2025

vidím že každý si pod pojmom umelé nechty predstavuje niečo iné… ak ti dajú v salone gel lak, budeš mať vlastné nechty…

janai1
4. jan 2025

a prečo chceš hneď umelé? Veď si daj na svoje nechty gellak.
Ja chodím na Grunty DNA 39€

Ak už chceš silou mocou umelé tak akryl určite nie

biba_18
4. jan 2025

@janai1 fuuha, 39 je dosť…

janai1
4. jan 2025

@biba_18 ani nie

autor
4. jan 2025

@biba_18 áno ale ja som nepísala o gellaku alebo o gélových nechtoch.

Chcela by som mať dlhšie nechty ako svoje krátke.

biba_18
4. jan 2025

pod gel lakom ti nechty narastú, nepotrebuješ si dávať umelé… ja mám jemné štiepivé nechty - vedia mi narásť dosť dlhé… jedine že chceš fakt tie umelé pazúre - ale pod tými svoj necht zničíš…

martinadomianova
5. jan 2025

Ja by som si umelé nedávala. Vyzerá to ohavne. Hlavne tie dlhé pazúre.

ronie338
5. jan 2025

@sudocek akrylové sú horšie ako gélové. Je to tvrdé, trochu sa buchne do nechtu a sa zlomy aj vlastný. Gélové sú šetrnejšie, ak nepôjde do ázijského salóna ale iného používajú kvalitné výrobky vyrobené v EÚ ktoré sú prísne kontrolované. Vietnamci používajú tie svoje q nikdy nevieš čo to obsahuje. Tiež používajú pri každej klietke jednorazové veci a čisté nástroje sterilizované nie ze ráno vyberie a používa celý deň ale každej jej vlastne frézy aj všetko. To je potom aj rozdiel v kvalite

ronie338
5. jan 2025

Ak ti spraví dobrú manikúru q pripravu q budeš u niekoho kto to nemá ako masovú výrobu nič sa neznici. Ja mám akreditovaný, mám aj ďalšie školenia a keď aj niekomu nahidou nedrží a odpadne ma svoj a nepoškodený. Lebo nechty sa majú jemne zdrsnit a nie pilnikovat ako šialene, to potom nedrží

margotka17
5. jan 2025

Mne sa na druhých páčia gélové nechty, no nie až tie príliš dlhé. Mne osobne by to vadilo, v práci robím aj s peniazmi, doma často niečo z cesta kysnutého, všade vidím nevýhodu 🫣

modrykolibrik
5. jan 2025

@autorka ja som mala gélové aj akrylové akrylové sa mi zdalo šetrnejšie ale problém ich bolo dať dole,strašne to bolelo keď mi ich dávali dole gélové sa mi páčia kvôli tvaru a mám ich najradšej ale už ich nenosím pretože ma odrádza cena a moje nechty sú jemné a stepive. Takže keď mi dali dole gélové mala som moje úplne znicene

sudocek
5. jan 2025

@ronie338 Ja som jej povedala len môj názor.

autor
5. jan 2025

@biba_18 ok tak by som skúsila gellak. Vieš kde to v BA robia? Nejaké odporúčania? Alebo môžu aj iné baby napísať. A ešte ma zaujíma, že to vydrží tie 3 týždne?

autor
5. jan 2025

A nedá sa to robiť aj doma ten gellak?

biba_18
5. jan 2025

áno, vydrží to 3 týždne, niekedy aj dlhšie, niekedy ale aj kratšie. a ja si robím doma napr…

mantilka
6. jan 2025

Ako dlho ti to vydrzizávisí od toho ako rýchlo ti rastu nechty. Ja som si dala robit 2x v živote a už nikdy. Mne rastu strašne rýchlo nechty a po týždni som mala také odrasty ako niektorá po 2-3 týždňoch....veľmi krátko som sa tešila z pekného výsledku a zase netúžim kazdy týždeň sedieť na manikúre...čas aj peniaze. V mojom prípade uprava len doma. Jedna kolegyna má rovnaký problém, tiež si preto nedáva gélové nechty.

autor
6. jan 2025

@biba_18 nevedela by si mi prosím napísať čo všetko na to potrebujem? Chcela by som si tiež robiť doma

biba_18
6. jan 2025

potrebuješ lampu, gellak (existujú také 3v1), pilník, niečo na čistenie nechtov a kozmetický aceton aby si to vedela dať dole… je kopec videí na nete…

autor
6. jan 2025

@biba_18 super ďakujem pozriem, nenapadlo ma pozrieť videa 😀

denisa_deniska
6. jan 2025

Dajú sa urobiť aj pekné nechty doma, počas korony som tak začala, trvalo mi asi pol roka, kým som to chytila ako tak do rúk a nechty vyzerali pekne. Ešte ako tak si vieš urobiť pravou rukou ľavú, ale naopak? Tá vždy vyzerala horšie. Dokonca aj moja nechtárka si dáva robiť nechty “u konkurencii”, pretože sama sebe sa jej to na 100% nedá, aj keď druhým robí nechty krásne 🙂

slavomira236
19. jan 2025

Ja dvoje nechty tvrde dlhe. V lete dam gel lak doma sams vudrzi mi to skoro 3tyzdne a to kosim rypem sa v zahrade.umele by som si nedala. Mna sa kazdy pyta ci mam umele sj ked su nenalakovane alebo nalakovane s obycajnym lakom

frzeiovn
13. feb 2025

Ja som mala gélové nechty cca 3 roky, nikdy viac, doteraz neviem dať svoje dokopy, stále sa šitepia, a pritom beriam vitamíny. Musím ich mať stále krátke a vždy sa nejaký nalomí, rozštiepi a na palci sa mi spravil taký pásik cez stred, ktorý sa stále štiepi cez polovicu, tak keď vyrastie o 1 mm, už sa štiepi a musím spilníkovať...