icon

Trvanlivosť parfému

miirkka1
20. júl 2025

Ahojte, neviete akú expiráciu má parfém? Kúpila som si vo Fann v zľave parfém a podľa tej stránky,kde sa pozerá dátum výroby,má 4roky.Ja ho veľmi už necítim po pár hodinach.Uspela by som s reklamáciou?Alebo do tých 5 rokov sa môžu predávať?Na predajni mi nevedia povedať,iba keď tak poslať na reklamaciu

adri266
20. júl 2025

@miirkka1 Ak je parfem stary, skor citis alkohol. To, ze necitis vonu je, ze Tvoj nos si vytvoril ako keby rezistenciu.
Ja napr necitimi ziadne vone, kde je zlozka caj, mnohe vone citim slabo.

Ty si ten parfem predtym neskusala?

Inak, ja som uz parfemy reklamovala, ale boli kupovane online a bez problemov.

mk1111111111
20. júl 2025

Ved posli na reklamaciu a uvidis.
Na nete sa pise, ze moze nmat aj 20 rokov, ak je dobre a spravne skladovany. Jediny problem je, ked ho otvoris, to viem aj sama, ze po roku uz vona nie je taka, ako po otvoreni. Preto nemam pootvaranych xy parfemov, aby som ich stihla v priebehu roka spotrebovat.

miirkka1
autor
20. júl 2025
@adri266

@miirkka1 Ak je parfem stary, skor citis alkohol. To, ze necitis vonu je, ze Tvoj nos si vytvoril ako keby rezistenciu.
Ja napr necitimi ziadne vone, kde je zlozka caj, mnohe vone citim slabo.

Ty si ten parfem predtym neskusala?

Inak, ja som uz parfemy reklamovala, ale boli kupovane online a bez problemov.

@adri266 a aký dôvod si uviedla na reklamáciu? Môže byť aj to, že je starší?
Áno voňala na predajni tester,lenže parfém mali na inej predajni,tak ho stiahli.Lebo to bola 150ml a tu tam nemali

miirkka1
autor
20. júl 2025
@mk1111111111

Ved posli na reklamaciu a uvidis.
Na nete sa pise, ze moze nmat aj 20 rokov, ak je dobre a spravne skladovany. Jediny problem je, ked ho otvoris, to viem aj sama, ze po roku uz vona nie je taka, ako po otvoreni. Preto nemam pootvaranych xy parfemov, aby som ich stihla v priebehu roka spotrebovat.

@mk1111111111 veď práve a toto je 150ml,tak neviem,či to stihnem minúť.
A na dovolenke som kúpila jeden parfém na pláži Givenchy za 20Eur(možno Fake neviem)má 8rokov,ale voňala úplne silno ako originál a nejak sa mi uzáver povolil a vytieklo odtiaľ niečo a teraz vonia inak.To uz asi môžem vyhodiť,že?

anonym_3cffe8
20. júl 2025
@miirkka1

Áno voňala na predajni tester,lenže parfém mali na inej predajni,tak ho stiahli.Lebo to bola 150ml a tu tam nemali

@miirkka1 načo si kupuješ také veľké balenie parfemu? Podľa mna s reklamáciou kde uvedies ako dôvod ze je parfém starší neuspejes

miirkka1
autor
20. júl 2025
@anonym_3cffe8

@miirkka1 načo si kupuješ také veľké balenie parfemu? Podľa mna s reklamáciou kde uvedies ako dôvod ze je parfém starší neuspejes

@anonym_3cffe8 lebo stal 60eur,ani 50ml nestojí toľko.Inak si kupujem 30ml..

adri266
20. júl 2025
@miirkka1

@miirkka1 Ze nevonia tak, ako ma.

mk1111111111
20. júl 2025

Ano, mozes vyhodit. Kupuj len balenie, co stihnes vyuzit.

martinmmartin
20. júl 2025

A davaj extra bacha ci je to au de Toalett alebo au de parfum

anonym_9d9c6d
20. júl 2025
@miirkka1

@miirkka1 po pár hodinách ho necítis?😀aj si skúšala tester parfému?vôňa záleží od tvojho PH ako ho striekas atď...vyskúšaj reklamovať, ale podľa mňa to je trapas

katrink1
20. júl 2025

parfemy na baze alkoholu vyprchávajú, na báze olejov držia dlho, raz som si kupila v dubaji parfém na báze oleja, držal niekoľko dni, neuveriteľné