icon

Suchá koža po umelých mihalniciach. Čo robiť?

raduskaaa83
11. aug 2026

Stalo sa niekomu? Dala som sú spravit umelé mihalnice a zacala som mat suchu kožu okolo očí. Mihalnice som si po pár dňoch zlozila. Už sú to tri mesiace a stále mam suche ocne viecka, opcuh, zacervenanoe. Už mám suche miesta aj krku. Bola som na ocnom a koznom. Zatiaľ nič nepomohlo

annamaria4
11. aug 2026

Presne toho sa ja bojim, ze sa mi znicia z toho oci.

parvinka0001
11. aug 2026

Nosím roky mihalnice nič také sa mi nestalo

lizatko1009
11. aug 2026

a aj si to čistis? robim mihalnice roky a takú kožu som videla pri zanedbanej hygiene. Ja mam teraz mihalnice robene s mojim materiálom a držia od 16.7. a stale sú nositeľne a ziadne suché nemám, ale cistim.

anonym_992be0
11. aug 2026

Tie umelé vejare sú ešte stále v móde?

lizatko1009
11. aug 2026
@anonym_992be0

Tie umelé vejare sú ešte stále v móde?

@anonym_992be0 ano nosia sa, krátke, jemne, hrúbka 0,03mm, ja keď dám špirálu, tak vtedy mam vejáre oproti umelým aké mám.

raduskaaa83
autor
Včera o 06:26
@lizatko1009

a aj si to čistis? robim mihalnice roky a takú kožu som videla pri zanedbanej hygiene. Ja mam teraz mihalnice robene s mojim materiálom a držia od 16.7. a stale sú nositeľne a ziadne suché nemám, ale cistim.

@lizatko1009 mihalnice som mala len jednorazovo. Robila mi ich kamarátka. Myslela som, že to môže byť z lepidla. Ale mihalnice už nemám 3 mesiace a nezlepsuje sa to. Očná mi dala masť, ktorá pomôže ale nemôžem si ju dávať dlhodobo. Kozna povedala ze mi asi niečo vadi, ale nič nové v domácnosti nemáme. Ja to ani nemám pri mihalniciach Ale celé viecka mam suche. Iba som sa chcela spýtať, či sa to nahodov niekomu nestalo.

lizatko1009
Dnes o 07:53
@raduskaaa83

@lizatko1009 mihalnice som mala len jednorazovo. Robila mi ich kamarátka. Myslela som, že to môže byť z lepidla. Ale mihalnice už nemám 3 mesiace a nezlepsuje sa to. Očná mi dala masť, ktorá pomôže ale nemôžem si ju dávať dlhodobo. Kozna povedala ze mi asi niečo vadi, ale nič nové v domácnosti nemáme. Ja to ani nemám pri mihalniciach Ale celé viecka mam suche. Iba som sa chcela spýtať, či sa to nahodov niekomu nestalo.

@raduskaaa83 podľa mňa máš kontaktnú dermatitídu a používaš ešte nejaké produkty, ktore ti to dráždia. Skus zmeniť kozmetiku alebo vynechaj, aj licidla a ak neprejde, zbehni na kožné.

raduskaaa83
autor
Dnes o 08:23
@lizatko1009

@raduskaaa83 podľa mňa máš kontaktnú dermatitídu a používaš ešte nejaké produkty, ktore ti to dráždia. Skus zmeniť kozmetiku alebo vynechaj, aj licidla a ak neprejde, zbehni na kožné.

@lizatko1009 ďakujem, skúsim 😊